Vakum robot N3 Oppo adalah hebat seperti Roborock Q7 tetapi untuk sebahagian kecil daripada harga

109
Mopper pembersih pintar Oppo Robot N3
© Oppo

Oppo mula mengembangkan portfolionya menjadi rumah pintar. Jenama China telah melancarkan pembersih hampagas pintar Oppo Sweeping Robot N3 dengan fungsi mopper. Ia mempunyai penarafan sedutan yang kuat, dan ia dijual pada harga kira-kira $275 di China, yang merupakan sebahagian kecil daripada Roborock Q7 Max dengan keupayaan yang sama.

Oppo Sweeping Robot N3 didatangkan dengan mopper yang menggunakan gelombang bunyi frekuensi tinggi. Menurut syarikat itu, motor di dalam pembersih vakum menghasilkan 12,000 getaran seminit yang menghasilkan pembersihan dan penyingkiran kotoran degil yang lebih berkesan pada lantai yang keras dan berjubin.

  • Ketahui: Vakum robot pintar terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Ciri penyerapan kuat Oppo Robot N3

Selain mop berayun, vakum robot itu sendiri mempunyai kuasa sedutan 4000 Pa. Ini adalah penarafan yang serupa dengan pembersih Xiaomi All-in-One 1S yang dilancarkan baru-baru ini dan sedikit lebih rendah daripada Roborock Q7 Max Plus premium yang disemak di sini di NextPit. Selain itu, sedutan yang kuat menjadikannya sesuai untuk pembersihan permaidani.

Terdapat juga satu set penderia Lidar atau berasaskan laser yang digunakan dalam pengimbasan dan pengelakan halangan. Oppo berkata vakumnya boleh mengimbas jarak sehingga 10 meter. Pada masa yang sama, Robot N3 boleh menjana peta 3D di mana pengguna boleh menyesuaikan dan menambah objek atau perabot di kawasan tersebut serta menetapkan penjadualan pintar.

Pembersih hampagas dan mopper Oppo Sweeping Robot N3

Oppo Sweeping Robot N3 menampilkan tangki air 160ml dan tong habuk 450 ml / © Oppo

Oppo Robot N3: hayat bateri dan harga

Walaupun kini tersedia di China, Sweeping Robot N3 menyokong arahan suara melalui bantuan AI Oppo. Ia juga boleh disambungkan kepada hab pintar dan mencetuskan satu set rutin atau peralatan rumah pintar lain di rumah. Tambahan pula, pembersih robot boleh membersihkan sehingga 280 meter persegi dengan sekali cas.

Oppo tidak menyebut sama ada mereka akan mengeluarkan pembersih vakum robot bajet di wilayah lain. OPPO Sweeping Robot N3 dijual pada harga sekitar 1999 CNY atau kira-kira $275 USD. Malangnya, hanya dok pengecasan yang disertakan dengan vakum. Tidak jelas sama ada stesen automatik untuk pengumpulan habuk akan diperkenalkan pada masa hadapan.

Melalui: Gizmochina