Vision Pro Apple Mungkin Dilancarkan Di Luar AS Lebih Cepat Daripada Kemudian

13
Tangkapan skrin 2023 06 05 pada 20.52.37
© Apple, sunting oleh nextpit

Berikutan pengumuman Vision Pro tahun lepas, Apple bersedia untuk melancarkan set kepala VR/XR pada suku pertama 2024. Walaupun Apple tidak menyatakan tarikh tepat bila kita boleh menjangkakan peranti itu akan tiba, laporan terus mengecil. garis masa. Dan kini ramalan baharu menunjukkan keluaran yang akan berlaku menjelang Februari dan boleh diikuti dengan pelancaran yang lebih luas selepas itu.

Ketersediaan Apple Vision Pro AS

Menurut surat berita terkini dari Bloomberg Mark Gurman, Apple dikatakan telah memulakan pengedaran set kepala ke gudang di AS. Ini bermakna alat dengar akan tiba di kedai runcit Apple dalam beberapa minggu akan datang manakala jualan sebenar akan bermula pada bulan Februari.

Tambahan pula, ia telah ditambahkan dalam laporan bahawa Apple telah merancang untuk mengadakan sesi taklimat dan latihan untuk pekerja runcitnya pada 21 Januari. Ia tidak dinyatakan untuk produk mana sesi itu, tetapi ia berkemungkinan merujuk kepada penggunaan dan penjualan Vision Pro .

Tangkapan skrin Apple Vision Pro daripada WWDC 23

Membeli Apple Vision Pro mungkin diperlukan untuk ikat kepala muat tersuai dan saiz LightSeal. / © Apple, sunting oleh nextpit

Pembocor itu menambah bahawa Apple akan mengadakan satu lagi pengumuman global berkaitan dengan penjualan pembukaan Vision Pro sekitar minggu depan, iaitu seminggu selepas pembukaan CES 2024. Masa entah bagaimana akan mengambil perhatian daripada pameran teknologi tahunan itu.

Gurman percaya Apple mungkin membenarkan pelanggan dan peminat membuat pra-pesanan set kepala dalam talian sebelum jualan sebenar. Walau bagaimanapun, mereka yang membuat prapesanan mungkin dikehendaki menetapkan janji temu untuk melawat dan mengambil peranti itu dari kedai terpilih, yang melibatkan pemasangan preskripsi cermin mata dan saiz ikat kepala yang betul.

Apple Vision Pro mungkin dilancarkan di lebih banyak negara selepas itu

Walaupun Apple telah berkata sebelum ini bahawa Vision Pro hanya akan tiba di negara lain “kemudian” pada tahun ini, Gurman membuat spekulasi Apple mungkin memperluaskan ketersediaan peranti boleh pakai sejurus selepas pelancaran AS. Negara seperti Kanada, China dan UK dianggap sebagai pasaran seterusnya di mana set kepala akan dilancarkan.

Akhir sekali, Vision Pro berharga $3500, tidak jelas berapa banyak ia akan dijual di luar negeri. Apple tidak menjangkakan untuk menjual set kepala itu pada mulanya kerana kedudukan ultra premium. Sebaliknya, dikhabarkan akan memperkenalkan versi Vision Pro yang lebih murah yang mungkin dipanggil Vision Lite atau Vision pada tahun 2025 dan diikuti oleh Vision Pro 2 pada tahun 2027.

Adakah anda bercadang untuk menguji Vision Pro? Adakah anda fikir aplikasinya akan berguna dalam kes anda? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini dalam ulasan.

Sumber:
Bloomberg