Telefon Samsung Galaxy generasi seterusnya Mungkin Memakai Kamera 320 MP Gila

22
Kamera sensor Samsung Galaxy S23 Ultra 300 MP 400 MP
© nextpit

Samsung telah lama membangunkan sensor untuk telefon kamera. Sensor 200 MP pertama syarikat itu mula diperkenalkan dengan Motorola Edge 30 Ultra tahun lepas sebelum akhirnya mereka melancarkan komponen yang dinaik taraf dengan Galaxy S23 Ultra. Samsung mungkin sudah menguji penderia kamera generasi seterusnya walaupun dengan lebih megapiksel.

  • Baca juga: Telefon kamera terbaik untuk dibeli di bawah $500 pada tahun 2023

Berita itu datang daripada pembocor kerap Tech_Reve, yang kebetulan mempunyai rekod prestasi yang kukuh. Dalam catatan terbarunya, akaun itu mendakwa bahawa Samsung sedang mengusahakan penderia baharu, termasuk ISOCELL GN6 50 MP yang mungkin merupakan entri 1 inci pertama daripada syarikat itu. Penderia lain ialah 200 MP HP7 dengan saiz piksel 0.6μm yang ketara lebih besar daripada piksel kamera Galaxy S23 Ultra (ulasan) dan HU1 dengan resolusi 440 MP.

Walau bagaimanapun, Tech_Reve menambah bahawa penderia ini mungkin tidak menemui jalan ke telefon kamera Galaxy Samsung sama sekali. Sebaliknya, dijangkakan 50 MP GN6 mungkin dikhaskan untuk pengeluar China untuk melengkapkan peranti mereka dan mungkin sensor 440 MP untuk kegunaan automotif. Tiga kamera ISOCELL yang tidak diumumkan itu dikatakan akan dikeluarkan pada penghujung tahun 2024.

Pandangan terperinci pada kamera Galaxy S23 Ultra

Modul kamera quad 200 MP Galaxy S23 Ultra adalah yang paling serba boleh di pasaran. Modul empat kamera Samsung dalam Galaxy S23 Ultra adalah hebat. / © NextPit

Kamera 320 MP baharu untuk barisan Galaxy S Ultra

Sebaliknya, terdapat satu lagi sensor dengan resolusi 320 MP yang dikatakan akan dibangunkan secara berasingan oleh Samsung. Ikan kakap ISOCELL yang tidak dinamakan mungkin tiba pada Galaxy S26 Ultra dan akan menggantikan ISOCELL HP1 perdana 200 MP semasa. Malangnya, belum terdapat banyak butiran tentang perkara ini, seperti saiz atau kawasan piksel yang akan dibawa olehnya.

Samsung baru sahaja mengeluarkan Galaxy S23 Ultra beberapa bulan yang lalu, jadi masih ada kemungkinan besar terdapat perubahan pada rancangan Samsung untuk pelancaran Galaxy S26 Ultra. Begitu juga, ini hanya memberi kita gambaran tentang apa yang diharapkan daripada pelan hala tuju syarikat.

Apakah pendapat anda tentang Samsung menggunakan lebih banyak megapiksel dalam telefon kameranya? Adakah mempunyai lebih banyak piksel pada penderia benar-benar spesifikasi penting yang anda pertimbangkan? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
X/u/Tech_Reve