Tidak dapat mengemas kini watchOS 9? Inilah cara untuk membetulkannya

107
tidak dapat memasang jam tangan pada jam tangan epal

watchOS 9 membawakan ciri senaman baharu, apl Ubat untuk menjejak ubat, wajah baharu kepada Apple Watch, cerapan yang dipertingkatkan untuk kesihatan tidur dan banyak lagi. Malangnya, sesetengah pengguna tidak dapat memasang watchOS 9 dan oleh itu tidak dapat meneroka ciri hebat ini. Tetapi jangan risau, kerana penyelesaian berkesan yang disenaraikan di bawah akan membantu anda menyelesaikan masalah muat turun dan pemasangan watchOS 9 yang gagal. Tengoklah.

 1. Semak Keserasian sebelum Mengemas kini
 2. Lakukan Pemeriksaan Asas
 3. Cuba Semula Kemas Kini Selepas Mulakan Semula Apple Watch dan iPhone
 4. Kosongkan Ruang pada Apple Watch
 5. Padamkan Fail Kemas Kini dan Cuba Semula
 6. Nyahgandingkan Apple Watch

1. Semak keserasian sebelum mengemas kini

Langkah utama sebelum meneruskan ialah memastikan sama ada Apple Watch anda menyokong watchOS 9 secara rasmi atau tidak. Jika anda menggegarkan Apple Watch Siri 4, Siri 5, Siri 6, Siri 7 dan SE, anda boleh mengemas kini kepada OS terkini.

Apple Watch Series 8, SE 2 dan Apple Watch Ultra terbaharu akan diprapasang dengan watchOS 9. Tetapi jika anda menghadapi masalah memasang versi watchOS 9 yang seterusnya, panduan ini akan membantu untuk itu juga.

2. Lakukan pemeriksaan asas

Sekarang, sebelum kita melangkah lebih jauh, adalah penting untuk memenuhi beberapa syarat.

 • Kemas kini iPhone anda untuk memastikan keharmonian yang sempurna.

 • Bateri Apple Watch anda mestilah sekurang-kurangnya 50%.
 • Sambungkan iPhone anda dan jam tangan ke Wi-Fi yang stabil. Jika jaringan anda terlalu perlahan, pertimbangkan untuk memulakan semula penghala. Juga, jangan lupa untuk melumpuhkan VPN.
 • Pastikan Bluetooth didayakan.

3. Cuba semula kemas kini selepas memulakan semula Apple Watch dan iPhone

Dalam berbilang siaran, kami sering menyebut bahawa memulakan semula adalah salah satu cara yang paling mudah dan (hampir) pasti untuk menyelesaikan beberapa isu perisian.

Untuk memulakan semula Apple Watch anda, tekan butang Sisi dan seret peluncur Power Off ke kanan. Selepas seminit, tekan butang yang sama untuk menghidupkannya. Untuk memulakan semula iPhone yang dipasangkan, gunakan butang kuasa seperti yang biasa anda lakukan.

Selepas ini, cuba kemas kini yang boleh dipakai. Anda boleh melakukannya terus daripada apl Tetapan pada Apple Watch atau gunakan apl Watch pada iPhone pendamping.

4. Kosongkan ruang pada Apple Watch anda

Sama seperti anda mesti mempunyai sejumlah ruang kosong untuk mengemas kini iPhone, Jam Tangan anda juga mengikut peraturan yang sama. Jika anda tidak boleh memasang watchOS 9, yang merupakan kemas kini generasi utama, pertimbangkan untuk mengosongkan sedikit ruang. Sebaik sahaja anda berbuat demikian, mulakan semula peranti dan cuba mengemas kininya sekali lagi.

5. Padam fail kemas kini dan cuba semula

 1. Buka apl Tonton pada iPhone yang digandingkan dan pastikan anda berada dalam tab Jam Tangan Saya.
 2. Ketik pada Umum → Storan → Kemas Kini Perisian dan padam fail kemas kini yang dimuat turun.

  Langkah-langkah untuk memadam Padam Fail WatchOS 9

 3. Mulakan semula peranti.
 4. Buka apl Tonton → Umum → Kemas Kini Perisian untuk memuat turun dan memasang watchOS 9.ketik pada umum dalam tab jam tangan saya dan ketik pada perisian yang dikemas kini kemudian ketik pada muat turun dan pasang pada iphone

6. Nyahgandingkan Apple Watch

Akhir sekali, jika tiada apa-apa yang berkesan untuk anda, penyelesaian muktamad ialah menyahgandingkan jam tangan daripada iPhone. Selepas itu, selesaikan proses persediaan. Anda boleh memilih untuk memulihkan daripada sandaran jam tangan.

Setelah semuanya ditetapkan, ikuti proses kemas kini sekali lagi, dan anda sepatutnya boleh mendapatkan watchOS 9 dengan jayanya.

Menandatangani Mati

Apple Watch ialah gabungan sempurna produk teknologi dan gaya hidup, dibungkus ke dalam faktor bentuk kecil yang terletak di pergelangan tangan anda. Saya harap panduan ini membantu anda menyelesaikan isu ini, dan kini anda menggunakan watchOS 9 dengan ciri baharunya. Jangan ragu untuk menyatakan pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Kami mempunyai banyak sumber berkaitan yang berguna untuk membantu anda mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan anda. Sila luangkan sedikit masa dan semak mereka.

 • Band Apple Watch terbaik
 • Cara Menggunakan Schooltime pada Apple Watch
 • Aksesori Terbaik untuk Apple Watch
 • Cara Menggunakan Apl Oksigen Darah pada Apple Watch