Threema: petua dan helah untuk utusan selamat

101
Androidpit threema
© NextPit

Pemesejan segera Threema ialah alternatif yang bagus untuk WhatsApp. Di sini anda akan menemui petua dan helah untuk apl pemesejan yang memfokuskan privasi di sini.

Pintasan:

Beli Threema tanpa Gedung Play dengan harga yang lebih murah

Hampir semua apl berbayar di Gedung Play akan tersedia dengan diskaun pada satu ketika. Supaya anda tidak terlepas masa yang sesuai, anda boleh mendapatkan maklumat tentang tawaran istimewa. Jadi muat turun apl AppSales dan dapatkan pemberitahuan apabila apl kegemaran anda akan datang dengan tawaran istimewa.

dapatkan threema lebih murah

Kongsi halaman Gedung Play Threema dengan AppSales untuk menjejaki harga. / © NextPit

Kredit Gedung Play boleh diperolehi, by the way. Gunakan apl ganjaran dan berjalan melalui bandar. Lambat laun Google akan bertanya kepada anda tentang kedai yang telah anda lawati dan cadangan anda. Kredit tersedia untuk jawapan. Dalam beberapa minggu, anda boleh mendapatkan $1.99 untuk Threema.

Setiap tahun pada 28 Januari ialah Hari Perlindungan Data Eropah. Secara tradisinya, Threema biasanya tersedia pada harga yang lebih rendah. Kemudian dapatkan banyak lesen dan tukarkan rakan dan saudara anda. Langkah seterusnya akan menunjukkan kepada mereka cara menggunakannya.

Kelemahan Threemas one berbanding Whatsapp ialah bilangan pengguna yang rendah. Oleh itu, agar rakan dan saudara anda akhirnya menyertainya, anda mungkin perlu memaksa mereka untuk gembira. Bantu diri anda dan mereka dengan hanya memberi mereka lesen Threema. Pergi ke Kedai Threemabayar $1.99 setiap lesen dan beli seberapa banyak yang anda perlukan.

Hantar kod lesen kepada rakan dan ahli keluarga anda. Anda boleh memasukkannya dalam kawasan muat turun Threema dan memuat turun fail pemasangan. Dengan versi ini, kemas kini berfungsi sedikit berbeza. Jika anda tidak membeli Threema daripada Gedung Play, anda boleh menyemak kemas kini dalam apl Threema di bawah Perihal Threema.

Membeli melalui kunci lesen mempunyai kelebihan lain. Sekiranya anda bertukar daripada Android kepada iOS atau menggunakan Akaun Google lain, anda boleh memindahkan kunci lesen Threema. Apabila dibeli melalui Gedung Play, kunci itu terikat pada Akaun Google dan tidak boleh dipulihkan oleh Threema.

Membuat Threema benar-benar selamat

Anda mungkin tertanya-tanya apakah maksud tiga mata dalam Threema. Titik pertama di sebelah kenalan bermakna anda saling mengenali ID Threema. Titik kedua bermakna alamat e-mel yang dipautkan atau nombor telefon sepadan dengan yang anda simpan dalam kenalan anda.

Tetapi bagaimana anda mendapat mata ketiga dalam Threema?

Anda akan mendapat tiga titik hijau jika anda telah mengimbas kod rakan perbualan anda. Dia boleh menunjukkan kepada anda kod ini terus pada telefon pintarnya atau menghantarnya kepada anda sebagai gambar. Sesetengah orang menyalin kod ini ke dalam tandatangan e-mel mereka. Untuk mengimbas, tarik menu dari tepi kiri skrin permulaan Threema dan tekan Scan ID. Kemudian aktifkan kebenaran kamera dan imbasan.

Jika anda ingin menjadikannya lebih mudah untuk rakan sejawat anda, ketik Kod QR untuk melihatnya dalam saiz penuh. Jika anda telah mengimbas kod baharu, anda boleh menyimpannya di bawah nama baharu atau sedia ada.

threema deutsch 2019 12 18

Ketik pada gambar profil anda untuk memaparkan ID. / © NextPit

Walaupun tiga perkara itu, satu risiko tidak dikecualikan: seseorang mungkin telah mencuri dan membuka kunci telefon pintar dan menghantar mesej di bawah nama kenalan anda yang dipercayai.

Buat sandaran ID Threema

Threema boleh menyimpan ID anda pada pelayannya. Ini penting kerana sesetengah kenalan hanya boleh menghubungi anda dengan pengecam tanpa nama. Jadi anda harus memastikan mereka selamat. Terima kasih kepada sandaran, ia boleh dipindahkan dengan mudah dari satu peranti ke peranti seterusnya. Sandaran dilindungi dengan kata laluan.

aplikasi threema

Sandaran menjadi lebih mudah dengan Threema selama ini. / © NextPit

Cetak ID pada kad perniagaan

Kod QR Threema adalah tanda kepercayaan. Jika anda menyerahkannya kepada orang lain, anda mengisytiharkan bahawa anda ingin mengekalkan hubungan peribadi dengan mereka. Oleh itu, masuk akal untuk mencetak kod pada kad perniagaan. Ini menjadikannya lebih mudah untuk berhubung dan mengesahkan anda secara automatik dengan orang hubungan anda dalam apl.

kod kongsi threema

Jadikan kod besar dan berikan tangkapan skrin kepada kedai cetak. / © NextPit

Jadi dapatkan Kod QR anda dengan ID dari margin kiri dan ketik padanya. Kini ia dipaparkan pada skrin penuh. Sekarang ambil tangkapan skrin dan beritahu pereka bentuk di kedai cetak bahawa kod yang ditunjukkan harus boleh diimbas pada kad perniagaan anda.

Sandarkan sejarah sembang

Ia tidak dimaksudkan dalam Threema bahawa sejarah sembang disimpan pada pelayan. Ini tidak praktikal jika anda kehilangan atau menukar peranti anda. Protokol penting masih boleh disimpan dan kemudian dilihat dalam teks biasa. Log disimpan dalam arkib ZIP yang dilindungi kata laluan.

threema simpan chatlog

Ketik lama sejarah sembang dan kemudian ketik Kongsi. / © NextPit

Ketik lama pada nama sembang. Menu konteks kemudian muncul di bahagian atas. Ketik ikon Kongsi di sana. Sekarang datang permintaan untuk memikirkan kata laluan untuk arkib ZIP. Hanya selepas itu datang menu bahagian Android biasa.

Sembunyikan ID yang tidak aktif

Memulihkan ID Threema adalah tindakan kecil yang tidak semua orang boleh lakukan pada percubaan pertama. Oleh itu, ID yang tidak aktif terkumpul dalam banyak senarai kenalan, di mana anda tidak boleh menghubungi sesiapa lagi. Ini harus dialih keluar daripada senarai anda. Terdapat dua cara untuk melakukan ini.

Pilihan pertama adalah lembut, kerana ia hanya menyembunyikan kenalan yang tidak aktif. Pergi ke Tetapan > Rupa dan nyahaktifkan Tunjukkan ID yang tidak aktif. Kini semua ID yang tidak digunakan selama tiga bulan disembunyikan daripada senarai anda.

Kaedah yang sukar ialah memadamkan kenalan tersebut secara manual. Untuk melakukan ini, mula-mula pergi ke entri yang masih aktif (mungkin yang mempunyai dua titik, iaitu dengan entri buku alamat yang sama) dan tekan butang menu di penjuru kanan sebelah atas. Kemudian tekan Padam kenalan dan sahkan.

Anda kemudiannya akan ditanya sama ada anda ingin mengecualikan ID daripada penyegerakan masa hadapan. Ditolak, kerana ini adalah kenalan yang diingini. Kemudian padamkan ID lama seperti yang diterangkan di atas. Di sini permintaan kedua diabaikan.

Kemudian tarik senarai kenalan ke bawah sehingga perintah Pull-to-Refresh dicetuskan. Selepas kemas kini, kenalan yang telah dibersihkan sepatutnya muncul sekali sahaja.

Bertindak balas lebih pantas kepada mesej

Anda mungkin perasan bahawa pemberitahuan Threema boleh diberikan dengan dua ibu jari. Mesej ibu jari dan ibu jari ini membolehkan anda bertindak balas dengan cepat dan tanpa kata-kata besar kepada mesej dalam sembang individu (belum dalam kumpulan).

threema daumen de

Sahkan atau tolak serta-merta. / © NextPit

Mesej tersebut kemudiannya disediakan dengan reaksi yang sepadan dalam sejarah sembang. Anda juga boleh mengetik dan menahan mesej dalam kawasan sembang dan menambah ibu jari padanya selepas itu.

threema daumen 2 de

Tahan mesej dan bertindak balas selepas itu. / © NextPit

Walaupun anda tidak boleh mengeluarkan ibu jari, anda boleh membalikkannya sekerap yang anda suka. Rakan sejawat anda tidak akan dimaklumkan tentang reaksi anda. Jadi jika ia adalah sesuatu yang mendesak, anda masih perlu menghantar mesej tambahan. Hanya selepas itu rakan sejawat anda akan dimaklumkan sekali lagi tentang reaksi anda.

Apa pendapat anda tentang Threema? Adakah anda menggunakan messenger atau adakah anda lebih suka aplikasi lain?