Tiada Apple AirTag 2 Pada 2024—Ini Masanya Ia Boleh Dilancarkan

12
NextPit Apple AirTag 11
© nextpit

Apple AirTag telah dilancarkan pada separuh pertama 2021, yang bermaksud ia sudah dijual selama tiga tahun sekarang menjelang April tahun ini. Ramalan semasa mencadangkan penggantinya, AirTag 2, tidak akan tersedia sehingga 2025. Ini kini disokong oleh laporan terbaharu, memberi kepercayaan bahawa penjejak gen seterusnya akan terlepas tempoh masa 2024.

  • Baca juga: Google dan Apple mengaktifkan Amaran Penjejakan Tidak Diingini merentas platform

Seperti yang dinyatakan dalam surat berita terkini oleh Mark Gurman dari Bloomberg, Apple tidak bercadang untuk memperkenalkan penyegaran semula AirTag (ulasan) asal tahun ini. Sebab utama di sebalik langkah itu disyaki adalah bagaimana tag pintar Bluetooth sedia ada dan fungsi pentingnya berfungsi dengan baik dan tidak tergesa-gesa untuk naik taraf.

Di samping itu, Apple dipercayai telah mengumpul stok besar AirTags yang tidak terjual kerana lebihan stok. Kemungkinan besar pengeluar iPhone berhasrat untuk mengalihkan sebahagian besar unit sebelum mula mengeluarkan AirTag 2.

Samsung Galaxy SmartTag 2 dengan petak bateri dibuka

Dulang bateri CR2032 mempunyai pengedap getah untuk mengekalkan penarafan kalis air IP67. Hayat bateri Galaxy SmartTag 2 dinilai sehingga 700 hari dalam mod kuasa rendah. / © nextpit

Apakah ciri dan perubahan baharu dalam Apple AirTag 2?

Berdasarkan khabar angin, AirTag 2 dijangka menyertakan cip U2 UWB (ultra-lebar), yang juga terdapat dalam Watch Ultra 2 (ulasan) dan Tonton Siri 9. Cip radio baharu harus meningkatkan penggunaan Cari Saya berfungsi dengan membenarkan penjejakan berdekatan yang lebih tepat dengan peranti yang disambungkan seperti iPhone. Mungkin, ia boleh memanjangkan hayat bateri peranti itu juga, meletakkannya setanding dengan Galaxy SmartTag 2 (ulasan) Samsung dengan hayat bateri sehingga 2 tahun.

AirTag 2 dijangka mendapat keserasian dengan set kepala Apple Vision Pro juga. Tidak banyak maklumat yang tersedia tentang fungsi yang akan menjadi, walaupun mungkin AirTag 2 mungkin berfungsi sebagai pengawal atau bergantung pada beberapa jenis gandingan yang mendalam.

Tidak ada maklumat sama ada akan ada baik pulih yang ketara pada bahagian luar seperti menyepadukan gelang lubang kunci dan bukannya bentuk cakera OG AirTag. Sudah tentu, membuat perubahan sedemikian pada reka bentuk akan menjadikan pemegang AirTag tidak diperlukan sepenuhnya.

Bagaimanakah anda menukar Apple AirTag 2? Apakah yang anda mahu lihat dalam AirTag generasi akan datang? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Bloomberg