Tiada Lagi Meneka: Reka Bentuk OnePlus 12 dan Pelancaran Global Didedahkan

30
Kemasan pasir hitam warna OnePlus 12
© OnePlus

Selepas pelbagai kebocoran dan spekulasi, OnePlus secara rasmi memulakan kempen pemasarannya untuk mempromosikan OnePlus 12 menjelang pelancaran tempatan dan global masing-masing pada bulan depan dan pada Januari 2024. Reka bentuk dan warna akhir peranti juga telah didedahkan yang mengesahkan kemasan baharu dan jalur warna putih baharu.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah harga $600

Di kawasan asalnya, OnePlus menetapkan tarikh dan masa pelancaran rasmi untuk OnePlus 12, iaitu pada 5 Disember jam 2:30 petang waktu tempatan. Ini berbeza dengan laporan sebelum ini bahawa ia akan diadakan pada 4 Disember atau masa yang sama untuk ulang tahun ke-10 syarikat itu. Acara pop timbul akan diikuti memberikan peminat peluang untuk membeli OnePlus 12, walaupun ketersediaan nampaknya berlaku pada 9 Disember.

Imej rasmi OnePlus 12

Seiring dengan pengumuman untuk acara itu, beberapa siri video dan imej juga telah dikongsi. Terutamanya, OnePlus 12 akan tersedia dalam warna putih baharu, hitam dengan tekstur pasir dan hijau dalam marmar. Kedua-dua pilihan putih dan hijau kelihatan seperti kaca, yang mungkin membayangkan ciri pengecasan tanpa wayar. Tidak jelas apakah varian hitam itu akan dibuat.

OnePlus 12

OnePlus 12 dalam warna marmar putih dan hijau / © OnePlus

Di samping itu, bahagian belakang masih biasa dengan pulau kamera bulat yang menempatkan empat potongan untuk kakap, termasuk kamera periskop baharu pada salah satu lubang bawah dan dua penembak lain di bahagian atas. Terutama, lubang keempat mempunyai beberapa dua sensor. Dan walaupun kelihatan tidak berubah, OnePlus menyebut ia telah memasukkan kaca lutsinar pada cincin dan reka bentuk yang diinspirasikan oleh jam tangan seperti dail bertekstur dan tetap.

Keluaran antarabangsa OnePlus 12

Di luar China, OnePlus mengadakan hadiah di beberapa negara seperti UK dan India. Menariknya, ia menandakan pada halaman sokongan bahawa ini akan berlangsung dari 27 November hingga 23 Januari. Sementara itu, keesokan harinya selepas promosi menyatakan bahawa OnePlus 12 akan menjadi rasmi, bermakna pelancaran global untuk perdana itu sepatutnya pada 24 Januari .

Mengenai spesifikasi lain OnePlus 12, ia disahkan bahawa peranti itu dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 3 dan dipasangkan dengan sehingga 24 GB RAM dan konfigurasi storan 1 TB, sekurang-kurangnya di China. Selain itu, ia menggunakan skrin OLED baharu dengan resolusi 2K dan kecerahan maksimum 2,600 nits.

Belum ada maklumat lagi jika harga OnePlus 12. Tetapi perkembangan terkini menunjukkan mungkin tiada pergerakan harga.

Adakah anda ingin membeli OnePlus 12 tahun depan? Jangan ragu untuk berkongsi dengan kami rancangan anda dalam ulasan.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Weibo/u/OnePlus, OnePlus UK