VanMoof: Anak Syarikat McLaren Membeli Jenama E-Bike Insolvent

38
VanMoof S4 NextPit Hands On Gambar 10
© nextpit

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, kita semua menyaksikan bagaimana pengeluar e-basikal Belanda VanMoof terpaksa memfailkan kebankrapan. Bagi pemilik e-basikal VanMoof, masa cemas bermula sama ada sokongan akan terus dijamin apabila pelayan ditutup dan kunci digital mungkin tidak lagi berfungsi. Kini pengeluar e-basikal Belanda berkongsi beberapa berita baik daripada siaran akhbar: Lavoie akan mengambil alih VanMoof!

  • Pemilik VanMoof berhati-hati: Bagaimana untuk melindungi kunci penyulitan anda

Pasukan perlumbaan Formula 1 McLaren menyelamatkan pengeluar e-basikal VanMoof

E-Skuter Lavoie

Anak syarikat McLaren Lavoie telah mengambil alih pengeluar e-basikal muflis VanMoof. / © Lavoie

Syarikat sukan permotoran UK tradisional McLaren Applied memiliki anak syarikat bernama Lavoie, yang mengkhusus dalam pengeluaran e-skuter premium. Seperti yang dilaporkan oleh Reuters, Pengerusi McLaren Nick Fry telah mengumumkan pengambilalihan syarikat insolven itu. Maklumat lanjut akan didedahkan hanya selepas 4 September—tetapi Fry sudah membayangkan tentang membelanjakan “berpuluh juta” pound British.

Kedai VanMoof mesti tutup

Langkah pertama bukan sahaja termasuk pemberhentian pekerja tetapi juga penutupan semua kedai VanMoof. Semua e-basikal dan perkhidmatan yang sepadan akan dikendalikan oleh peruncit biasa pada masa hadapan. Fry juga mengumumkan bahawa nama VanMoof akan dikekalkan. Dalam keadaan tertentu, syarikat itu juga merancang untuk menjual e-skuter Siri 1 dan Siri 1 Max boleh lipatnya sendiri di bawah nama VanMoof untuk masing-masing 1,990 euro dan 2,290 euro (lebih kurang 2,160 dan 2,483 dolar AS).

Adakah terdapat pelanggan VanMoof di kalangan pembaca kami? Adakah anda lega? Tulis pendapat anda tentang pemerolehan dalam ulasan!

Sumber:
Reuters