Tiada apa-apa Telefon (2) yang akan Disahkan dengan Snapdragon 8+ Gen 1

71
Tiada apa-apa Telefon 2
© Carl Pei/Twitter

Selepas beberapa penggoda dan juga siaran media sosial yang dipadamkan daripada pihak ketiga, Nothing Phone (2) akhirnya mendapat pengesahan pemprosesnya. Dalam satu siri tweet (panjang), pengasas syarikat permulaan Carl Pei mendedahkan bahawa telefon pintar yang akan datang akan dikuasakan oleh CPU Snapdragon 8+ Gen 1, mengesahkan khabar angin sebelum ini.


TL;DR

  • Nothing Phone (2) akan dilengkapi dengan cip Snapdragon 8+ Gen 1.
  • Pemproses kelas perdana sepatutnya menawarkan lonjakan prestasi yang besar ke atas Nothing Phone (1).

Sudah tentu, berita itu sebenarnya telah dibocorkan dua bulan lalu oleh seorang eksekutif kanan dari Qualcomm, yang menguruskan mengalih keluar/mengedit siaran pada akaun LinkedInnya, sejurus selepas syarikat itu mengumumkan semasa MWC 2023 bahawa telefon pintar keduanya akan mempunyai “cipset siri 8”. “.

Nothing Phone (2) teaser

Nothing Phone (2) dijangka membawa kembali antara muka Glyph novel (atau gimik?). / © Tiada apa-apa

Pei seterusnya menghuraikan bahawa Telefon (2) akan dua kali lebih pantas berbanding pendahulunya dalam kelajuan pembukaan aplikasi, selain peningkatan tambahan dalam hayat bateri, pemprosesan kamera dan protokol rangkaian.

Walaupun semakan NextPit mendapati bahawa Nothing Phone (1) menawarkan prestasi yang mencukupi untuk kebanyakan orang, cip Snapdragon 778 peranti jelas merupakan pemproses perantaraan, terutamanya untuk tugas seperti permainan, rakaman video resolusi tinggi dan kegunaan lanjutan yang lain.

Snapdragon 8+ Gen 1 mungkin bukan terbaharu Qualcomm, tetapi ia menawarkan keseimbangan prestasi dan kecekapan yang baik, dihasilkan dengan proses N4 (kelas 4nm) perdana TSMC dengan teras yang lebih pantas daripada 778, GPU yang lebih baik, pemprosesan imej dan kelajuan 5G yang lebih pantas.

Satu perkara yang tidak didedahkan oleh Carl Pei ialah pelancaran Nothing Phone (2). Tapak web syarikat masih menyenaraikan mesej “Arriving Summer 2023” pada halaman jemputan acaranya, jadi masih ada beberapa minggu sebelum peranti diumumkan.

Bagaimana dengan awak? Adakah anda telah mendaftar untuk berita mengenai peranti yang digembar-gemburkan? Adakah anda rasa Snapdragon 778 cukup bagus atau adakah anda sedang menunggu butiran lanjut mengenai Telefon (2)? Paling penting, berapa banyak yang anda harapkan untuk melihat telefon?