Vivo X Fold+ adalah rasmi dengan hampir tiada perubahan sama sekali

110
vivo lipat x 01
© NextPit

Ia dilakukan! Vivo X Fold+ telah dipersembahkan secara rasmi di negara asalnya, China. Artikel kami menerangkan mengapa telefon pintar boleh lipat kedua syarikat itu mengecewakan kami.


  • Vivo memperkenalkan X Fold+.
  • Boleh lipat hanya menunjukkan sedikit perubahan berbanding pendahulunya.
  • Gunakan SoC Snapdragon terkini, bateri yang lebih besar minimum dan warna merah baharu.

Kekecewaan kecil dengan Vivo X Fold+

Diakui, kekecewaan pada persembahan Vivo Fold X+ timbul dari dalam. Lagipun, berdasarkan perbandingan imej langsung antara Vivo X Fold dan Vivo X Fold+ yang dipersembahkan malam tadi, terdapat kemungkinan bahawa pesaing baharu itu akan mempunyai faktor bentuk Oppo Find N. Apa yang kami katakan ialah, kami berharap ia akan menjadi lebih kecil. Tetapi kami agak kecewa kerana boleh lipat kedua daripada bekas anak syarikat BBK Vivo adalah sama besar dengan pendahulunya. Di samping itu, perbezaan antara kedua-dua calon boleh dikira hanya dengan satu tangan, dan walaupun begitu, tanpa perlu menghabiskan semua digit di sana. Pertama, terdapat peningkatan kepada pemproses Qualcomm terpantas pada masa ini, Snapdragon 8+ Gen 1. Tambahan pula, peranti boleh lipat kini mempunyai sumber kuasa 4,730 mAh dan bukannya bateri 4,600 mAh. Pengecasan pantas terus kekal pada 80 watt sama seperti pada pendahulunya. Last but not least, ada warna baru, merah. Api lubang!

Wir sehen einen Größenvergleich vom Vivo X Fold dan Vivo X Fold+

Malangnya, perbandingan itu tidak betul. Kedua-dua telefon pintar adalah saiz yang sama dalam kehidupan sebenar. / © Vivo

Vivo mahukan 9,999 yuan (kira-kira $1,450) untuk peranti di China dengan 12 GB RAM dan 256 GB storan dalaman. Mereka yang ingin meningkatkan storan kepada 512 GB perlu mengeluarkan $1,600 berdasarkan kadar pertukaran semasa. Dan kita bercakap tentang harga di China di sini. Biasanya, telefon bimbit China yang sama yang dikeluarkan di luar pasaran rumahnya akan lebih mahal. Oleh itu, ia tidak begitu murah untuk rata-rata Joe, yang mempunyai perkara yang lebih penting untuk difikirkan dari segi pendapatan boleh guna memandangkan kenaikan harga elektrik, gas dan minyak. Bagi mereka yang tidak mempunyai radar boleh lipat, berikut ialah spesifikasi teknikal paling penting yang mungkin anda ingin ketahui.

Vivo X Fold+: Spesifikasi teknikal

Terdapat paparan E5 AMOLED 6.53 inci dengan resolusi 2,560 x 1,080 piksel di bahagian luar. Seluruh skrin dilindungi oleh Corning Gorilla Glass 7 (Victus). Di dalam, panel Xensation Flex LTPO 8.03 inci terbentang. Resolusinya ialah 2,160 x 1,916 piksel dalam nisbah 4:3 dengan kadar segar semula 1 hingga 120 hertz yang lancar. Dari segi teknologi kamera, Vivo memberikan pukulan yang agak hebat kerana kerjasamanya dengan Zeiss. Kamera utama 50 megapiksel adalah berdasarkan penderia imej ISOCELL-GN5 daripada Samsung manakala kamera sudut ultra lebar 48 megapiksel mendapat potongan fotografi digitalnya daripada penderia IMX598 daripada Sony.

Teaser des Vivo X Fold+

Vivo telah mengeluarkan X Fold+nya, yang membawakan sedikit perkara baharu. / © Vivo

Menggenapkan barisan ialah dua kamera telefoto. Satu bergantung pada penderia IMX663 12 megapiksel, manakala yang kedua ialah kamera periskop 8 megapiksel yang menawarkan zum tanpa kehilangan 5x. Selfie diambil dengan dua kamera 16 megapiksel yang berbeza. Satu adalah berdasarkan Hynix HI1634Q, dengan satu lagi berdasarkan sensor imej Samsung ISOCELL 3P9.

Adakah anda benar-benar teruja dengan Vivo X Fold+ dan tidak sabar menunggu keluaran di negara asal anda?

Sumber:
Vivo