Tinjauan Menyelinap di Apple iPhone SE 4: Reka Bentuk dan Spesifikasi

37
apple iphone se 4 render 01
© concept_central

Hanya beberapa hari yang lalu, kami melaporkan reka bentuk Apple iPhone SE 4 yang akan datang. Hari ini kami menunjukkan kepada anda video pertama dan bahan imej yang diekstrak yang memproses maklumat yang telah kami kumpulkan secara visual. Mari kita lihat dan analisa “iPhone rakyat” seterusnya generasi ke-4 bersama-sama.

  • Jangan ketinggalan: Perbandingan Apple iPhone terbaik

Apple iPhone SE 4 dalam reka bentuk moden

Jika anda melihat pada Apple iPhone SE 2022 (ulasan), anda akan berasa seperti anda telah diangkut kembali ke masa lalu. Dalam generasi ke-3 iPhone yang “lebih murah”, Apple masih memasukkan elemen seperti butang rumah, tepi skrin lebar untuk paparan IPS kecil 4.7 inci, yang mempunyai resolusi hanya 1,334 x 750 piksel, dan bateri tahan lama. dengan kapasiti 2,018 mAh.

Depan dan belakang kemungkinan Apple iPhone SE 2024.

Paparan itu dikatakan panel OLED 6.1 inci. / © concept_central

Semua ini ditetapkan untuk berubah dengan Apple iPhone SE 2024: Daripada butang rumah, akan terdapat butang tindakan sisi dan paparan akan berkembang kepada 6.1 inci dan dilaporkan akan mempunyai panel OLED dan bukannya LCD. Tepi tebal akan dibuang, begitu juga dengan penyambung Lightning.

Sebaliknya, Apple iPhone SE generasi ke-4 akan mempunyai port USB Type-C di bahagian bawah, walaupun kelajuannya tidak akan sama dengan Apple iPhone 15 Pro Max (ulasan). Secara ringkasnya, Apple iPhone SE 4 akan menjadi Apple iPhone 14 (ulasan) yang diubah suai sedikit, dengan hanya kamera 48 MP di bahagian belakang.

Paparkan imej port USB Apple iPhone SE 4.

Hooray! Apple iPhone SE 2024 juga akan mempunyai port USB Type-C. / © concept_central

Dalam video yang dipasang oleh Apple Track, kita juga dapat melihat bingkai aluminium bersudut dan Pulau Dinamik— takuk dengan maklumat tambahan untuk aplikasi yang berbeza—di bahagian tengah atas skrin.

Tiada apa-apa lagi yang diketahui tentang pemproses yang dipasang, tetapi kita mungkin boleh menganggap pemproses Apple A18 moden. Data lain yang diketahui termasuk berat yang didakwa 166 g dan dimensi yang sama bagi Apple iPhone 14.

Apakah pendapat anda tentang Apple iPhone SE generasi ke-4 yang sepatutnya? Pada pendapat anda, apakah kosnya secara realistik supaya orang ramai mampu membelinya? Sila beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah.