VPN Terbaik untuk Mobile Legends

133

Adakah anda sedang mencari VPN terbaik untuk Mobile Legends? Mobile Legends: Bang Bang ialah permainan arena pertempuran dalam talian (MOBA) berbilang pemain. Juga dikenali sebagai ML, Mobile Legends popular di seluruh dunia (terutamanya di Asia Tenggara) dan telah melepasi tanda muat turun 1 bilion. Dengan permainan yang menarik dan kombinasi pemain yang tidak masuk akal, tidak hairanlah permainan ini masih kukuh sejak dilancarkan pada 2016.

VPN Terbaik untuk Mobile Legends

Artikel ini akan menyenaraikan lima VPN terbaik untuk Mobile Legends, membincangkan faedah menggunakan VPN, dan menjawab beberapa Soalan Lazim.

Sekilas Pandang – VPN Terbaik untuk Mobile Legends

Siaran ini akan memberikan pilihan kami yang telah diuji dan terbukti untuk lima VPN terbaik untuk Mobile Legends. Tetapi jika anda ingin mengetahui pilihan utama kami dengan segera, berikut ialah ringkasan ringkas tiga teratas kami.

VPN Terbaik untuk Mobile Legends
ExpressVPN ialah VPN terbaik untuk MLBB kerana ia mempunyai beribu-ribu pelayan di 94 negara. Ia pantas, mempunyai ciri keselamatan yang hebat dan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
CyberGhost menawarkan kemudahan penggunaan, kelajuan yang baik dan jaminan pulangan wang terpanjang dalam perniagaan (45 hari untuk rancangan setahun dan lebih tinggi).
Akses Internet Peribadi (PIA) mempunyai lebih daripada 30,000 pelayan di 84 negara. VPN ini mempunyai ciri keselamatan yang baik dan membenarkan sehingga 10 sambungan serentak.

VPN Terbaik untuk Mobile Legends: 5 Teratas

1. ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN ialah VPN terbaik untuk Mobile Legends kerana ia bagus untuk memintas sekatan geo. Pembekal perkhidmatan VPN ini mempunyai lebih daripada 3,000 pelayan di 94 negara, memberikan anda banyak pilihan untuk menyambung ke pelayan pilihan anda.

Dari segi kelajuan, ExpressVPN adalah sebaik mungkin apabila menggunakan VPN, dengan lebar jalur tanpa had dan tiada had pada data. Ia juga mempunyai ciri privasi dan keselamatan yang sangat baik, seperti penyulitan AES 256-bit, perlindungan kebocoran DNS dan IP, protokol OpenVPN, dasar tanpa log yang ketat dan Suis Bunuh.

Anda boleh menyambungkan sehingga 5 peranti anda secara serentak pada satu akaun. Sama ada anda menggunakan telefon pintar Android atau iPhone, ExpressVPN menawarkan aplikasi berciri penuh untuk kedua-dua platform. Selain daripada Mobile Legends, anda juga boleh menggunakan ExpressVPN untuk permainan PC jika anda mahu.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Jika anda ingin berehat daripada permainan, anda boleh menggunakan ExpressVPN untuk menstrim dan memintas sekatan geo pada Netflix. Pilih VPN ini jika anda ingin mengakses pelbagai jenis perpustakaan Netflix. Ia juga bagus untuk memintas tapak web yang disekat geo, memberikan anda lebih banyak pilihan apabila menggunakan perkhidmatan penstriman lain seperti Amazon Prime Video, Hulu dan Disney+.

Walaupun ExpressVPN agak lebih mahal daripada VPN lain dalam senarai ini, anda boleh menjimatkan wang dengan memanfaatkan tawaran semasanya – 3 bulan percuma jika anda menggunakan langganan tahunan, diskaun 49% jika dibandingkan dengan pelan bulanan.

Terima kasih kepada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, anda boleh menguji perkhidmatan itu terlebih dahulu. Jika anda tidak berpuas hati, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan dan meminta bayaran balik.

KEBAIKAN

 • Mempunyai lebih 3,000 pelayan di 94 negara
 • Penyulitan yang kuat
 • Kelajuan pantas
 • 5 sambungan serentak
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Lebih mahal, tetapi menebusnya dengan ciri-ciri terkemuka

Dapatkan ExpressVPN Sekarang!

2. CyberGhost

CyberGhost

Dengan lebih daripada 7,700 pelayan yang terletak di 90 negara di seluruh dunia, CyberGhost mempunyai berbilang pelayan yang boleh disambungkan oleh pemain ML semasa bermain permainan kegemaran mereka.

Contohnya, walaupun anda berada di Eropah, anda boleh menyambung ke pelayan Asia untuk menikmati dan bermain permainan pada kelajuan yang lebih baik. Main, sembang dan uji kemahiran anda dengan pemain lain dari seluruh dunia.

CyberGhost membenarkan sehingga 7 sambungan serentak, jadi anda boleh menggunakannya pada telefon pintar, komputer riba, konsol permainan anda, dsb.

Walaupun ia bukan penyedia VPN terpantas, ia masih membenarkan pengguna menikmati permainan pantas yang kompetitif. Apa yang kurang dalam kelajuan, ia menebusnya dalam keselamatan. CyberGhost menyokong protokol untuk memastikan pengguna tidak dikenali. Ia mempunyai penyulitan yang kuat serta Suis Bunuh. Terdapat pelayan P2P jika anda ingin menggunakan BitTorrent.

Berbanding dengan VPN lain, CyberGhost menawarkan jaminan wang dikembalikan yang lebih lama – 45 hari untuk pelan 1 tahun dan ke atas. Contohnya, jika anda menggunakan pelan tahunan tetapi anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut, anda boleh meminta bayaran balik asalkan dalam tempoh 45 hari dari tarikh langganan.

KEBAIKAN

 • 7 sambungan serentak
 • Bunuh Suis
 • Penyulitan yang kuat
 • Harga mampu milik
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari

KEBURUKAN

 • Kelajuan yang lebih perlahan

Dapatkan CyberGhost Sekarang!

3. Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi (PIA) ialah VPN yang kukuh untuk permainan MOBA seperti Mobile Legends. Dengan lebih daripada 30,000 pelayan merentasi 84 negara, PIA memastikan pengguna mempunyai akses kepada permainan sekatan geo di mana sahaja mereka berada.

VPN ini mempunyai semua yang mungkin diperlukan oleh pemain yang serius. Ia mempunyai antara muka pengguna yang intuitif, terutamanya pada aplikasi mudah alihnya. Persediaan juga agak mudah.

PIA mempunyai banyak ciri. Ia mempunyai suis bunuh, penyekat iklan terbina dalam, pemajuan port dan pilihan untuk memilih antara penyulitan yang berbeza.

Perkhidmatan VPN ini membenarkan sehingga 10 sambungan serentak pada satu akaun, lebih daripada cukup untuk komputer dan peranti mudah alih isi rumah anda.

KEBAIKAN

 • Rangkaian pelayan yang besar
 • 10 sambungan serentak
 • Apl yang sangat baik merentas platform
 • VPN mesra bajet
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Tiada sokongan terowong berpecah

Dapatkan Akses Internet Peribadi sekarang!

4. NordVPN

NordVPN

NordVPN menawarkan kelajuan pantas apabila anda menyambung ke salah satu daripada lebih 5,200 pelayannya yang tersebar di 60 negara, jadi anda boleh bermain ML hampir di mana-mana sahaja.

Ia serasi dengan Android, iOS, Android, Windows, Mac dan konsol permainan. NordVPN mempunyai dasar tanpa log dan menawarkan keselamatan yang hebat dengan penyulitan gred tentera, VPN berganda dan pelayan khas untuk perkongsian P2P.

Perkhidmatan VPN ini membolehkan anda menyambungkan sehingga 6 peranti menggunakan satu akaun. Jadi, anda boleh bermain permainan semasa ahli keluarga lain menggunakan perkhidmatan penstriman menggunakan sambungan VPN yang sama.

Dan dengan jaminan wang dikembalikan, anda boleh menguji NordVPN sehingga sebulan dan mendapatkan bayaran balik penuh jika anda tidak berpuas hati sepenuhnya dengannya.

KEBAIKAN

 • Kelajuan sambungan yang hebat
 • 6 sambungan serentak
 • Teknologi TrustedServer RAM sahaja
 • Bunuh Suis
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Apl desktop mungkin tidak boleh dipercayai

Dapatkan NordVPN Sekarang!

5. Surfshark

Surfshark

Surfshark adalah salah satu VPN yang paling berpatutan dalam senarai ini. Ia mempunyai lebih daripada 3,200 pelayan di 65+ negara di seluruh dunia, termasuk lokasi pelayan di Asia. Oleh itu, anda mempunyai lebih banyak pilihan lokasi yang ingin anda gunakan untuk Mobile Legends. Selain itu, ia mempunyai mod NoBorder yang menyembunyikan fakta bahawa anda menggunakan VPN dan secara berkesan memerangi pendikitan ISP.

Surfshark mempunyai ciri keselamatan yang sangat baik dan kebolehan membuka sekatan yang hebat. Ia adalah VPN yang lengkap dan pilihan yang baik untuk Mobile Legends. Ia mempunyai penyulitan AES 256-bit dan Suis Bunuh. Selain itu, ia mempunyai ciri CleanWeb yang menghalang perisian hasad dan virus.

Sementara itu, ciri Whitelister mempunyai fungsi yang sama seperti terowong berpecah pada VPN lain. Akhir sekali, ia mempunyai dasar tanpa log yang bagus untuk mereka yang mementingkan privasi.

Salah satu kelebihan Surfshark ialah ia menyokong sambungan serentak tanpa had. Jadi, anda boleh bermain Mobile Legends sementara ahli keluarga lain menggunakan pelan VPN yang sama untuk penstriman, torrenting atau melayari sekaligus.

KEBAIKAN

 • Sambungan serentak tanpa had
 • mampu milik
 • Baik untuk permainan dan penstriman
 • Penyulitan yang kuat
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Kelajuan yang lebih perlahan berbanding VPN lain

Dapatkan Surfshark Sekarang!

Faedah Menggunakan VPN Semasa Bermain Mobile Legends

Apabila bermain Mobile Legends, VPN boleh menjadi sangat berguna. Ini kerana ia boleh memberi anda manfaat menyeluruh yang tiada perisian lain boleh. Berikut ialah dua sebab utama untuk menggunakan VPN dalam Mobile Legends:

Open Access Worldwide – Dengan VPN yang bagus, anda boleh memainkan ML pada mana-mana pelayan di mana-mana negara yang anda mahukan. Tetapi keupayaan VPN melampaui sekadar bermain Mobile Legends. Anda boleh mengatasi penapisan dan menyahsekat kandungan serantau di Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+ dan banyak lagi.

Privasi dan Keselamatan Dalam Talian Diperkukuh – VPN ialah penyelesaian paling berkesan untuk meningkatkan privasi dan keselamatan dalam talian anda. Berhenti mengintip pihak ketiga, penggodam dan juga ISP anda daripada memantau aktiviti dalam talian anda. Simpan pembayaran, kata laluan dan maklumat penting lain yang tersembunyi daripada mata yang mengintip.

Soalan Lazim VPN untuk Mobile Legends

Bolehkah anda menggunakan VPN percuma untuk Mobile Legends?

Menggunakan VPN percuma ialah satu cara untuk menjimatkan wang, tetapi apabila ia berkaitan dengan Mobile Legends, kami tidak mengesyorkan menggunakan VPN kerana sebab berikut:

VPN percuma mempunyai sebilangan kecil pelayan yang kerap sesak. Ia akan memperlahankan kelajuan anda dan boleh menyebabkan lebih banyak ketinggalan daripada tidak menggunakan VPN langsung. Pelayan terhad bermakna geolokasi terhad, jadi anda mempunyai lebih sedikit pilihan.

Selalunya, perkhidmatan VPN percuma mengenakan sekatan kelajuan dan data yang boleh memberi kesan negatif kepada pengalaman permainan anda. Selain itu, beberapa perkhidmatan VPN percuma membuat keuntungan mereka dengan memantau dan menjual maklumat peribadi pengguna.

Bagaimanakah anda memasang VPN untuk Mobile Legends pada telefon pintar?

Jika anda ingin menggunakan VPN untuk Mobile Legends pada telefon pintar iOS atau Android anda, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

Pilih VPN yang boleh dipercayai.
Muat turun apl VPN daripada Gedung Google Play atau Gedung Apl.
Pasang aplikasi VPN.
Sambung ke pelayan pilihan anda.
Mula bermain!

Bolehkah anda diharamkan kerana menggunakan VPN dengan Mobile Legends?

Tidak mungkin anda akan diharamkan kerana menggunakan VPN untuk Mobile Legends. Walau bagaimanapun, terdapat kemungkinan anda akan diharamkan jika anda melakukan sesuatu yang menyalahi undang-undang seperti menggunakan VPN untuk sebarang bentuk eksploitasi.

Pemikiran Akhir tentang VPN Terbaik untuk Mobile Legends

VPN terbaik untuk Mobile Legends boleh memintas geo-sekatan dan meningkatkan keseluruhan pengalaman permainan anda. Anda boleh menukar wilayah dan bermain menentang pemain lain dari negara lain. Anda juga akan menambah lapisan keselamatan dan privasi tambahan semasa bermain permainan kegemaran anda. Akhir sekali, faedah menggunakan VPN melangkaui bermain permainan. Anda juga boleh menggunakan VPN untuk penstriman, torrenting dan melayari.