Temui peranan teknologi yang memperoleh gaji terbesar tahun ini

144
pekerjaan jobbio tech
© metamorworks/Shutterstock.com

Dunia menunggu dengan sabar untuk melihat bagaimana ekonomi dan industri bertindak balas terhadap kemelesetan 2023 yang dijangkakan. Malah industri teknologi yang lazimnya teguh telah mengalami beberapa kerugian besar akibat pemberhentian lewat di Stripe, Meta dan Twitter. Berita baiknya, bagaimanapun, adalah bahawa penyelidikan baru menunjukkan secara global, sektor itu dijangka meningkat sebanyak 6% dengan pengkomputeran awan yang menunjukkan kekuatan tertentu.

Ini bermakna bagi mereka yang bekerja dalam teknologi, mereka boleh terus menikmati gaji yang lebih tinggi, faedah bukan kewangan yang kreatif dan berkesan – dan bergantung pada pengalaman dan set kemahiran anda, kemungkinan kenaikan gaji juga.

Kenaikan gaji global

Laporan tahunan daripada pasaran pengambilan teknologi dan jualan Hired menunjukkan peningkatan global dalam gaji merentas hampir semua peranan teknologi. Laporan itu, yang Gaji Teknologi 2022: Menavigasi Pasaran Penggajian Yang Tidak Menentuadalah penyelaman mendalam yang paling komprehensif ke dalam keadaan sektor teknologi sejak sebelum wabak.

Ia menunjukkan bahawa walaupun pertumbuhan dijangka merentasi sektor teknologi secara keseluruhan, beberapa pengkhususan dan peranan boleh menjangkakan untuk menikmati hasil selama 24 bulan. Mereka yang bekerja dalam pengkomputeran awan telah melihat permintaan untuk kemahiran mereka melonjak apabila Covid mempercepatkan permintaan, mengubah bukan sahaja cara dan bila kita bekerja, tetapi juga cara syarikat dikehendaki menjalankan perniagaan jika mereka mahu bukan sahaja bertahan tetapi berkembang maju. Malah, perbelanjaan awan awam dijangka akan lebih daripada dua kali ganda menjelang 2025dengan hanya sebahagian kecil daripada beban kerja tidak kritikal pada awan hari ini.

Peranan teratas

Dari segi hari gaji, gaji tertinggi dalam teknologi dikhaskan untuk mereka yang berpengalaman dalam kejuruteraan perisian, diikuti rapat oleh DevOps, reka bentuk dan analisis data. Pengurusan kejuruteraan menduduki tempat teratas sebagai jawatan bergaji tertinggi untuk 2022. Bagaimanapun, berita terbaik dikhaskan untuk mereka yang baru memulakan kerjaya teknologi mereka atau dalam pengurusan pertengahan, kerana sektor ini adalah sektor yang melonjak paling tinggi dari segi gaji, menurut Laporan diupah.

Bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman teknologi langsung tetapi ingin mengambil kesempatan daripada populariti sektor ini, laporan itu juga menunjukkan bahawa permintaan untuk pakar komunikasi digital telah meningkat sebanyak 8.5% kerana syarikat pemula dan unicorn sama-sama ingin membuktikan diri mereka sebagai pemain yang serius dalam sektor tersebut.

Oleh itu, pakar pemasaran, komunikasi atau PR yang ingin membuktikan masa depan kerjaya mereka adalah baik untuk melihat syarikat teknologi yang sedang mengambil pekerja. Perlu diingatkan juga bahawa memandangkan bagaimana dan bila kami membeli-belah telah berubah, e-dagang telah menunjukkan dirinya sebagai kuda hitam dunia teknologi dan menawarkan beberapa gaji berbayar tertinggi.

Jadi apa yang boleh anda lakukan jika trend ini tidak sejajar dengan pengalaman peribadi anda? Pindah kerja: semudah itu. Jika majikan semasa anda tidak dapat atau tidak sepadan dengan gaji anda, ketahui bahawa dengan set kemahiran yang betul terdapat banyak peluang yang tersedia dalam sektor teknologi.

The Papan Kerja NextPit penuh dengan syarikat yang mencari bakat, termasuk beberapa pemukul besar teknologi yang terkenal kerana melayan pekerja dengan baik. Kami telah menyerlahkan tiga di bawah yang semuanya sedang mengambil kerja teknologi jauh merentas set kemahiran, termasuk analisis data, pengurusan kejuruteraan dan pemperibadian.

Roblox

Roblox ialah platform permainan dalam talian dan sistem penciptaan permainan yang digunakan setiap hari oleh berpuluh juta orang dari seluruh dunia. Visinya adalah untuk membina platform yang membolehkan pengalaman dikongsi di kalangan berbilion pengguna. Ia sedang mencari orang yang berbakat untuk menyertai syarikat itu kerana ia membawa masuk kategori baharu interaksi manusia.

Roblox sedang mengambil pekerja untuk a Pereka Produk Utama, Sosiala Saintis Data Kanan – Pemerolehan Sosial serta a Jurutera Perisian Kanan – Penjagaan Pelanggan. Atau, semak imbas semua peluang yang ada dengan Roblox.

Google

Dengan tumpuan merentas teknologi enjin carian, pengiklanan dalam talian, pengkomputeran awan, perisian komputer, pengkomputeran kuantum, e-dagang, kecerdasan buatan dan elektronik pengguna, tidak hairanlah terdapat banyak pekerjaan dan peluang di Google.

Sekarang, anda boleh menyemak a Pengarah, Strategi dan Operasi, Amanah Pengguna pekerjaan, a Pengurus Operasi Pusat Data, Kerajaan Amerika Syarikat peranan, dan a Pengurus Awan dan Program, Nilai pekerjaan. Semak imbas semua peluang yang tersedia di Google.

CrowdStrike

Sebagai pemimpin dalam keselamatan siber, CrowdStrike sentiasa mencari untuk berinovasi dengan perisian pertama ke pasaran, dan oleh itu sentiasa mencari bakat teknologi. CrowdStrike menggunakan platform asli awan termaju untuk melindungi kawasan kritikal risiko perusahaan – titik akhir dan beban kerja awan, identiti dan data – dan menawarkan faedah pekerja termasuk kerja jauh, cuti keluarga yang murah hati, insurans kesihatan dan perkongsian keuntungan.

Syarikat sedang mengupah untuk peranan jauh termasuk Jurutera Infrastruktur Kanan, Jurutera perisian pakar dalam keselamatan awan dan Jurutera Visualisasi Data. Terokai semua peluang yang ada di CrowdStrike.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di NextPit Job Board – temui semua peluang sekarang. artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.