Ujian ketahanan Pixel 7 Pro menunjukkan kecacatan yang mengejutkan dengan reka bentuknya

84
kamera nextpit google pixel 7 pro
© NextPit

Sama ada anda masih merancang untuk memiliki Pixel 7 (Pro) atau sudah pun menggegarkan, anda mungkin perlu mempertimbangkan untuk meletakkan sarung yang sukar padanya. Saluran YouTube yang popular telah mendedahkan bahawa bonggol kamera logam baharu pada Pixel 7 Pro mudah tercalar walaupun kelihatan kukuh di luar.

TL:DR

  • Pixel 7 Pro Google hampir tidak terselamat daripada ujian ketahanan.
  • Bonggol kamera logam baharu terdedah terdedah kepada calar.
  • Adalah dinasihatkan untuk meletakkan kes untuk mengelakkan lelasan pada kerja lebih masa.

Youtuber Jerry Rig Everything tidak menyediakan ujian peringkat makmal, prosedurnya agak terbukti meniru tekanan dan kerosakan yang mungkin dialami oleh telefon pintar kita akibat penggunaan harian. Dalam video terbaharunya, dia meletakkan Google Pixel 7 Pro di bawah ujian bengkok dan pisau pemotongnya yang terkenal.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik untuk dibeli pada harga $200

Walaupun peneraju premium gergasi pencarian secara keseluruhan (hampir) bertahan dalam pelbagai tahap ketahanan dan ujian ketangguhan, terdapat satu bahagian penting yang didedahkan untuk mendapatkan kerosakan yang paling tidak diingini—iaitu bonggol kamera logam di bahagian belakang.

Seperti kebanyakan aluminium anodized, visor peranti itu terbukti mudah rosak dan tercalar dengan perhiasan yang paling biasa seperti syiling dan kunci di dalam poket. Dalam video itu, lelasan mula ketara walaupun dengan menggosok kunci pada pulau kamera yang membonjol. Ia menjadi lebih teruk apabila objek lebih tajam, mengakibatkan lekukan yang lebih dalam.

Sebaliknya, dia mencadangkan agar sarung pelindung dipasang yang membalut seluruh visor logam Pixel 7 atau Pixel 7 Pro. Sebagai alternatif, jika anda tidak mahu menggunakan selongsong besar, terdapat pelekat yang tersedia dengan hanya kaveat proses pemasangan yang susah payah berbanding dengan menyentap pada perlindungan getah.

Dalam kes anda, adakah anda lebih suka menggunakan sarung pada telefon pintar? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.