TikTok Hashtags Trend Kini

37

Hashtags berasal dari Twitter untuk mengkategorikan topik di bawah kata kunci indeks tertentu. Pada masa kini, mereka lebih banyak digunakan sebagai taktik pemasaran yang bijak untuk meningkatkan penglibatan dan mendapatkan lebih daya tarikan pada berbilang platform media sosial. Boleh dikatakan bahawa TikTok adalah antara yang paling popular.

TikTok Hashtags Trend Kini

Mengetahui cara mencari hashteg TikTok yang sedang trend dan menggunakannya dengan betul boleh membantu meningkatkan kehadiran dalam talian anda. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi rumit pada TikTok kerana ia memerlukan sedikit pengetahuan tentang cara apl itu berfungsi. Artikel ini akan menggariskan semua yang anda perlu ketahui mengenai hashtags di TikTok.

Cara Cari Hashtag Trending di TikTok

TikTok berfungsi pada algoritma. Selain daripada akaun yang anda ikuti, ia mengambil kandungan yang anda terlibat dan mengesyorkan video yang serupa. Namun, anda mungkin melihat video yang tiada kaitan dengan carian dan pilihan kandungan anda. Ini mungkin hasil daripada tetapan akaun anda, seperti lokasi, pilihan bahasa dan jenis peranti. Tetapi mereka mungkin juga berdasarkan apa yang menjadi sohor kini pada masa ini.

Kebanyakan video ini termasuk hashtag yang disambungkan ke arah aliran. Walaupun mereka membantu pencipta mengkategorikan video mereka, mereka juga membantu mereka menjangkau khalayak yang lebih luas yang berminat dengan aliran dan meningkatkan penglibatan. Untuk meningkatkan penglibatan video anda sendiri, anda boleh mencari hashteg sohor kini dalam beberapa cara.

Melalui Tab Discover

Tab “Discover” pada asasnya ialah bar carian yang membantu anda mencari video, pengguna, bunyi, hashteg dan strim langsung yang paling popular. Tab “Discover” juga mempunyai penapis yang ditetapkan untuk diisih mengikut perkaitan secara lalai.

Begini cara mencari hashteg sohor kini di TikTok melalui tab “Discover”:

 1. Lancarkan TikTok.
 2. Ketik butang “Temui” di bahagian atas sebelah kanan.
 3. Pergi ke video di bawah dan lihat hashtag mereka.

Sebelum anda menaip perkara yang ingin anda cari, anda akan dipaparkan dengan carian terbaru anda dan carian sohor kini yang mungkin menarik minat anda berdasarkan algoritma TikTok.

Melalui Halaman Untuk Anda

Cara terbaik untuk menemui hashteg sohor kini ialah melalui video pada halaman “Untuk Anda” (FYP) anda. Terdapat kemungkinan besar bahawa video ini mempunyai sekurang-kurangnya dua atau tiga hashtags. Kemungkinan besar hashteg itu menjadi sohor kini jika anda melihat beberapa video dengan video yang sama.

Walau bagaimanapun, jika berbilang hashtag disambungkan ke satu video, anda perlu memikirkan yang mana lebih popular. Nasib baik, mereka sering pergi bersama-sama, jadi anda boleh dengan bebas memasukkan kesemuanya dalam kandungan anda sendiri.

Melalui Pusat Kreatif TikTok

Mencari hashteg sohor kini di TikTok kebanyakannya bergantung pada nasib, dedikasi dan masa anda. Tetapi berita baiknya ialah anda juga boleh mencari apa yang menjadi sohor kini di TikTok daripada sumber lain di luar apl.

Sesetengah tapak web mendakwa mengetahui perkara yang menjadi sohor kini di platform media sosial, tetapi pertaruhan terbaik anda ialah Pusat Kreatif TikTok. Anda boleh mencari hastag sohor kini, lagu, pencipta dan video. Anda juga boleh melihat jumlah siaran dan paparan setiap hashtag dan mengakses analitik lain. Terdapat pilihan untuk menapis mengikut lokasi, “industri” dan tarikh penyiaran.

Melalui Platform Media Sosial Lain

Jika kandungan TikTok telah berada di luar apl, kemungkinan besar kandungan tersebut sedang menjadi sohor kini. Semua video TikTok mempunyai tera air yang memberitahu anda bahawa video itu daripada TikTok, jadi anda boleh melihatnya dengan mudah di Twitter, Instagram atau Facebook.

Sudah tentu, sesetengah pencipta menyiarkan video mereka merentas berbilang platform supaya mereka tidak mempunyai tera air. Tetapi video sohor kini akan dikongsi oleh pengguna lain yang mungkin menemuinya di TikTok sebagai platform paling popular pada masa ini.

Melalui Akaun Perniagaan TikTok

TikTok membolehkan pengguna menukar akaun peribadi mereka kepada akaun perniagaan secara percuma. Akaun perniagaan menampilkan analitis yang membantu anda mengenali khalayak anda dengan lebih baik dan meningkatkan penglibatan.

Dengan akaun perniagaan, anda juga mempunyai “Hab Kreatif” yang menunjukkan kepada anda akaun, muzik dan hashtag yang popular dalam setiap kategori TikTok. Ia terutamanya berfungsi sebagai inspirasi tetapi juga merupakan penunjuk yang baik tentang perkara yang sedang menjadi sohor kini.

Berikut ialah cara untuk menukar daripada akaun peribadi kepada akaun perniagaan di TikTok:

 1. Lancarkan TikTok dan pergi ke profil anda.
 2. Ketik menu hamburger dan navigasi ke “Tetapan dan privasi.”
 3. Pilih “Akaun” dan ketik “Tukar kepada Akaun Perniagaan.”
 4. Klik “Seterusnya” dalam empat tetingkap berikut.
 5. Pilih kategori yang paling sesuai dengan kandungan anda dan tekan “Seterusnya.”
 6. Taipkan e-mel anda untuk berhubung dengan pelanggan anda dengan segera atau langkaunya buat masa ini.
 7. Tekan “Mungkin nanti” melainkan anda mahu membuat video baharu dengan segera.
 8. Ketik “X” di bahagian atas sebelah kiri untuk menyelesaikan.

Untuk mengakses “Hab Kreatif”, ikuti beberapa langkah berikut:

 1. Pergi ke profil TikTok anda.
 2. Navigasi ke menu hamburger.
 3. Ketik “Suit perniagaan.”
 4. Tekan “Hab kreatif.”

Sekarang semak imbas akaun, video dan hashteg yang popular untuk mendapatkan inspirasi dan melihat trend.

Cara Memilih Hashtag Terbaik untuk Kandungan Anda

Hashtag sohor kini berubah dari semasa ke semasa. Mereka amat terikat dengan musim dan cuti, jadi anda mungkin akan menemui hashteg seperti “christmas,” “year new,” “holidayseason,” “family,” dsb. semasa musim sejuk, manakala video musim panas mungkin menampilkan hashtags seperti “travel ,” “laut,” dan “musim panas.”

Namun begitu, beberapa hashtag hadir setiap kali sepanjang tahun. Ia termasuk perkataan seperti “fyp,” “viral,” “explore,” “trending,” “repost,” “follow me,” “likes” dan seumpamanya. Ini jarang memenuhi mana-mana khalayak dan ia digunakan untuk tujuan meningkatkan penglibatan semata-mata. Sesetengah orang percaya bahawa memasukkan “fyp” dan variasinya menjadikan algoritma berfungsi memihak kepada anda, tetapi ini belum terbukti lagi.

Namun, sesetengah pencipta hanya menumpukan pada hashtag yang terakhir. Sebaliknya, dengan hashtag yang terlalu generik seperti yang berkaitan dengan musim dan cuti, mungkin sukar untuk menonjol daripada orang ramai. Pilihan terbaik anda ialah menggabungkan kedua-dua kaedah ini dengan kandungan anda sendiri.

Cuba cari niche anda dan ikuti trend dalam komuniti anda. Jika anda berminat dengan astrologi, tumpukan pada tanda zodiak bulan semasa. Jika sukan adalah kegemaran anda, ikuti permainan terkini dan lihat pemain mana yang popular pada masa ini. Di samping itu, kenali penonton anda. Gunakan faedah akaun perniagaan untuk melihat video yang paling menarik perhatian kepada akaun anda.

Cara Lain untuk Meningkatkan Penglibatan di TikTok

Menjadi popular di TikTok memerlukan banyak usaha. Seperti yang dinyatakan, sama ada video atau hashtag tertentu sampai kepada anda bergantung pada algoritma TikTok yang tidak dapat diramalkan. Anda mungkin menghabiskan hari bekerja pada video yang akhirnya tidak mendapat 100 tontonan. Jika ini berlaku, adalah penting untuk tidak meragui keupayaan anda untuk mencipta kandungan yang menggelikan dan berkecil hati.

Selain hashtag, gunakan kaedah lain yang disahkan untuk mengeluarkan video anda ke seluruh dunia. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

 • Balas ulasan pada video anda dengan video baharu.
 • Sertakan CTA dalam video anda.
 • Gunakan ciri Soal Jawab TikTok untuk mewujudkan hubungan yang lebih rapat dengan khalayak anda.
 • Berinteraksi dengan TikToker lain melalui kerjasama, ciri jahitan dan reaksi video.
 • Pastikan video pendek atau tambahkan sedikit pengumuman pada permulaan video anda supaya penonton tetap pada penghujungnya.
 • Hos strim langsung.
 • Cipta kapsyen yang menarik dan letakkan hashtag pada penghujungnya.

Soalan Lazim

Berapa banyak hashtags yang boleh saya sertakan dalam kapsyen TikTok?

Anda boleh memasukkan seberapa banyak hashtag yang anda mahukan, tetapi had 100 aksara mungkin terlarang.

Apakah hashtag n TikTok yang paling banyak dilihat?

Hashtag “fyp” adalah yang paling banyak dilihat di TikTok, dengan lebih 44 trilion tontonan.

Cipta Keseimbangan Hashtag yang Sempurna untuk Meningkatkan Populariti TikTok Anda

Mencari formula hashtag yang sempurna untuk video anda bermula dengan memikirkan perkara yang popular pada masa ini. Anda boleh melakukannya dalam beberapa cara, daripada menjelajah TikTok untuk mendapatkan video yang paling popular hingga melihat kandungan TikTok pada platform media sosial yang lain. Kemudian, anda hanya perlu memasukkan beberapa keaslian dan video anda sedia untuk disiarkan secara langsung.

Adakah anda sudah mencuba mencari hashtags trend di TikTok? Adakah mana-mana daripada mereka membantu anda mendapatkan lebih daya tarikan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.