Tingkatkan kelajuan telefon anda dalam masa 2 minit dengan peretas hayat Android ini

16
Roket NextPit
© Siapa Danny / Shutterstock.com

Adakah anda menggunakan telefon pintar Android murah yang membuat anda menunggu dalam kehidupan seharian? Atau adakah anda mempunyai telefon Google yang sudah menjadi agak lama dan malas? Nah, maka anda tidak sepatutnya terlepas tutorial ini. Kerana dalam format baharu kami “Coffee Break” saya akan menunjukkan kepada anda hack hayat yang akan membolehkan telefon Android anda beroperasi semula.


TL;DR

  • Lifehack menjadikan telefon pintar Android lebih pantas dalam kehidupan seharian.
  • Anda memendekkan animasi sistem pengendalian dalam tetapan pembangun.
  • Edisi pertama coffee break format baharu kami ☕️.

Telefon anda menjadi perlahan dari semasa ke semasa atau ia tidak pernah benar-benar pantas? Kemudian anda tidak perlu membeli perdana baharu dengan segera. Sebaliknya, dalam rehat kopi hari ini, saya akan menunjukkan kepada anda “penggodaman hayat” untuk telefon pintar Android yang telah saya gunakan secara konsisten selama beberapa tahun sekarang. Tetapan yang agak tersembunyi dan agak tidak diketahui ialah perkara pertama yang saya ubah apabila saya menyediakan telefon Android baharu.

Cas telefon dan buku nota anda dengan satu pengecas Anker dengan harga $26.34

Namun, sebagai prasyarat, anda perlu membuka kunci tetapan pembangun pada telefon Android anda jika anda belum melakukannya. Jika anda tidak tahu cara melakukannya, artikel yang dipautkan akan membantu anda. Sebaik sahaja anda mendapat lampu hijau daripada sistem pengendalian, teruskan dengan langkah berikut.

Pendekkan animasi – beginilah cara setiap telefon Android menjadi lebih pantas

Apa yang kami suruh Android lakukan melalui tetapan di bawah adalah untuk mempercepatkan animasi dalam sistem pengendalian. Anda juga boleh mematikannya sepenuhnya untuk peningkatan kelajuan maksimum. Perasaan saya ialah ini menjadikan kebanyakan telefon Android berjalan lebih lancar. Saya memendekkan masa animasi walaupun semasa menguji telefon baharu yang berharga lebih $1,000. Begini cara ia berfungsi:

android lebih pantas nextpit de 2

Tetapan ini mempercepatkan telefon anda! / © NextPit

  1. Pergi ke apl Tetapan pada telefon Android anda.
  2. Sekarang pergi ke Sistem.
  3. Ketik pada pilihan Pembangun.
  4. Tatal ke bawah sehingga anda mencapai kategori Paparan Skrin.
  5. Tetapkan nilai skala animasi Tetingkap, skala animasi Peralihan dan skala tempoh Animasi kepada 0.5 atau 0 masing-masing.

Jika anda ingin benar-benar mengganggu rakan atau ahli keluarga, anda juga boleh menetapkan animasi kepada 10x. Kemudian tetingkap dan menu pop timbul memudar selama kira-kira dua saat selepas mengetik. Pada pendapat saya, memendekkan animasi adalah faedah sebenar dalam kehidupan seharian. Sementara itu, saya juga merasakan bahawa animasi terlalu panjang untuk saya pada telefon Android baharu.

Petunjuk: Format baharu “coffee break

Dengan penggodaman hayat yang pantas ini, kami di NextPit memperkenalkan format baharu yang dipanggil “Coffee Break”. Di dalamnya, kami akan membentangkan anda dengan tutorial ringkas setiap pagi, menunjukkan kepada anda apl percuma seperti biasa atau menunjukkan kepada anda alat yang menjadikan hidup anda lebih mudah dengan telefon anda.


Adakah panduan ini membantu anda?

Apakah pendapat anda tentang idea bernafas pagi yang cepat? Dan apakah pendapat anda tentang penggodaman hayat kegemaran saya untuk telefon Android? Jangan ragu untuk memberitahu saya dalam ulasan!