Untuk Orang Kaya: Apple Boleh Menaikkan Harga iPhone 15 Pro (Max).

74
Model Pro Spesifikasi Harga Ultra Apple iPhone 15
© NextPit

Walaupun ciri baharu yang dilaporkan pada iPhone 15 akan menjadi hebat dan bermanfaat untuk pengguna, ini juga boleh menyebabkan kenaikan harga. Seorang penganalisis telah meramalkan bahawa iPhone 15 Pro (Max) akan mendapat kos yang lebih tinggi berbanding iPhone 14 Pro (Max) semasa pelancaran.

Menurut hasil penyelidikan yang dilakukan oleh Jeff Pu yang berpangkalan di Hong Kong, iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max akan lebih mahal daripada pendahulunya yang sepadan. Dia menjangkakan untuk melihat peningkatan dalam perkakasan yang Apple merancang untuk memasukkan sebagai pemacu utama di sebalik kenaikan harga.

  • Kajian Mini Apple HomePod: Pembesar suara pintar yang patut dipertimbangkan?

Harga Apple iPhone 15 Pro

Pada asasnya, khabar angin bertiup kencang bahawa duo iPhone 15 Pro akan tiba dengan casis titanium bersama port USB-C dan butang kapasitif. Apple dijangka meningkatkan kiraan RAM iPhone 15 serta memperkenalkan kamera keempat atau teleskopik kepada varian Max. Begitu juga, kedua-duanya akan mendapat manfaat daripada cipset A17 Bionic, yang dikatakan menawarkan prestasi CPU yang lebih pantas dan output yang lebih cekap berbanding sebelum ini.

Perunding tidak memberikan angka yang tepat untuk kenaikan harga. Untuk tujuan rujukan, iPhone 14 Pro semasa (ulasan) dalam model asasnya dijual pada harga $999 di AS manakala Pro Max berharga $1,099. Sementara itu, beberapa wilayah seperti Eropah telah pun menyaksikan pelarasan yang tajam dalam harga yang disebabkan oleh inflasi dan turun naik pertukaran asing. Oleh itu, tidak dapat dibayangkan bagaimana perubahan yang dirancang akan menjejaskan seluruh wilayah lain.

Bagi iPhone 14 vanila (ulasan) dan iPhone 14 Plus, tidak diketahui sama ada ini akan menyaksikan kenaikan harga juga. Kedua-duanya dikatakan akan menampilkan paparan Dynamic Island baharu dan kamera 48MP. Cip A16 Bionic Apple juga akan datang. Sebaliknya, iPhone termurah tahun ini disenaraikan pada harga $799 dan iPhone 14 Plus yang lebih besar pada $899.

Adakah anda masih mempertimbangkan untuk membeli iPhone 15 Pro atau iPhone 15 Pro Max jika Apple menaikkan harga mana-mana modelnya? Kami ingin mendengar jawapan anda untuk perkara ini.

Melalui: MacRumors