Tempat Cari Draf Instagram anda pada Peranti Android

162

Jika anda suka menyediakan siaran atau Cerita Insta anda lebih awal, menyediakan siaran lebih awal ialah cara menggunakan sebarang masa lapang dengan cekap. Soalan lazim mengenai topik ini ialah tempat untuk mencari draf Instagram anda pada Android. Semuanya menyediakannya dengan baik terlebih dahulu, tetapi apa gunanya jika anda tidak menemui mereka untuk menyiarkannya?

Tempat Cari Draf Instagram anda pada Peranti Android

Menyimpan sebagai draf sangat berguna jika anda tidak mahu membelanjakan wang pada platform pemasaran media sosial. Ia juga berguna jika anda berulang-alik ke tempat kerja atau sekolah dan mempunyai masa lapang. Anda boleh menyediakan beberapa siaran terlebih dahulu dan menyiarkannya apabila anda sudah bersedia.

Mencipta Draf Instagram

Membuat draf untuk penerbitan kemudian adalah sangat mudah. Keseluruhan apl mudah digunakan, dan ini tidak berbeza. Ikuti sahaja langkah mudah ini.

 1. Buka Instagram pada telefon anda.
 2. Pilih ikon + dan ambil atau pilih imej untuk digunakan.
 3. Anda perlu membuat pengeditan untuk pilihan Draf muncul.
 4. Selepas membuat beberapa pengeditan, ketik pada X di penjuru kiri sebelah atas.
 5. Pilih Simpan Draf apabila anda melihat menu timbul.

Proses penciptaan adalah sama seperti semasa anda menyediakan siaran untuk penerbitan segera. Tetapi bukannya menyiarkan, anda mengetik pilihan untuk kembali dan bukannya mengetik ‘Siaran.’ Imej itu kemudiannya disimpan sebagai draf sehingga anda bersedia.

Cari Draf Instagram anda pada Android

Jika anda baru menggunakan draf, pada mulanya anda mungkin mendapati sukar untuk mencari imej yang anda simpan untuk kegunaan kemudian. Ia logik apabila anda tahu caranya, tetapi ia bukan sistem yang paling intuitif di dunia.

Untuk mencari draf Instagram anda, lakukan ini:

 1. Buka Instagram dan pilih ikon + untuk menambah siaran.
 2. Ketik pada Siar.
 3. Anda kini sepatutnya melihat Draf dalam menu; ketik padanya.
 4. Pilih draf yang anda buat dan pilih Seterusnya.
 5. Lengkapkan siaran anda dengan cara biasa dan pilih Kongsi apabila bersedia.

Bagi penonton, siaran itu kelihatan sama seperti siaran standard. Malah, menurut Instagram, ia adalah siaran biasa, hanya satu yang anda sediakan lebih awal. Ia adalah persediaan yang sangat mudah apabila anda tahu di mana hendak mencari.

Membuat Suntingan pada Draf Instagram

Apabila anda telah menemui draf anda, anda boleh memilih untuk menyiarkannya atau membuat pengeditan tambahan. Jika masih ada kerja yang perlu dilakukan, anda boleh mengedit draf anda dengan mengikut langkah berikut:

 1. Cari draf yang anda ingin edit dengan mengikuti langkah di atas.
 2. Pergi ke halaman dengan pilihan Siar dan ketik Edit di bawah imej di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Buat suntingan anda seperti biasa.
 4. Siarkan draf anda.

Perlu diingat anda tidak boleh membuat perubahan pada draf selepas anda mengetik Siar. Jadi, buat semua suntingan anda sebelum memuktamadkan proses; jika tidak, anda perlu memadamkan keseluruhan siaran dan memuat naiknya semula.

Padamkan Draf Instagram pada Android

Pada kesempatan yang jarang berlaku anda mencipta sesuatu dan tidak mahu menyiarkannya atau tidak memerlukannya lagi, anda boleh memadamkan draf dengan mudah. Memadamnya tidak semestinya perlu, tetapi ia boleh mengosongkan ruang dalam galeri anda atau menghilangkan kekacauan.

Untuk memadam draf Instagram pada Android, lakukan ini:

 1. Buka Instagram dan pilih ikon + untuk menambah siaran.
 2. Pilih Draf dan pilih Urus.
 3. Pilih Edit di bahagian atas sebelah kanan.
 4. Pilih draf yang ingin anda padamkan dan pilih Selesai.
 5. Pilih Buang.

Instagram akan memadamkan draf daripada galeri anda dan anda boleh pergi. Android tidak mempunyai tong sampah atau tong kitar semula seperti Mac atau Windows. Apabila anda menekan padam dalam Android, ia hilang untuk selamanya, jadi pastikan anda memilih draf yang betul sebelum memadamkannya!

Jika anda mahu memadamkan semua apl Instagram anda, pergi ke Tetapan pada peranti anda dan ketik Apl. Kemudian, ketik pada Instagram dan kosongkan cache. Draf Instagram disimpan dalam storan tempatan dan bukannya disimpan dalam apl. Apabila anda mengosongkan cache apl, semua draf anda akan hilang juga.

Menggunakan Draf Instagram dalam Pemasaran

Draf boleh sangat membantu jika anda memasarkan jenama atau perniagaan menggunakan Instagram. Jika anda tidak mahu menggunakan platform pemasaran media sosial atau tidak mahu membelanjakan wang, sediakan draf terlebih dahulu dan simpannya sebagai draf adalah cara terbaik.

Jika anda mempunyai masa setengah jam terluang, anda boleh membuat beberapa siaran Instagram lebih awal, simpannya sebagai draf dan terbitkannya apabila anda sudah bersedia. Kemudian, apabila anda terlalu sibuk untuk membuat siaran, anda mempunyai beberapa cadangan untuk memastikan suapan anda hidup.

Ciri Draf amat berguna untuk acara, majlis khas atau pelancaran projek di mana anda ingin menghebahkannya tetapi tidak mempunyai masa pada masa itu. Anda juga boleh menggunakannya jika anda menaiki kereta api, bas atau kereta bawah tanah untuk ke tempat kerja.

Apabila anda menggunakan Instagram sebagai alat pemasaran, mencari cara inovatif untuk melakukan lebih banyak dengan lebih sedikit masa adalah mekanisme kelangsungan hidup yang penting. Ciri draf Instagram mungkin kelihatan kecil, tetapi fungsi itu boleh membuat perubahan nyata apabila anda kesuntukan masa!

Soalan Lazim

Pembangun Instagram tahu apa yang mereka lakukan untuk pengguna apabila mereka memperkenalkan ciri Draf. Jika anda mempunyai lebih banyak soalan tentang mereka, teruskan membaca.

Bolehkah saya membuat draf Cerita?

Sudah tentu! Mengikuti arahan yang sama yang kami gariskan di atas tetapi ketik pada Cerita dan bukannya siaran. Di sini, anda boleh mereka Cerita anda dan mendapatkannya kemudian.

Bolehkah saya memulihkan draf yang dipadamkan?

Malangnya tidak. Jika draf hilang atas sebarang sebab, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk memulihkannya. Tidak seperti Cerita, Kekili dan foto yang disiarkan, draf anda tidak pergi ke folder Dipadam Baru-baru ini dalam tetapan akaun anda.

Mengapa draf saya hilang?

Malangnya, draf Instagram anda tidak akan selalu muncul jika anda mengambil tindakan tertentu. Sebagai contoh, log keluar daripada apl Instagram akan memadamkan draf anda. Ia juga akan hilang jika anda memadamkan apl itu.

Sebelum membuat sebarang perubahan pada apl Instagram, bersedia untuk kehilangan draf anda. Walaupun anda tidak boleh memuat turun draf anda (seperti yang anda boleh lakukan dengan video TikTok), anda boleh menyimpan kandungan dalam galeri telefon anda dan memuat naiknya dari sana. Melakukan ini memastikan anda boleh mencipta semula siaran anda kemudian.