Trinity is No More? Galaxy S25+ Mungkin Tidak Dilancarkan pada 2025

9
nextpit Paparan Samsung Galaxy S24
© nextpit

Walaupun Galaxy S24+ (ulasan) bukanlah model terlaris daripada barisan telefon pintar utama Samsung, ia terus menjadi pilihan yang kukuh bagi mereka yang mencari keseimbangan antara model standard dan Ultra. Kini, penemuan baharu mendakwa Galaxy S25+ tidak akan dilancarkan tahun depan, walaupun ini disangkal oleh sumber lain.

Galaxy S25+ hilang dalam penyenaraian Samsung

Setiap Julai, Samsung akan menambah peranti yang dijadualkan untuk dilancarkan pada tahun berikutnya ke pangkalan data IMEInya. Ini kebanyakannya berlaku untuk barisan Galaxy S sejak beberapa tahun lalu, dengan ketiga-tiga model Galaxy S24 muncul dalam repositori pada pertengahan tahun 2023.

Bagaimanapun, penemuan terbaharu Android Headlines, yang mempunyai akses kepada pangkalan data, menunjukkan bahawa hanya dua model 2025 Galaxy S25 telah disenaraikan. Iaitu, ia adalah SM-S931 dan SM-S938, yang dipercayai Galaxy S25 dan Galaxy S25 Ultra berdasarkan konvensyen penamaan model.

Walaupun begitu, spekulasi berleluasa bahawa Galaxy S25+ boleh diketepikan daripada barisan berdasarkan pangkalan data.

Mengapa Samsung mungkin tidak mengeluarkan Galaxy S25+

Walaupun tiada laporan sedia ada lain untuk menyokong tuntutan ini, mungkin terdapat kemungkinan untuk ini menjadi kenyataan. Salah satunya ialah Galaxy S25 dikhabarkan awal tahun ini menampilkan paparan 6.4 inci yang lebih besar.

Samsung Galaxy S24

Galaxy S25 dikhabarkan akan memaparkan paparan 6.4 inci yang lebih besar, naik 0.2 inci daripada Galaxy S24 (gambar). / © nextpit

Jika ini adalah petunjuk bahawa Galaxy S25+ tidak akan dikeluarkan, estet skrin sebenar yang lebih luas boleh memenuhi kedua-dua saiz model Galaxy S24 (ulasan) standard dan lebih besar, yang masing-masing menampilkan paparan 6.2 inci dan 6.7 inci.

Menariknya, dakwaan itu segera disangkal oleh Galaxy Club. Menurut penerbitan Belanda, Galaxy S25+ akan dilancarkan tahun depan bersama Galaxy S25 dan Galaxy S25 Ultra. Malah, ia akan membawa nombor model SM-S936.

Walau bagaimanapun, apa yang tidak dijawab di sini ialah bagaimana Galaxy S25+ hilang dalam pangkalan data. Mungkin ia mungkin disebabkan oleh sebab yang tidak spesifik yang belum kita ketahui. Walau bagaimanapun, Galaxy S25 tidak akan siap sehingga Januari 2025, jadi terdapat banyak perkara yang boleh berlaku sepanjang perjalanan.

Adakah anda fikir masuk akal jika Samsung mengeluarkan hanya Galaxy S25 dan Galaxy S25 Ultra tahun depan? Kami ingin mendengar jawapan anda.

Melalui: Kelab Galaxy
Sumber:
Tajuk Android