Tempat Cari Lokasi Kertas Dinding Windows pada PC Anda

116

Apabila anda terperangkap melihat monitor desktop anda selama beberapa jam sehari, perkara paling mudah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan semangat anda ialah melihat kertas dinding yang cantik. Ia boleh menjadi sesuatu untuk memberi inspirasi kepada anda, memberi anda suasana kegembiraan dan mendorong anda untuk melakukan sesuatu yang hebat.

Tempat Cari Lokasi Kertas Dinding Windows pada PC Anda

Setiap versi Windows, dari zaman purba Windows 3.1 hingga ke Windows 10, telah membawa bersama perpustakaan imej kertas dinding untuk pengguna sistem pengendalian untuk diletakkan pada desktop mereka. Kertas dinding ialah imej yang boleh anda tetapkan sebagai latar belakang desktop anda dan ia berfungsi untuk mengingatkan kita bahawa terdapat lebih banyak lagi di dunia ini daripada teks dan angka yang merangkumi sebahagian besar hari kita.

Kertas dinding ialah cara mudah untuk memperibadikan ruang kerja anda dan mencipta sedikit motivasi. Walaupun tetingkap yang anda buka berkemungkinan menutup imej, tetap adalah idea yang baik untuk meletakkan sesuatu yang memberi inspirasi kepada anda di latar belakang. Sama ada komputer kerja anda, PC peribadi atau anda menggunakannya untuk sekolah, anda boleh menetapkan kertas dinding anda kepada apa sahaja yang anda suka.

Mencari Imej Kertas Dinding Anda

Windows membolehkan anda menyesuaikan rupa desktop anda dengan membenarkan anda memilih tema dan latar belakang desktop.

Pertama, anda mungkin ingin melihat imej yang tersedia pada komputer anda. Jika anda ingin menggunakan imej dalam pemasangan kertas dinding Windows 10 anda dengan cara lain, contohnya, sebagai latar belakang pada peranti lain atau pada versi Windows yang lebih lama – anda perlu mencari lokasi sebenar fail yang dipaparkan. Nasib baik, ini tidak sukar.

Secara lalai, Windows 10 menyimpan imej kertas dinding anda dalam direktori “C:WindowsWeb”. Anda boleh mengakses direktori ini dengan mudah dengan mengklik dalam bar carian dalam bar tugas Windows 10 dan menaip “c:windowsweb” dan menekan return.

Direktori akan muncul terus. Terdapat beberapa subdirektori tempat kertas dinding anda boleh disimpan; hanya klik di sekitar direktori, dan anda akan menemui imej anda.

Menggunakan Kertas Dinding daripada Microsoft Store

Jika anda mahukan pilihan latar belakang yang lebih luas untuk desktop anda, anda boleh melawati Microsoft Store tapak web untuk beratus-ratus kertas dinding untuk dimuat turun. Kertas dinding ini terdapat dalam kategori yang berbeza, termasuk haiwan, seni, automotif, permainan, musim, landskap, alam semula jadi dan tumbuh-tumbuhan.

kedai microsoft

Pilih imej daripada senarai kategori, buka imej dan klik kanan. Kemudian pilih Tetapkan sebagai Latar Belakang.

Menggunakan Foto Peribadi sebagai Kertas Dinding

Jika anda telah menatal melalui ratusan kertas dinding lalai dalam komputer anda atau menyemak imbas Gedung Microsoft tetapi masih tidak menemui gambar yang sesuai untuk latar belakang desktop anda, maka mungkin anda harus memilih foto yang lebih dekat dengan hati anda.

Sudah tentu, anda telah mengambil beberapa gambar yang menarik dengan kamera digital anda dan menyimpannya pada komputer anda. Nah, gambar-gambar ini mungkin yang anda cari!

Windows membenarkan anda menggunakan imej daripada fail peribadi anda sebagai kertas dinding desktop. Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

  1. Klik kanan pada desktop anda.
  2. Pilih Peribadikan.
  3. Ia akan membawa anda ke tetapan. Pilih Latar Belakang.
  4. Di sebelah kanan skrin di bawah Latar Belakang, klik Gambar.
  5. Kemudian, pilih Semak imbas.
  6. Ini akan membawa anda ke folder Pictures anda, dari mana anda boleh memilih imej yang ingin anda gunakan sebagai kertas dinding anda.

Menggunakan Tema Windows 10

Ramai pengguna Windows 10 tidak menggunakan fail kertas dinding standard. Sebaliknya, mereka menggunakan Tema Windows 10. Microsoft telah menyediakan beratus-ratus tema secara percuma melalui Microsoft Store, dan kebanyakannya agak menakjubkan.

Anda boleh menyemak imbas melalui tema yang tersedia di sini. Tema ini boleh terdiri daripada permainan kegemaran anda kepada koleksi pemandangan luar yang indah, atau koleksi yang memberikan anda eksekutif je ne sais quoi. Setelah anda memuat turun tema, anda sudah bersedia untuk mengakses fail tersebut dan membawanya ke hadapan. Ia terletak dalam direktori pengguna tempatan anda, yang agak panjang untuk menaip masuk – mujurlah, terdapat jalan pintas.

Sekali lagi, klik pada bar carian dalam bar tugas Windows 10, dan kali ini taip “%localappdata%MicrosoftWindowsThemes” dan tekan return. Direktori tema akan dilancarkan. Fail imej akan ditemui dalam subdirektori untuk tema yang sesuai. Sebagai contoh, dalam tetingkap yang ditunjukkan di atas, anda akan mengklik pada E Purba untuk mencari fail bagi tema Mesir Purba, yang merupakan satu-satunya tema yang dipasang pada komputer saya. (Adakah sejarah lain yang jahat di luar sana?)

Jika anda ingin mencari imej skrin kunci Windows 10, ia agak sukar untuk dicari – tetapi kami mempunyai panduan berguna yang akan mengajar anda cara untuk cari imej skrin kunci Windows Spotlight.

Kebanyakan kertas dinding dan imej tema Windows 10 datang dalam saiz piksel standard antara 1920×1200 hingga 3840×1200, dan ia akan kelihatan hebat pada kebanyakan skrin dan peranti tanpa sebarang kekecohan.

kertas dinding windows 10

Katakan anda benar-benar menyukai tema yang anda dapatkan di tempat kerja, tetapi anda tidak pasti anda akan dapat mengambilnya untuk peranti lain. Hanya salin imej yang dikehendaki ke pemacu kilat atau perkhidmatan storan dalam talian dan kemudian pindahkannya ke peranti mudah alih anda atau PC lain dan gunakan tetapan yang sesuai di sana untuk mengkonfigurasinya sebagai kertas dinding latar belakang anda.

Walau bagaimanapun, nota penting, imej ini dimiliki atau dilesenkan oleh Microsoft untuk kegunaan peribadi dan bukan komersial pengguna Windows. Ini bermakna anda bebas untuk menikmatinya untuk kegunaan peribadi anda sendiri, tetapi jangan gunakannya dalam pengiklanan, video atau untuk sebarang tujuan komersial lain. Anda akan ditemui, dan Microsoft tidak akan terhibur.

Cara Mengalih Keluar Kertas Dinding

Jika anda sudah bosan dengan kertas dinding semasa anda, atau anda perlu menukarnya kepada sesuatu yang lain, anda boleh.

Cari ruang kosong pada desktop Windows anda dan klik kanan padanya. Klik Peribadikan. Kini, anda boleh menetapkan kertas dinding lalai, yang akan mengalih keluar kertas dinding semasa anda.

Memandangkan anda telah mengalih keluar kertas dinding sedia ada anda, anda boleh meneruskan untuk mencipta latar belakang baharu yang lebih baik.

Kami mempunyai beberapa lagi artikel tentang cara menjadikan ruang kerja anda sebagai ekspresi diri anda yang sebenar dan kreatif. Kami mempunyai banyak panduan untuk memanfaatkan sepenuhnya kertas dinding untuk menceriakan pejabat anda.

Adakah anda mempunyai persediaan dwi monitor? Lihat panduan kami untuk di mana untuk mencari kertas dinding dwi monitor.

Jika anda berfikiran grafik, anda mungkin mahu cipta kertas dinding kolaj imej anda sendiri untuk Windows 10.

Kami mempunyai panduan bagaimana untuk tambah kertas dinding animasi 3D pada Windows 10.

Ingin menjadi seram? Lihat panduan kami untuk Kertas dinding Halloween untuk PC anda.

Jika psychedelic lebih sesuai untuk anda, lihat panduan kami kertas dinding trippy untuk Windows 10.