Tiada Glyph Phone (2) Kini Pemasa Lebih Baik dalam Kemas Kini Beta Baharu

18
nextpit Nothing Phone 2
© nextpit

Antara muka Glyph atau lampu LED ialah salah satu ciri unik dalam Nothing’s Phone 1 dan Phone 2 (ulasan). Walaupun tidak semua pengguna mendapati ia sangat berguna, Tiada apa-apa yang terus menambah baik ciri dari semasa ke semasa. Dengan Nothing OS 2.5 beta baharu, Nothing mengembangkan lagi keserasian apl Glyph, yang kini boleh berubah menjadi pemasa apabila digunakan dengan Kalendar Google.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah harga $600

Sama seperti beta pertama Nothing OS 2.5, beta kedua adalah berdasarkan Android 14 OS. Kemas kini, yang tersedia untuk penguji dengan Telefon (2), membawa kebanyakan pemurnian kepada beta pertama. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa perubahan besar telah ditambah dalam keluaran ini, terutamanya dalam pencahayaan LED.

Jadikan Nothing Phone (2) Glyph sebagai pemasa

Jadi jika anda bercadang untuk memasang kemas kini atau sudah memuat turun dan menjalankannya, anda seharusnya mendapati penambahan baharu yang paling ketara ialah dengan operasi Glyph. Iaitu, acara daripada Kalendar Google kini akan disegerakkan dengan Glyph dan membenarkan tetapan peringatan acara dan pemberitahuan ditukar kepada kira detik 5 minit yang progresif.

Tiada ulasan Telefon (2).

Nothing Phone (2) menampilkan antara muka Glyph yang dikemas kini di bahagian belakang. / © nextpit

Selain Kalendar Google, Tiada apa-apa yang termasuk pemasa pratetap dan animasi Glyph baharu apabila menggunakan NFC. Terdapat juga peningkatan berasaskan gerak isyarat di sekitar Glyph. Sebagai contoh, pengguna hanya boleh mengakses pemasa Glyph aktif dan tetapan pantas terus dari skrin kunci dan tanpa perlu membuka kunci telefon bimbit.

Tiada versi Butang Tindakan Telefon

Selain daripada pencahayaan yang mencolok, sistem pengendalian secara keseluruhan menerima beberapa perubahan yang dialu-alukan juga. Selain itu, gerak isyarat belakang ramalan Android 14 harus berfungsi dengan semua apl Nothing. Pada masa yang sama, kemas kini memperkenalkan lebih banyak tindakan disokong dengan gerak isyarat tekan dua kali untuk butang kuasa. Terutama, ciri ini meniru Butang Tindakan iPhone dengan lebih baik selepas kemas kini.

Di seluruh antara muka, Nothing berkata mereka telah mengemas kini beberapa bahagian reka bentuk, seperti bar status dengan ikon yang disegarkan, di atas dengan tweak UI kecil secara keseluruhan.

Menurut khabar angin, Nothing OS 2.5 dijangka akan mencapai model Telefon (2) menjelang Disember. Tiada apa-apa yang tidak memberikan sebarang petunjuk jika akan ada beta ketiga dan keempat sebelum versi definitif dikeluarkan kepada umum. Malangnya, tiada perkataan mengenai masa keluaran OS Android 14 untuk Telefon asal (1).

Adakah anda fikir Nothing’s Glyph ialah ciri penting pada Telefon 1 atau Telefon 2? Kami pasti mendengar. Kongsi dengan kami pendapat anda dalam komen.