TV LED mikro Lutsinar Samsung: Untuk Siapa Tepat?

13
tv led mikro
© nextpit

Kadang-kadang terdapat teknologi yang anda tidak tahu apa yang sepatutnya bagus untuk teknologi itu—tetapi teknologi itu benar-benar menarik. Televisyen lutsinar pasti tergolong dalam kategori ini, dan Samsung menunjukkan contoh sempurna di CES dengan TV LED mikro telus pertama.

Sudah tentu, televisyen lutsinar adalah topi yang hampir lama. Xiaomi menjual televisyen lutsinarnya Mi TV Lux pada harga kira-kira $7000, sekurang-kurangnya di China untuk seketika. Walau bagaimanapun, TV Xiaomi yang sangat mahal bergantung pada panel OLED lutsinar, dan apabila kami mencubanya dengan kaca paparan yang agak reflektif, ia kelihatan tidak sesuai untuk kegunaan harian—sekurang-kurangnya bukan sebagai pemandu harian.

TV LED mikro yang kini ditunjukkan oleh Samsung di CES benar-benar dalam kelas yang berbeza. Gambar itu sangat tajam dan berwarna-warni. Terima kasih kepada paparan tanpa bingkai sepenuhnya, percikan warna dalam video demo hampir kelihatan seperti hologram yang hanya berdiri di dalam bilik. Selepas Samsung turut mempamerkan TV OLED lutsinar pada acara “Pandangan Pertama” di Las Vegas, perbezaannya amat jelas untuk dilihat.

Nah, anda mungkin tidak akan mempunyai TV LED mikro lutsinar di ruang tamu anda tidak lama lagi. Belum ada produk sedia pasaran, malah TV LED Mikro yang tidak lutsinar masih mahal. Samsung USA menjual a Model 110 inci untuk 150,000 dolar AS*—dan, seperti yang saya katakan, ia tidak telus pun.

  • Panduan membeli: Bagaimana untuk mencari TV pintar terbaik (lebih murah dan tidak telus)

Sebaik sahaja anda boleh memegang dagu anda dari lantai, soalan awal muncul: Apa gunanya?

Sekurang-kurangnya dalam rumah persendirian, saya hampir tidak dapat melihat bagaimana TV lutsinar masuk akal. Pada siang hari, kertas dinding serpihan kayu yang diterangi oleh cahaya ambien akan merosakkan mana-mana paras hitam, dan walaupun dalam bilik gelap, TV perlu diletakkan pada jarak tertentu dari dinding supaya kilauannya sendiri tidak meneranginya dan mengganggu gambar. sekali lagi.

Oleh itu, TV lutsinar mungkin akan kekal eksotik yang mencolok yang menyemarakkan bilik jualan untuk barangan mewah yang mahal. Ingat kesan pertama kami pada Xiaomi Mi TV Lux lutsinar OLED:

Atau adakah anda sudah menempah tempat di ruang tamu anda untuk TV lutsinar seterusnya? Bercakap: Di manakah anda akan meletakkan peranti sedemikian?