Tidak begitu mini lagi: Amazon Kindle (2022) diperkenalkan dengan lebih banyak piksel dan bateri

85
Amazon Kindle semua pembaca e baharu 2022
© Amazon

Amazon akhirnya mengemas kini e-pembaca Kindle terkecilnya dengan ciri yang sangat diperlukan yang sebelum ini dinikmati pada model yang lebih mahal. Walaupun e-pembaca tablet mempunyai reka bentuk yang tidak berubah, ia kini mempunyai paparan yang lebih tajam dan bateri yang lebih lama daripada sebelumnya.

TL;DR

  • E-pembaca Kindle Amazon yang serba baharu mendapat lebih banyak storan dan skrin yang lebih tajam.
  • Kindle 2022 bermula pada $100 untuk varian yang disokong iklan skrin kunci.
  • E-pembaca Kindle Kids baharu juga telah diumumkan dengan harga $120.

Kindle Kecil menjadi besar dalam ciri

Pada bahagian hadapan e-pembaca Kindle 2022 ialah paparan skala kelabu 6 inci yang sama dengan mod gelap dan pilihan aras cahaya boleh laras. Walau bagaimanapun, ia kini secara drastik lebih tajam atau bersamaan dengan 3x lebih piksel berbanding model lama menurut Amazon. Ini menghasilkan ketumpatan 300 ppi yang serupa dengan e-pembaca Amazon yang lain.

  • Jangan terlepas: Tablet Apple iPad dibandingkan

Tidak seperti Kindle Paperwhite (Edisi Tandatangan), Kindle biasa masih tidak mempunyai reka bentuk hadapan yang memerah dan tidak disertakan dengan perlindungan kalis air. Sebaliknya, tablet itu mengekalkan bentuk yang padat dan ringan seperti pendahulunya. Amazon juga mengatakan bahawa e-pembaca terbaharu diperbuat daripada 90 peratus magnesium kitar semula.

Amazon Kindle 2022 Edisi Kanak-kanak

Edisi Amazon Kindle Kids disertakan dengan akses Kanak-kanak+ percuma / © Amazon

Kindle serba baharu boleh bertahan sehingga enam minggu sebelum ia perlu dicas semula, yang merupakan peningkatan besar. Dan bercakap mengenai pengecasan, Amazon telah menggugurkan antara muka mikro-USB yang kikuk dan memihak kepada port USB-C yang lebih pantas dan boleh diterbalikkan. Selain hayat bateri yang dipertingkatkan, storan on-board pada e-reader baharu akhirnya lebih besar dan digandakan kepada 16 GB. Yang menghairankan, ini adalah satu-satunya pilihan memori yang tersedia tanpa 32 GB pada penglihatan.

  • Baca juga: Amazon memperkenalkan model Fire Tablet 2022 dengan pemproses yang lebih pantas

Harga edisi Kindle dan Kindle Kids serba baharu

Kindle (2022) dengan iklan skrin kunci bermula pada $100 dalam pilihan warna hitam atau biru denim. Ia tersedia untuk pra-pesanan dan akan dihantar pada 12 Oktober. Sebaliknya, Amazon turut memperkenalkan e-reader Kindle Kids edisi serba baharu dengan harga $120. Ia mempunyai bahagian dalam yang sama seperti Kindle standard tetapi dilengkapi dengan jaminan dua tahun dan akses Amazon Kids+ percuma selama setahun.