Video Boost pada Pixel 8 Pro: Tingkatkan Video Anda Dengan Mudah

10
nextpit Modul Kamera Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Pengguna Google Pixel 8 Pro mempunyai sebab istimewa untuk meraikan: Penurunan Ciri Pixel terakhir Google pada tahun ini. Kemas kini ini memperkenalkan ciri Video Boost. Ia menggunakan AI untuk mempertingkatkan video dengan warna yang lebih terang, penstabilan imej yang dipertingkatkan, kualiti butiran yang lebih baik dan pencahayaan yang optimum. Ia juga boleh meningkatkan rakaman malam menggunakan Night Sight. Artikel ini akan membimbing anda untuk mencari, mengaktifkan dan menggunakan Video Boost dengan cekap.

Penurunan Ciri Google Pixel

Baiklah, kami harus mengakui bahawa Google membuat kami menunggu agak lama kali ini. Ini mungkin ada kaitan dengan Kepintaran Buatan Gemini yang baharu, dengan Eropah ketinggalan dalam menerima Pengguguran Ciri. Hujung minggu ini, masanya telah tiba untuk Google Pixel 8 Pro (ulasan) terletak di pejabat editorial nextpit untuk menerima penurunan Disember. Termasuk dalam kemas kini ini ialah Video Boost yang mengembangkan fungsi video pada Google Pixel 8 Pro anda.

  • Berkaitan: Cara menukar Pixel 8 (Pro) anda menjadi pengimbas dokumen

Penurunan Ciri Pixel telah tiba pada Google Pixel 8 Pro.

Hooray, Pixel Feature Drop telah tiba di Google Pixel 8 Pro kami! / © nextpit

Apakah yang boleh dilakukan oleh Video Boost pada Pixel 8 Pro?

Anda sedia maklum tentang kualiti foto yang luar biasa bagi telefon Pixel, yang boleh dicapai pada generasi terbaharu kerana pemproses Tensor dan AI. Nah, Video Boost berfungsi sama. Dengan kata lain, anda boleh mengedit keamatan warna, menikmati penstabilan imej, julat dinamik dan pencahayaan.

  • Petua lain: Cara menggunakan telefon Pixel anda sebagai kamera web PC

Video Boost memerlukan sokongan Google Cloud untuk dijalankan.

Video Boost berfungsi seperti AI foto, tetapi memerlukan Google Cloud untuk melakukan pengiraan! / © nextpit

Bagaimanakah Video Boost berfungsi?

Oleh kerana jumlah data yang banyak berfungsi, pemprosesan tidak dilakukan pada telefon Pixel anda, tetapi pada pelayan Google. Ini bermakna anda perlu menerima beberapa kesulitan:

  1. Anda perlu mengaktifkan fungsi sandaran Google untuk imej dan video melalui akaun Google.
  2. Anda hanya boleh merakam video dalam 4K dan 30 fps.
  3. Video Boost hanya berfungsi dengan kamera utama (bahan dari hadapan, sudut ultra lebar atau kamera zum telefoto tidak layak).
  4. Keputusan Video Boost tidak tersedia serta-merta (ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya empat jam).

Jika anda merakam video Video Boost pertama anda dengan segera, anda akan mendapat dua video pada telefon Pixel anda. Yang pertama akan tersedia untuk anda kongsi dalam 1080p manakala yang kedua ialah video yang diedit yang disimpan dalam awan dalam 4K 30 fps.

Video Boost Video mengambil masa kira-kira 4 jam untuk diproses pada pelayan Google.

Video dalam Boost “hanya” dirakam pada 4K 30 fps dan bukannya 60 fps. Video 1080p kekal pada storan telefon untuk perkongsian pantas. / © nextpit

Cara mengaktifkan Video Boost pada Google Pixel 8 Pro:

  • Lancarkan aplikasi kamera Pixel.

  • Beralih daripada Foto kepada Video di bahagian bawah.

  • Buka tetapan video (kiri bawah atau leret ke atas dalam pemidang tilik).
  • Dayakan Video Boost.

Anda boleh mendayakan Video Boost dalam tetapan video.

Video Boost didayakan dalam tetapan video. / © nextpit

Jika anda secara khusus mencari mod Penglihatan Malam untuk video seperti dalam foto, maka bersedialah untuk kecewa. Tiada butang khusus untuk Night Sight kerana ia hanya digunakan apabila AI melakukan pengiraannya dalam awan.

Lihat prestasi Video Boost Google.

Video Boost Google sebelum dan selepas pemprosesan AI. / © nextpit

Apakah pendapat anda tentang keputusan AI dalam mod Video Boost? Anda harus menurunkan sedikit jangkaan anda, sebagai permulaan, kerana anda boleh menyemak perbezaan dalam imej perbandingan di atas. Mereka tidak semestinya berakhir dengan lebih baik!

Sila beritahu kami pendapat anda tentang Google Video Boost dalam ulasan di bawah. Saya berharap untuk mendengar pendapat anda.