Terlalu lambat? Xiaomi Dilaporkan Mengusahakan Jam Tangan Pintar Wear OS

75
NextPit jam tangan xiaomi s1 pro depan2
© NextPit

Menurut laporan media semasa, Xiaomi merancang untuk melancarkan jam tangan pintar dengan OS Wear Google. Pembebasan itu sepatutnya akan berlaku, walaupun pelancaran yang singkat selepas Kongres Dunia Mudah Alih (MWC) agak mengejutkan. Lagipun, Xiaomi Watch S1 Pro baru sahaja diperkenalkan di Barcelona.

Sebenarnya sudah lama tertunggak

Stefan berpeluang melihat dengan lebih dekat paparan Xiaomi Watch S1 Pro (ulasan) di MWC. Dan kesimpulannya boleh diringkaskan seperti berikut: jam tangan pintar yang hebat, terlalu mahal dan tanpa Wear OS, dan oleh itu hanya sedikit nilai tambah berbanding dengan $100 “murah” Xiaomi Smart Band 7 Pro yang juga disemak oleh NextPit.

Jika anda mempercayai sumber yang tidak dinamakan daripada 9to5Google, pengeluar China itu dikatakan telah pun melaksanakan nasihat Stefan. Dalam bahasa mudah: Jam pintar Xiaomi dijangka dikeluarkan tidak lama lagi yang menggunakan Wear OS 3 dan bukannya sistem pengendalian proprietari MIUI Watch Xiaomi.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar Wear OS-Galaxy Watch 5 Pro terbaik disemak.

Terlepas dari fakta bahawa 9to5google tidak mendedahkan sumbernya, masanya sangat tidak menguntungkan. Lagipun, seperti yang dinyatakan sebelum ini, syarikat itu baru sahaja melancarkan jam tangan pintar baharu di MWC 2023 di Barcelona. Bukankah perhatian antarabangsa ini lebih baik untuk pengumuman sedemikian?

Sebaliknya, siapa yang akan membeli jam tangan pintar bernilai $300 seperti Xiaomi Watch S1 Pro tanpa kedai aplikasi atau pilihan pembayaran NFC apabila jam tangan pintar dengan Wear OS sedang dalam perancangan? Ringkasnya, Jam Tangan Xiaomi dengan Wear OS 3.0 akan menjadi kemenangan untuk kedua-dua pihak. Minggu-minggu akan datang akan menunjukkan sama ada ia akhirnya akan berlaku.

Kami pasti ingin melihat Samsung, Mobvoi TicWatch Pro 5 dan Fossil mendapat saingan. Google Pixel Watch, sebaliknya, nampaknya tidak mengetahui perkara seperti persaingan, kerana kajian kami terhadap Google Pixel Watch lebih kurang terbukti.

Apakah pendapat anda tentang idea bahawa Xiaomi turut memainkan Wear OS 3 pada jam pintarnya? Adakah anda fikir ini dialu-alukan atau adakah anda masih tidak akan membeli jam tangan pintar daripada Xiaomi? Tulis pendapat anda dalam komen dan kami akan menyertai perbincangan.

Sumber:
9to5google