Undur ke watchOS 10: Kemas Kini Apple Watch 9.6.1 Tersedia!

36
NextPit Apple Watch SE 2022 Tidur
© nextpit

Adakah anda pemilik Apple Watch 8 (ulasan), Apple Watch Ultra (ulasan) atau jam pintar Apple yang lain? Kemudian anda mungkin telah melihat berita tentang kemas kini yang akan datang untuk watchOS 9.6.1 dan tertanya-tanya apa yang boleh dibawa sejurus sebelum watchOS 10? Kami tidak akan berada di tempat kami hari ini jika kami tidak menyelesaikan misteri kecil ini untuk anda dalam siaran ini.

  • Jangan ketinggalan: Apple Watch manakah yang paling sesuai untuk anda?

Apple mengedarkan kemas kini kepada watchOS 9.6.1

Sebenarnya, semua pemilik Apple Watch sedang menunggu kemas kini sistem kepada versi watchOS 10, yang diumumkan pada WWDC 2023 pada bulan Jun dengan banyak ciri baharu. Walau bagaimanapun, Cupertino sedang menyampaikan kemas kini OTA (over-the-air) kepada watchOS 9.6.1 sebaliknya. Sememangnya, seseorang tertanya-tanya apa yang sangat penting sehingga ia tidak dapat menunggu saat ini.

Seperti yang diumumkan oleh log perubahan jam tangan pintar, anda mendapat penyelesaian untuk isu yang menghalang akses kepada data pergerakan Apple Watch pintar anda (Movement Disorder API), yang bertanggungjawab untuk menjejaki gegaran otot, diskinesia dan gejala penyakit Parkinson yang lain. Anda boleh mencari data yang berkaitan dalam ResearchKityang telah tersedia sejak 2015.

Kemas kini disediakan melalui Apple iPhone yang disambungkan atau, dalam kes model LTE, terus pada jam tangan, dengan syarat Apple Watch anda mempunyai kapasiti bateri lebih daripada 50 peratus dan berada dalam julat iPhone.

Kami telah pun menguji watchOS 10

ciri baharu watchOS 10 termasuk apl yang direka bentuk semula, widget dan dua muka jam baharu

Antara lain, watchOS 10 menawarkan aplikasi reka bentuk semula, widget dan dua muka jam baharu. / © Apple

Kemas kini sistem kepada watchOS 10 kini seharusnya juga tidak jauh—lagipun, kami telah pun mengujinya untuk anda dalam versi betanya. Antara ciri baharu yang paling penting yang menanti anda ialah peta topografi, NameDrop, dan semua reka bentuk aplikasi baharu yang turut diperkenalkan dengan iOS 17.

Pengenalan widget, yang dipaparkan pada tindanan berdasarkan pembelajaran mesin, mungkin merupakan salah satu perubahan yang paling menakjubkan. Snoopy dan Woodstock hadir pada salah satu daripada dua muka jam tangan baharu, aplikasi Mindfulness baharu dan beberapa mod sukan baharu juga akan turut disertakan.

Jadi, adakah anda akan memasang kemas kini pada watchOS 9.6.1 atau menunggu watchOS10? Beritahu kami pendapat anda tentang Apple Watch dalam ulasan di bawah.