Vanilla Galaxy S24 Samsung Bocor dalam Semua Kegemilangannya

12
NextPit samsung galaxy s23 plus wira cmd7
© nextpit

Minggu-minggu kebelakangan ini sibuk dengan kebocoran Galaxy S24, yang diberikan kerana trio perdana dijangka diumumkan oleh Samsung pada bulan Januari. Berikutan paparan pertama barisan yang kami lihat pada awal bulan ini, satu set imej pemasaran rasmi model Galaxy S24 vanila terkecil dalam empat jalur warna telah muncul, mengesahkan banyak perubahan yang tiba.

Warna Samsung Galaxy S24

Yang paling ketara daripada kebocoran ini ialah empat pilihan warna standard yang dirancang untuk Galaxy S24 (Plus). Iaitu, ini terdiri daripada Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet dan Amber Yellow, menurut Android Headlines. Pada masa yang sama, akan ada kemasan oren, hijau dan biru, yang eksklusif untuk beberapa saluran runcit Samsung yang serupa apabila Galaxy S23 FE (ulasan) dilancarkan.

Reka bentuk Samsung Galaxy S24

Imej pemasaran rasmi yang didakwa bagi Samsung Galaxy S24 / © Android Headlines

Bagi reka bentuk, paparan mendapat kaca atas rata yang sama daripada Galaxy S23 (ulasan), tetapi ini dikatakan lebih lebar pada 6.2 inci daripada 6.1 inci. Bezel kelihatan sama pada keempat-empat sisi, walaupun tidak jelas sama ada ketebalannya dikurangkan.

Tambahan pula, bingkai aluminium kelihatan lebih rata berbanding sebelum ini dan menempatkan penggoncang kelantangan dan butang kuasa di sebelah kanan. Dipercayai kerangka itu masih diperbuat daripada aloi aluminium yang serupa dengan pendahulunya manakala casis titanium baharu adalah eksklusif untuk Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy S24

Warna Samsung Galaxy S24 / © Android Headlines

Di bahagian belakang peranti, modul tiga kamera biasa dalam reka bentuk kanta terapung kelihatan. Ia tidak disebutkan jenis kaca panel belakang pada Galaxy S24, mungkin ini mungkin menggunakan Gorilla Glass Armor yang dikhabarkan, yang merupakan panel kaca tersuai dari Corning. Selain itu, ia kelihatan mempunyai tepi serong yang memenuhi bingkai.

Bahagian bawah dan atas telefon bimbit tidak terdedah. Walau bagaimanapun, pemaparan sebelumnya mencadangkan gril pembesar suara menggunakan satu jam potong celah di bahagian bawah. Ini terletak di sisi port USB-C bersama dulang kad SIM dan mikrofon.

Spesifikasi Samsung Galaxy S24

Dari segi spesifikasi utama, Galaxy S24 standard dilengkapi dengan SoC Snapdragon 8 Gen 3 manakala pasaran lain di luar AS mungkin mendapat varian Exynos 2400. Konfigurasi memori untuk telefon bimbit disahkan terdiri daripada 8 GB RAM dan 128 GB storan on-board dalam model asas. Walau bagaimanapun, terdapat laporan bahawa sesetengah negara akan mendapat 256 GB sebagai persediaan storan permulaan.

Dari segi kamera, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ harus mengekalkan penderia utama 50 MP yang sama dilengkapi dengan telefoto ultralebar 12 MP dan 10 MP. Sementara itu, kedua-dua kapasiti bateri digemari lebih besar pada telefon bimbit yang akan datang ini, walaupun kelajuan pengecasan berkemungkinan tidak berubah.

Spesifikasi yang lebih baik dan ciri baharu boleh menjadi berita baik untuk peminat kerana Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra dilaporkan mempunyai harga yang sama dengan pendahulunya.

Apakah pendapat anda tentang rupa Samsung Galaxy S24? Adakah anda lebih suka faktor bentuknya yang lebih kecil berbanding Galaxy S24+ atau Ultra? Tembak kami dengan jawapan anda dalam komen.

Sumber:
Tajuk Android