Tiada apa-apa Telefon (1) datang ke AS, mendapat SOS kecemasan melalui Android 13 beta

68
NextPit Nothing Phone 1
© NextPit

Tiada apa-apa sebelum ini mengatakan bahawa Telefon (1) tidak akan tersedia di AS. Sebaliknya, mereka sedang mengusahakan telefon pintar baharu yang akan menyokong pembawa negeri. Nampaknya, kini terdapat sedikit perubahan pada rancangan Nothing dan syarikat permulaan kini merancang untuk menghantar satu kumpulan telefon pintar Nothing Phone (1) ke AS sebagai sebahagian daripada program ujian perisiannya.

Berita itu disahkan menerusi Tweet oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nothing Carl Pei. Selain melancarkan Android 13 Beta ke pasaran sedia ada di mana telefon itu dijual, Tiada apa-apa yang memanjangkan inisiatif ujian ke AS dengan memberikan akses kepada Telefon (1) untuk memilih pengguna.

Malangnya, tidak jelas bagaimana pengguna boleh memasuki program atau layak untuk mendapatkan Nothing Phone (1). Adalah selamat untuk mengatakan bahawa Tiada apa-apa yang boleh mengumumkannya secara berasingan atau mungkin memilih penguji secara manual dalam komuniti aktifnya.

  • Baca juga: Nothing Ear (stick) review

SOS Kecemasan untuk Nothing Phone (1) melalui Nothing OS 1.5

Keselamatan Peribadi Android juga tiba di Nothing Phone (1) melalui Nothing OS 1.5 beta berdasarkan Android 13. Ciri-ciri menyelamatkan nyawa dihantar dahulu sebagai eksklusif untuk peranti Pixel. Tetapi dengan pengembangan kepada Telefon (1), ia mungkin juga memberi isyarat bahawa ini akhirnya akan ditambahkan pada peranti Android lain daripada pembekal yang berbeza.

Tiada apa-apa Telefon (1)

Paparan OLED 6.55-inci Nothing Phone (1) mempunyai kadar penyegaran berubah-ubah 60 hingga 120 Hz dalam resolusi HD+ Penuh. / © NextPit

Antara fungsi penting tersebut ialah maklumat perubatan, kenalan kecemasan, SOS kecemasan dan amaran krisis. Terdapat juga pengesanan ranap, tetapi ia dilumpuhkan secara lalai disebabkan oleh sekatan perkakasan. Google mempelopori ciri ini sebelum Apple membuat versi serupa yang memulakan kerjaya dengan iPhone 14.

Pengguna yang mendaftar dalam program dan memasang Nothing OS 1.5 boleh menyemak perubahan ini dengan pergi ke bahagian Tetapan > Keselamatan dan Kecemasan. Begitu juga, anda boleh pergi ke Halaman komuniti tiada apa-apa untuk mendaftar dan mengetahui butiran lain.

Sumber:
Twitter