Vera Ring Fitness Tracker Crowdfunding Menghancurkan Sasaran 1 hari

23
cincin vera 01
© Kesihatan Vera | edit oleh nextpit

Tanpa keterlaluan, kita boleh menamakan AI dan cincin pintar sebagai trend untuk 2024. Samsung telah mempersembahkan lebih kurang Galaxy Ringnya kepada umum dan kedua-dua Apple dan Honor merancang apa yang dipanggil Apple iRing dan Honor Ring. Oleh itu, tidaklah menghairankan bahawa Vera Health, seorang lagi pesaing dalam platform crowdfunding Indiegogo, mencapai sasaran kempennya sepuluh kali ganda pada hari pertama dengan lebih daripada 200,000 euro! Tetapi apakah yang membuatkan Vera Ring begitu unik?

  • Tak sabar? Cincin pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini

Vera Health mahu mendapatkan mata dengan fokus pada kesihatan

Cincin pintar baharu bermunculan seperti cendawan. Vera Health kini menjadi pesaing lain di samping Samsung, yang mempamerkan Galaxy Ringnya di MWC 2024 di Barcelona. Apa yang dipanggil Vera Ring ditawarkan di platform crowdfunding Indiegogo pada harga istimewa 249 dolar AS, bukannya harga runcit tersenarai $349.

Cincin Vera

Vera Ring tidak kelihatan jauh berbeza daripada pesaingnya. / © Kesihatan Vera

Setakat ini, nampaknya cincin pintar seperti yang lain. Tetapi kempen itu, yang kini masih berjalan selama 29 hari, telah pun mencapai sasaran 20,000 dolar AS pada hari pertama dengan mencatatkan $200,000. Ini agak mengingatkan kempen Pebble di Kickstarter, yang juga telah melalui bumbung pada Januari 2013. Tetapi apakah yang membezakan Vera Ring daripada cincin pintar lain?

Nah, Vera Health dengan jelas mengiklankan bahawa ia bukan penjejak kecergasan biasa, tetapi ia memfokuskan pada kesihatan. Sensor PPG (photo-plethysmography) mengukur kadar denyutan jantung, kebolehubahannya, suhu badan, kadar pernafasan pada waktu siang dan malam, tidur, sistem imun, kandungan oksigen dalam darah, dan, melalui kemas kini, tekanan darah dan gula darah.

Kempen crowdfunding tidak menyenaraikan sokongan untuk penjejakan kitaran haid. Penjejakan kesuburan, bagaimanapun, disenaraikan sebagai “akan datang”.

Tidak lebih baik atau lebih teruk daripada pengeluar lain

Tetapi tiada satu pun daripada ini adalah nilai yang pengeluar lain tidak turut tawarkan. Hayat bateri selama seminggu juga tidak luar biasa. Walau bagaimanapun, pasukan itu terdiri daripada beberapa doktor dan menyediakan apl kesihatan yang komprehensif untuk Android dan iOS, yang sepatutnya percuma selama setahun untuk pembeli kali pertama. Aplikasi ini bukan sahaja menilai data yang dijejaki tetapi juga bertujuan untuk membantu anda menjalani kehidupan yang lebih sihat dengan petua dan nasihat.

Cincin Vera

Cincin Vera datang dalam pelbagai warna. / © Kesihatan Vera

Cincin Vera diperbuat daripada titanium atau keluli tahan karat dan tahan pada kedalaman air 10 meter. Ia datang dalam pelbagai saiz dan warna, yang boleh ditentukan selepas menerima set saiz cincin. Pengilang mengesyorkan memakai cincin sama ada pada telunjuk, tengah atau jari manis.

Menurut maklumat yang diberikan, cincin Vera dihantar ke seluruh dunia. Sila ambil perhatian bahawa anda mungkin masih perlu membayar duti kastam dan VAT dan terdapat risiko biasa berlaku terlalu janji dan kelewatan dalam kempen pendanaan ramai.

Apa pendapat anda tentang Cincin Vera? Adakah anda mempercayai kempen crowdfunding di Indiegogo, Kickstarter dan tapak yang serupa? Jangan ragu untuk menulis pendapat anda dalam komen dan mari kita membincangkannya.

Sumber:
Indiegogo