Tiada Cip dan Harga Snapdragon Utama Telefon (3) Didedahkan

7
nextpit Nothing Phone 2
© nextpit

Tiada Telefon gen ke-2 (ulasan) telah dilancarkan pada pertengahan tahun lepas, dan ini bermakna syarikat permulaan UK boleh mula mengusik Telefon (3) dalam masa terdekat. Walau bagaimanapun, butiran pertama tentang telefon lutsinar seterusnya mula muncul, dengan yang terbaru mencadangkan peranti itu akan berjalan pada Snapdragon 8s Gen 3 SoC perdana. Walau bagaimanapun, ia juga boleh mengakibatkan kenaikan harga yang tidak dijangka.

Tiada apa-apa cipset Telefon (3).

Berdasarkan dakwaan maklumat yang dikongsi oleh 91Mobiles, Nothing’s Phone (3) sedang menggunakan cip Snapdragon 8s Gen 3 yang diumumkan baru-baru ini, yang merupakan versi diredam daripada Snapdragon 8 Gen 3 yang menjana kuasa seperti Samsung Galaxy S24 (ulasan) dan OnePlus 12 (semakan). Jika menjadi kenyataan, pilihan cip utama syarikat akan menjadi peningkatan ketara daripada Snapdragon 8+ Gen 1 Telefon (2).

Snapdragon 8s Gen 3 direka bentuk untuk menawarkan pengalaman unggul tetapi untuk peranti di bawah $800, yang sesuai dengan barisan Nothing’s Phone yang berada dalam lingkungan $600 hingga $700 dan jauh daripada kategori $1000.

Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 menampilkan maklumat grafik

Ciri utama Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 / © Qualcomm

Bagi keupayaannya, ia menampilkan pemproses okta-teras yang diterajui oleh teras utama Cortex-X4 yang dikurangkan jam dan GPU Adreno yang kurang berkemampuan berbanding dengan persediaan dalam Snapdragon 8 Gen 3. Ia juga dilengkapi dengan NPU sedia AI generatif pada peranti , Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 dan sokongan untuk storan UFS 4.0, antara lain.

Spesifikasi yang lebih baik untuk harga yang lebih tinggi

Walaupun itu terdengar peningkatan dalaman yang menjanjikan, outlet itu menyebut bahawa Nothing juga merancang untuk melancarkan Telefon (3) dengan harga yang lebih mahal daripada pendahulunya, sekurang-kurangnya di India. Sehubungan itu, Telefon (3) dikatakan berharga ₹45,000 (~$540), yang meningkat sebanyak ₹5,000 ($60). Walau bagaimanapun, masih belum dapat dilihat sama ada peningkatan ini akan menentukan pasaran lain seperti Amerika Syarikat dan Eropah.

Selain cip, butiran sedia ada tentang Telefon (3) adalah terhad. Mungkin, kita dapat melihat Tiada apa-apa menambah perkakasan kamera yang lebih baik pada telefon bimbit yang akan datang memandangkan salah satu kelemahan Telefon (2) adalah penembak dwi kamera belakang. Begitu juga, ISP baharu dalam chipset juga harus meningkatkan pengimejan dalam peranti.

Buat masa ini, Tiada apa-apa yang membisu tentang Telefon (3), tetapi mungkin kita mungkin melihat penggoda pertama dalam beberapa minggu akan datang selepas Telefon (2) dibayangkan pertama kali pada Mei tahun lepas.

Apa yang anda mahu lihat daripada Nothing Phone (3)? Adakah anda ingin melihat reka bentuk lutsinar yang diperbaharui serupa dengan Telefon (2a) yang kami semak? Biar kami mendengar cadangan dan hasrat anda.

Sumber:
91Mudah alih