Temui pekerjaan pengaturcaraan dengan bayaran tertinggi

113
jobbio terbaik membayarnya pekerjaan
© Alones/Shutterstock.com

Jika anda mahukan kerjaya yang kalis masa depan, maka teknologi adalah industri yang perlu dilihat. CompTia mengunjurkan bahawa terdapat 8.9 juta orang yang bekerja di sektor teknologi AS yang lebih luas menjelang akhir tahun, dengan 178,000 pekerjaan baharu diwujudkan pada 2022 sahaja. Pengeluaran industri ialah $1.8 trilion, yang mewakili 9% daripada ekonomi negara juga.

Oleh itu, walaupun kebimbangan global terhadap kemelesetan yang menjulang, tekanan ekonomi dan kebimbangan mengenai pemberhentian baru-baru ini dalam banyak firma teknologi sepanjang musim bunga dan musim panas ketika mereka menghapuskan projek yang kurang berprestasi atau mencari untuk mengekalkan wang tunai, gambaran pekerjaan masih baik secara umum. Banyak bidang dalam industri IT dianggap – setakat ini – secara relatifnya kalis kemelesetan, terutamanya sektor seperti AI, keselamatan siber dan perkhidmatan awan.

Pengaturcaraan juga mewakili pilihan kerjaya yang kukuh. Ini adalah kemahiran asas untuk banyak aplikasi yang berbeza, bukan hanya pembangunan perisian, seorang pengaturcara telah mengambil bahagian dalam hampir setiap perkara yang anda lakukan dalam talian. Daripada pesanan e-dagang yang anda buat ke apl perbankan dalam talian yang anda gunakan, ia juga penting dalam penyelidikan canggih ke dalam kecerdasan buatan, seni bina awan – dan banyak lagi.

milik Deloitte Laporan tinjauan industri teknologi 2022 menunjuk kepada bidang pertumbuhan utama dalam sektor teknologi ialah bidang IT berasaskan awan dan perkhidmatan – khususnya pendekatan hibrid, berbilang awan; rantaian bekalan generasi baharu yang menggabungkan daya tahan dan keterlihatan yang lebih baik; penyelesaian kolaboratif di sekitar kerja hibrid, dan peningkatan tumpuan pada kemampanan dalam dunia teknologi secara amnya.

Apabila ia berkaitan dengan bayaran yang terbaik, kami telah menyerlahkan tiga kerjaya di bawah dengan potensi pertumbuhan dan kuasa pendapatan tinggi juga.

Pembangun tindanan penuh

Apabila datang ke tempat wang yang besar untuk pengaturcara, pembangun tindanan penuh berada di kedudukan teratas dalam pembangunan web kerana mereka boleh mendapatkan gaji yang lebih besar berdasarkan fakta bahawa mereka boleh melakukan semuanya: Pembangun tindanan penuh boleh mencipta pangkalan data dan mengurus pelayan, dan mereka juga melakukan bahagian hadapan projek, mereka bentuk bahagian menghadap klien aplikasi web.

Arkitek awan

Awan secara amnya ialah kawasan pertumbuhan. Memandangkan pandemik mendedahkan defisit teknologi, banyak syarikat mempercepatkan langkah mereka ke pengkomputeran awan, memacu pertumbuhannya. Terdapat banyak peranan dalam sektor industri teknologi ini tetapi arkitek awan mendapat permintaan tinggi, dan dengan itu dibayar tinggi. Arkitek awan dan jurutera awan bekerjasama dengan syarikat untuk menyediakan awan mereka, berhubung dengan vendor awan pihak ketiga dan menyelenggara dan memantau sistem. Ramai arkitek awan akan mahir dalam Java, Python atau C#.

Jurutera pembelajaran mesin

Jika anda telah menggunakan Alexa atau Siri, maka anda telah berinteraksi dengan kerja yang dilakukan oleh jurutera pembelajaran mesin, yang membangunkan perisian yang direka untuk menambah baik tugasnya tanpa bantuan manusia, yang juga boleh menavigasi perubahan dan masalah menggunakan pengalaman lalu. Daripada pembantu maya seperti Siri kepada kereta pandu sendiri, bidang ini berkembang pesat, dan akibatnya, pakar mendapat permintaan tinggi.

Bersedia untuk mencari peranan baharu sekarang? Kami mempunyai tiga untuk menyemak di bawah.

Jurutera Ujian, BAE Systems, Annapolis Junction

The Jurutera Ujian menganalisis keperluan sistem dan konsep dokumen operasi, pelan pemerolehan, dan penerangan sistem untuk membangunkan rancangan dan prosedur penilaian dan ujian, menyediakan dan menjalankan pengumpulan dan analisis data, serta melaporkan status dan keputusan. Anda akan menyokong pembangunan dokumentasi ujian dan penilaian kerajaan serta bekerjasama dengan organisasi ujian lain untuk menyokong integrasi program T&E. Anda memerlukan pengalaman lima tahun sebagai jurutera ujian dalam program dan kontrak skop, jenis dan kerumitan yang serupa. Anda juga memerlukan ijazah Sarjana Muda dalam matematik, sains, kejuruteraan, statistik, pengurusan kejuruteraan, atau disiplin yang berkaitan daripada kolej atau universiti yang diiktiraf. Dapatkan maklumat penuh di sini.

Pengetua / Jurutera Perisian Kanan – Sambungan Pencipta, Roblox, San Mateo

Sebagai Pengetua / Jurutera Perisian Kanan, anda akan mempunyai kebebasan, peluang dan tanggungjawab hujung ke hujung untuk membantu Roblox mencipta set ciri bahagian belakang yang penting dan kompleks. Anda akan mencipta dan memiliki perkhidmatan kritikal misi dalam pasukan rentas disiplin ini dalam ekosistem Roblox. Syarikat itu percaya pada lelaran pantas dan berat sebelah terhadap tindakan sambil mengekalkan pandangan yang panjang. ia mempunyai banyak projek menarik di hadapan dan jika anda ingin menjadi sebahagian daripada syarikat maka anda perlu menjadi seorang jurutera perisian yang cemerlang dengan pengalaman lapan tahun atau lebih menghantar kod kerumitan tinggi dan projek berimpak tinggi, pemain pasukan, yang suka bekerjasama dengan orang lain untuk menolak sempadan serta mahir dalam C#, Java, Go atau mana-mana bahasa pengaturcaraan berorientasikan objek lain. Ketahui lebih lanjut tentang peranan di sini.

Jurutera Perisian Kakitangan Kanan, Mudah Alih, Android, Google, Mountain View

Jurutera perisian Google membangunkan teknologi generasi akan datang yang mengubah cara berbilion pengguna berhubung, meneroka dan berinteraksi dengan maklumat dan satu sama lain. Syarikat sedang mencari a Jurutera Perisian Kakitangan Kanan untuk membawa idea-idea segar dari semua bidang, termasuk perolehan maklumat, pengkomputeran teragih, reka bentuk sistem berskala besar, rangkaian dan penyimpanan data, keselamatan, kecerdasan buatan, pemprosesan bahasa semula jadi, reka bentuk UI dan mudah alih; senarai itu berterusan dan berkembang setiap hari. Anda memerlukan ijazah Sarjana Muda atau pengalaman praktikal yang setara, lapan tahun dalam pembangunan perisian, dan dengan struktur data/algoritma bersama lima tahun pengalaman dengan reka bentuk dan seni bina serta tujuh tahun pengalaman dengan pembangunan aplikasi Android. Mohon jawatan di sini.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di papan Jawatan NextPit – temui semua peluang sekarang