VPN percuma Pixel 7 dan Pixel 7 Pro kini tersedia untuk digunakan — Cara untuk mengaktifkan

86
Paparan Google Pixel 7 Pro NextPit
© NextPit

Pixel 7 dan Pixel 7 Pro dilengkapi dengan ciri perisian eksklusif seperti foto nyahkabur dan pengesanan dengkuran sebelum tidur, tetapi kedua-duanya juga dihantar dengan VPN 5 tahun percuma. Google telah berjanji untuk mengaktifkan perkhidmatan percuma pada bulan Disember, yang mulai hari ini ciri itu sudah tersedia untuk digunakan. NextPit memberitahu anda cara menghidupkan VPN percuma pada Pixel 7 (Pro).

VPN atau rangkaian peribadi maya membolehkan anda memastikan peranti anda disambungkan ke Internet selamat dan disulitkan. Ia juga membantu anda memintas banyak sekatan seperti apl atau tapak web penstriman terikat lokasi. Walau bagaimanapun, kelebihan ini boleh menyebabkan anda dikenakan bayaran premium.

  • Baca juga: Perbandingan muktamad VPN

Langganan VPN yang boleh dipercayai biasanya berharga $10 atau lebih sebulan bergantung pada bilangan peranti yang boleh disokongnya. Dengan setiap pembelian peranti Pixel 7 (Pro), Google memberikan anda VPN selama lima tahun tanpa sebarang kos terus daripada mengaktifkan peranti tersebut. Begitu juga, pelanggan Google One dengan data 2 TB mempunyai VPN percuma yang sama pada pelan bulanan mereka.

Cara menghidupkan atau mematikan VPN pada Google Pixel 7 (Pro)

Anda boleh mengakses perkhidmatan VPN Google dan mengaktifkannya daripada apl mudah alih Google One. Lebih penting lagi, Google menyatakan bahawa tawaran atau faedah itu tidak tersedia untuk semua negara tempat Pixel 7 dan Pixel 7 Pro dijual.

  1. Buka apl Google One.
  2. Ketik tab Faedah.
  3. Cari perlindungan VPN untuk berbilang peranti.
  4. Pilih Lihat butiran.
  5. Hidupkan atau matikan togol VPN.

Setelah diaktifkan, anda boleh melihat ikon kekunci pada bar status atas. Di samping itu, anda boleh mengurus apl individu untuk membenarkan memintas VPN. Akhir sekali, mematikan VPN mempunyai langkah yang sama.

Adakah anda menggunakan perkhidmatan VPN pada telefon mudah alih atau komputer anda? Kami ingin mengetahui penyedia VPN yang anda gunakan dan sebabnya.