Titanium Boleh Menjadikan Warna iPhone 15 Pro Nampak Kurang Menggembirakan

33
NextPit Apple iPhone 14 Pro Max
© nextpit

Apple bersedia untuk mendedahkan iPhone 15 dan iPhone 15 Pro pada 12 September. Model yang terakhir dijangka akan menukar daripada bingkai keluli tahan karat kepada aloi titanium, yang juga boleh menjadikan binaan lebih tahan lama dengan kemasan yang lebih premium. Bagaimanapun, bahan itu juga boleh mengehadkan pilihan warna pengeluar iPhone kerana proses pemadanan dengan panel kaca belakang.

Selepas melihat paparan tidak rasmi varian iPhone 15 Pro kelabu minggu lepas, seorang pembocor di X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) berkongsi satu set gambar yang kelihatan seperti unit iPhone 15 Pro tiruan. Menariknya, ini juga menunjukkan cara warna hambar yang akan ditawarkan dengan iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max (Ultra).

Warna Apple iPhone 15 Pro

Pilihan warna yang didakwa untuk Apple iPhone 15 Pro: Biru, Kelabu, Perak/Cahaya Bintang dan Hitam Angkasa. / © Twitter/u/SonnyDickson

Walaupun mungkin terdapat perbezaan dalam unit sebenar, unit dummy dikatakan mewakili empat warna duo iPhone 15 Pro. Ini terdiri daripada biru sebagai rona istimewa diikuti dengan kelabu, perak dan hitam angkasa seperti yang dilihat dalam foto. Begitu juga, jika ini dipercayai, Apple akan menggugurkan kerja cat emas manakala kelabu akan menggantikan ungu.

Warna Apple iPhone 15 (Plus).

Pilihan warna untuk Apple iPhone 15 dan iPhone 15 Plus standard: Biru, Merah Jambu, Perak, Kuning dan Hitam. / © Twitter/u/SonnyDickson

Selain daripada Apple iPhone 15 Pro, lima jalur warna untuk model iPhone 15 vanila turut ditunjukkan. Terutamanya, ia termasuk warna merah jambu baharu bersama biru, perak, kuning dan hitam. Tidak jelas sama ada Apple akan terus menawarkan kemasan Produk (Merah). Menariknya, kebocoran sebelum ini menyebut varian hijau, tetapi nampaknya ini masih belum disahkan kerana ini tidak dikesan dalam kebocoran.

Pada masa yang sama, sudut lain menunjukkan port USB-C baharu pada Apple iPhone 15 yang diapit oleh jeriji pembesar suara. Penyambung yang lebih serba boleh akan menggantikan port Lightning, termasuk pada iPhone 15 Pro. Mungkin terdapat perbezaan dalam spesifikasi dan kelajuan port USB-C antara iPhone bukan Pro dan model Pro.

Apakah pendapat anda tentang pilihan warna ini untuk Apple iPhone 15 dan iPhone 15 Pro? Adakah warna itu penting walaupun kebanyakannya mungkin menggunakan sarung pelindung untuk peranti mereka? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen.