Tidak dapat dielakkan? Apple akan menurunkan harga iPhone 15 Plus tahun depan

89
Apple iPhone 14 Plus 10
© NextPit

Apple telah menggugurkan model mini daripada barisan yang memihak kepada iPhone 14 Plus baharu tahun ini. Ternyata iPhone yang lebih besar tidak terjual dengan baik seperti yang dijangkakan oleh Apple. Kini, syarikat Cupertino menukar lagunya untuk iPhone 15 Plus untuk memasukkan kemungkinan pengurangan harga.

Tinjauan ekonomi yang suram dan permintaan yang lemah untuk iPhone 14 (Plus) standard menjadikan Apple mempertimbangkan perubahan drastik mengikut dakwaan pembocor. Sumber yang menetap di Korea Selatan, memetik bahawa harga iPhone 14 Plus Apple adalah salah satu sebab utama peranti itu tidak sepopular iPhone 14 Pro. Di mana ia menambah bahawa Apple boleh menurunkan harga model pada barisan tahun depan.

  • Jangan ketinggalan: 20 petua teratas untuk menguasai iOS pada iPhone

Lebih banyak ciri Pro untuk iPhone 15 (Plus)?

Bukan sahaja iPhone 15 Plus boleh menerima pelarasan harga. iPhone 15 yang lebih kecil juga mungkin mendapat manfaat daripada strategi ini memandangkan hanya terdapat perbezaan kos yang kecil untuk kedua-dua model. Untuk diingati, iPhone 14 Plus dijual pada harga $899 manakala iPhone 14 biasa bermula pada $799.

Faktor lain yang membawa kepada Apple memikirkan semula rancangannya ialah jurang yang luas dalam ciri membezakan antara iPhone vanila dan pro. Untuk nota itu, Apple mempertimbangkan untuk meminimumkan jurang ini dengan menambah lebih banyak ciri kepada model bukan pro seperti memperkenalkan reka bentuk Pulau Dinamik berbentuk pil.

Adakah iPhone 15 Ultra satu perkara?

Pada masa yang sama, pembocor itu mendakwa bahawa skema penamaan iPhone 15 Pro (Max) Apple mungkin berubah. Mengikut laporan sebelum ini, Apple melancarkan iPhone Ultra yang akan menggantikan Pro Max. Walau bagaimanapun, Apple mengekalkan iPhone Pro yang lebih kecil tetapi membezakan spesifikasi seperti kamera dan binaan diasingkan lagi kepada iPhone 15 Ultra.

Tidak jelas sama ada strategi Apple baharu ini akan bergema kepada produk lain seperti jam tangan pintar dan iPadnya. Walau bagaimanapun, kami ingin tahu sama ada anda fikir Apple berada di landasan yang betul untuk menurunkan harga iPhone 15. Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Naver