Vanilla Galaxy S24 Samsung kepada Skrin OLED Gred Utama Sukan

30
Paparan Samsung Galaxy S23 NextPit
© nextpit

Samsung sentiasa membuat paparan telefon pintar dan tablet terbaik. Walau bagaimanapun, orang Korea cenderung untuk menempah skrin paling berkebolehan mereka untuk peranti premium seperti Galaxy S23 Ultra (ulasan), meninggalkan model Galaxy S23 standard dengan panel yang berbeza dan lebih rendah. Kini nampaknya mereka akhirnya akan meningkatkan pilihan mereka pada Galaxy S24.

Leaker Ice Universe pertama kali melaporkan bahawa Samsung merancang untuk menaik taraf panel OLED Galaxy S24 daripada LTPS kepada LTPO. Kini, perunding Ross Young menyokong idea ini dan percaya kedua-dua Galaxy S24 dan Galaxy S24+ menggunakan skrin OLED LTPO.

Bagaimana LTPO OLED akan menjadi lebih baik pada Samsung Galaxy S24

Pertukaran kepada LTPO (oksida polihabluran suhu rendah) akan menjadi perubahan ketara untuk Galaxy S24 dan akan membawa beberapa faedah yang hanya tersedia pada model Ultra sebelum ini. Sebagai contoh, ia boleh membenarkan Galaxy S24 mempunyai kadar penyegaran serendah 1 Hz dan mempunyai lebih banyak variasi antara 120 Hz puncak. Ini seterusnya menghasilkan penatalan yang lebih dinamik dan hayat bateri yang lebih baik juga.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra Samsung menggunakan skrin Dynamic AMOLED 2X dengan kadar penyegaran adaptif antara 1 dan 120 Hz. / © NextPit

Sebagai tambahan kepada jenis panel baharu, ia juga dikhabarkan paparan baharu pada trio Galaxy S24 akan mempunyai pencahayaan maks yang lebih tinggi berbanding Galaxy S23. Secara khusus, kemuncaknya boleh mencapai sehingga 2500 nits dan akan mendahului sedikit daripada paparan Actua (ulasan) Pixel 8 Pro dan akan menjadi lebih rendah berbanding OnePlus 12 yang akan datang.

Warna, spesifikasi dan tarikh keluaran Samsung Galaxy S24

Young menambah warna asas Samsung Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra yang terdiri daripada ungu dan kuning baharu di atas pilihan kelabu dan hitam. Mungkin juga terdapat kemasan eksklusif seperti oren, biru muda dan hijau muda yang setanding dengan Galaxy S23 FE yang dilancarkan baru-baru ini.

Apabila bercakap mengenai spesifikasi lain, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ boleh mempunyai kapasiti bateri yang lebih besar. Kedua-duanya sepatutnya menggunakan cipset Snapdragon 8 Gen 3 manakala sesetengah wilayah mungkin mendapat varian Exynos 2400. Render Galaxy S24 juga menunjukkan reka bentuk baru yang lebih rata yang mencerminkan iPhone 15.

Mengikut khabar angin, Samsung Galaxy S24 mungkin diumumkan secara global melalui acara bersemuka di San Francisco pada 18 Januari 2023. Cincin pintar pertama Samsung yang boleh tiba sebagai Galaxy Ring juga dikatakan akan ditandakan.

Dengan perubahan perkakasan ini, adakah anda fikir Galaxy S24 atau Galaxy S24+ kelihatan menjadi pilihan yang lebih menarik daripada Ultra? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
X/u/DSCCRoss

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya