VPN terbaik untuk Penstriman

28

Rangkaian Peribadi Maya atau VPN membolehkan anda memintas sekatan geografi pada tapak dan apl. Apabila peranti anda dilengkapi dengan VPN, tiada sebab mengapa anda akan dihadkan pada perkara yang boleh anda akses dan tonton, tidak kira di mana anda berada. VPN terbaik untuk penstriman boleh menyahsekat perkhidmatan yang sebaliknya disekat, mungkin disebabkan oleh sekatan geo atau kandungan yang dikunci di kawasan tertentu di dunia. Pemilik kandungan hiburan berusaha keras untuk menyekat pengedaran barangan mereka, terutamanya di pasaran antarabangsa. Walau bagaimanapun, pembekal VPN akan berusaha keras supaya perkhidmatan mereka boleh memintas sekatan ini.

VPN terbaik untuk Penstriman

Cara Memilih VPN Terbaik untuk Penstriman

Untuk memilih VPN terbaik untuk penstriman, anda mesti mempertimbangkan kelajuan sambungan, keselamatan, rangkaian pelayan, sokongan untuk pelbagai peranti dan sokongan sembang langsung 24/7. Kelajuan sambungan yang pantas membawa kepada aliran yang kuat dan resolusi tinggi tanpa penimbalan. Keselamatan yang hebat memastikan butiran pembayaran anda dikunci rapat. Sementara itu, rangkaian pelayan yang luas akan memberi anda pilihan untuk menukar pelayan jika sambungan menjadi perlahan.

Anda juga mahukan sokongan untuk peranti anda supaya anda boleh melihat kandungan dalam berbilang bit perkakasan – komputer, telefon dan peranti penstriman. Pembekal VPN juga harus mempunyai sokongan sembang langsung 24/7 yang pantas dan boleh dipercayai, supaya mereka boleh membantu anda sekiranya anda menghadapi masalah dengan penstriman.

Sekilas Pandang – VPN Terbaik untuk Penstriman

Siaran ini akan menyenaraikan VPN terbaik untuk penstriman. Tetapi sekiranya anda tergesa-gesa, berikut ialah pilihan utama kami.

VPN terbaik untuk Penstriman
ExpressVPN ialah VPN terbaik untuk penstriman kerana ia boleh menyahsekat kebanyakan perkhidmatan penstriman di seluruh dunia, termasuk Netflix, Disney+, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, Apple TV+, Showtime, Sling TV dan BBC iPlayer. Ia menawarkan kelajuan pantas untuk penstriman tanpa penimbal. Selain itu, ia menyediakan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
CyberGhost adalah selamat, boleh dipercayai dan menawarkan pelayan khusus untuk penstriman. Ia juga menyediakan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari, yang paling lama dalam industri VPN.
Akses Internet Peribadi (PIA) mempunyai 30,000 pelayan di 91 negara, menjadikannya VPN dengan rangkaian pelayan terbesar. Ia juga merupakan salah satu VPN yang paling mesra bajet dan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

VPN Terbaik untuk Penstriman: 5 Teratas

1. ExpressVPN

ExpressVPN menduduki tempat nombor 1 pada senarai penstriman VPN terbaik kami. Ia mempunyai 3,000+ pelayan yang tersebar di 105 negara. ExpressVPN menyahsekat kebanyakan perkhidmatan penstriman utama dunia seperti Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime, Hulu, BBCiPlayer, Apple TV+, Showtime, Sling TV, DAZN, Kayo, Peacock dan banyak lagi.

Dengan kelajuan pantas VPN ini, anda tidak akan menghadapi sebarang masalah penimbalan semasa menonton rancangan kegemaran anda. Ia mengekalkan kelajuan pantas merentas semua pelayan, bekerja secara konsisten dengan semua tapak penstriman terkemuka. Jadi, sama ada anda menonton filem, liputan sukan atau rancangan TV, pelayan pantas ExpressVPN sangat sesuai untuk tugas itu.

Pelanggan diberi akses kepada alat MediaStreamer ExpressVPN, yang dibuat khas untuk memastikan akses kandungan luar negara lebih mudah. Tambahan pula, terdapat suis bunuh (dipanggil Kunci Rangkaian) yang akan memastikan privasi dan keselamatan anda sentiasa dilindungi.

ExpressVPN menyokong pelbagai platform dan peranti. Ini termasuk sokongan untuk Linux, Windows dan Mac, serta Android dan iOS. Ia juga mempunyai aplikasi untuk penghala.

Terkenal dengan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang, ExpressVPN akan memastikan soalan dan kebimbangan anda ditangani melalui sokongan sembang langsung 24/7. ExpressVPN bukanlah antara VPN yang paling berpatutan, tetapi anda akan mendapat nilai wang anda berkat ciri premiumnya. Jika anda ingin menjimatkan wang, kami mengesyorkan melanggan pelan tahunan (disediakan percuma selama 3 bulan).

Mendapatkan VPN ini “bebas risiko”. Jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, anda boleh memanfaatkan jaminan wang dikembalikan 30 hari ExpressVPN. Secara ringkas, anda boleh menuntut bayaran balik dalam masa 30 hari dari tarikh pembelian jika anda berasa tidak berpuas hati dengan perkhidmatan VPN.

KEBAIKAN

 • Nyahsekat kebanyakan perkhidmatan penstriman
 • Pelbagai pelayan dan lokasi
 • Menyokong pelbagai sistem pengendalian dan peranti
 • Sokongan pelanggan 24/7 yang sangat baik
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Sehingga 5 sambungan serentak sahaja

Dapatkan ExpressVPN sekarang!

2. CyberGhost

CyberGhost ialah VPN penstriman yang sangat baik. Ia menawarkan pelayan penstriman khusus, kelajuan pantas dan ciri keselamatan yang kukuh. Pembekal VPN ini mempunyai 10,400 pelayan di 100+ negara, yang merupakan salah satu rangkaian pelayan terbesar dalam industri.

Gunakan VPN ini untuk menyahsekat Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video dan BBC iPlayer. Dalam sesetengah kes, anda mungkin perlu menyambung ke perkhidmatan penstriman khusus. Tetapi secara keseluruhan, CyberGhost menyediakan pengalaman penstriman HD yang bagus tanpa penimbalan.
Tiada lebar jalur atau had data yang mengecewakan. Ia mempunyai antara muka yang hebat yang mudah digunakan. Bilangan maksimum sambungan serentak ialah 7.

CyberGhost mempunyai senarai pelayan yang dioptimumkan penstriman yang menyatakan perkhidmatan yang mereka gunakan. Pelayan khusus untuk penstriman ini memberikan pengalaman yang lebih baik sedikit sekiranya anda memerlukannya, katakan sebagai contoh untuk BBC iPlayer atau Netflix.

Pelanggan mendapat jaminan wang dikembalikan 45 hari yang tiada tandingan (paling lama dalam industri) untuk pelan 6 bulan dan 2 tahun. Jika anda memilih pelan 2 tahun, anda akan mendapat 4 bulan percuma dan melanggan VPN ini dengan hanya $2.03 sebulan. Itu sangat bagus!

KEBAIKAN

 • Rangkaian pelayan yang luas
 • Salah satu VPN terpantas di pasaran
 • Pelayan penstriman khusus
 • VPN mesra bajet
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari

KEBURUKAN

 • Tiada pilihan untuk membenarkan rangkaian tempatan

Dapatkan CyberGhost sekarang!

3. Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi (PIA) menyediakan kelajuan pantas, mempunyai apl mudah alih yang intuitif dan boleh disesuaikan serta berfungsi dengan pelbagai tapak penstriman seperti Netflix, HBO Max, Disney+, Hulu dan Amazon Prime Video.

VPN ini dilengkapi dengan ciri keselamatan yang mantap. Ia mempunyai perlindungan kebocoran penuh, pelayan RAM sahaja dan apl sumber terbuka. VPN ini juga cemerlang dalam kemudahan penyesuaiannya. Tetapan diterangkan dengan petua alat yang membantu walaupun orang yang paling kurang faham teknologi untuk mengetahui perkara yang perlu dilakukan dan cara menyediakannya. Ini termasuk pilihan suis bunuh, tetapan pelayan DNS dan pemajuan port. Ini bermakna anda akan dapat memperoleh prestasi yang diingini dengan mudah dengan menukar beberapa tetapan.

Apl ini mudah dipasang, sangat selamat dan sangat intuitif. Kelajuan muat turun adalah baik. Terdapat kependaman minimum dan lebar jalur tanpa had. PIA membenarkan sambungan serentak tanpa had.

Dari segi harga, PIA ialah salah satu VPN yang paling mesra bajet di pasaran hari ini. Anda boleh mendapatkan VPN ini pada harga serendah $2.03 sebulan jika anda melanggan pelan 2 tahun (didatangkan percuma selama 4 bulan). Pelan langganan dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

KEBAIKAN

 • 30,000 pelayan di 91 negara
 • Pelayan berorientasikan penstriman
 • Sambungan peranti tanpa had
 • Harga mampu milik
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Berpangkalan di Amerika Syarikat (negara 5 Eyes)

Dapatkan Akses Internet Peribadi sekarang!

4. NordVPN

NordVPN mempunyai 5,400 pelayan yang tersebar di 60 negara. Penyedia VPN yang berpangkalan di Panama ini bertujuan untuk lebih daripada sekadar penstriman kerana ia juga mengekalkan bahagian hadapan keselamatan. Terdapat ciri Double VPN yang menyulitkan data dua kali, menghantarnya melalui dua pelayan berasingan, dasar tanpa log, suis bunuh, penyulitan 256-bit, dan sokongan untuk semua protokol keselamatan utama.

Anda boleh menggunakan NordVPN untuk menyahsekat Netflix AS, UK dan perpustakaan lain. Selain itu, anda boleh menggunakannya untuk menyahsekat perkhidmatan penstriman lain seperti Disney Plus, Hulu, HBO Max dan BBC iPlayer.

Tumpuan NordVPN pada penstriman jelas dalam teknologi SmartPlaynya, yang digunakan pembekal untuk memintas sekatan geo tapak web penstriman. Ciri keselamatan ini didayakan dalam apl NordVPN secara lalai, mengubah hala permintaan pengguna secara automatik melalui pelayan jauh yang sesuai.

VPN ini mempunyai banyak panduan penjelasan dan artikel sokongan, serta sokongan sembang langsung 24/7 yang baik, yang akan membantu anda menyelesaikan masalah dalam cuba mengakses perkhidmatan penstriman yang anda inginkan.

KEBAIKAN

 • Kelajuan pantas
 • Rangkaian pelayan yang luas
 • Baik untuk keselamatan dan privasi
 • Penyulitan gred tentera
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Tidak begitu baik pada mudah alih

Dapatkan NordVPN sekarang!

5. IPVanish

IPVanish mempunyai 2000+ pelayan di lebih 75 lokasi. IPVanish dinilai sebagai VPN yang boleh dipercayai untuk penstriman, walaupun ia tidak menyahsekat seberapa banyak platform penstriman. VPN ini boleh menyahsekat pelbagai perpustakaan Netflix, serta HBO Max, BBC iPlayer dan Disney Plus.

Selain daripada Windows, Mac, Linux, iOS dan Android, IPVanish mempunyai aplikasi untuk peranti Fire, seperti Amazon Fire TV, yang menjadikan paparan kandungan yang disekat geo lebih mudah.

Penyulitan AES-256 gred tentera menjamin sambungan itu sendiri. Tiada siapa yang akan dapat menyahsulitnya untuk mengetahui perkara yang anda lakukan dalam talian. IPVanish menggunakan protokol WireGuard untuk mendapatkan pengalaman penstriman terpantas. Semua pelan menyokong sambungan serentak tanpa had, jadi semua ahli keluarga boleh menggunakan VPN ini untuk peranti mereka.

IPVanish berada di tengah-tengah pek apabila ia berkaitan dengan harga. Untuk pelan tahunan, anda perlu membayar $3.99 sebulan. Terdapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, tetapi ia terpakai kepada pelan tahunan sahaja.

KEBAIKAN

 • Sambungan tanpa had
 • Suis bunuh yang boleh disesuaikan
 • Split tunneling pada Android
 • proksi SOCKS5
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari pada pelan tahunan

KEBURUKAN

 • Berpangkalan di Amerika Syarikat (negara 5 Eyes)

Dapatkan IPVanish sekarang!

Soalan Lazim VPN Terbaik untuk Penstriman

Adakah VPN berbaloi untuk penstriman?

Jawapannya bergantung pada perkara yang anda suka strim dan kekerapannya. Jika anda seorang peminat sukan atau mempunyai selera yang tidak pernah puas untuk filem dan siri TV, yang kandungannya tidak tersedia di lokasi anda, maka VPN akan membolehkan anda menontonnya dengan liputan yang lebih komprehensif dari negara lain. Bagi kami, VPN terbaik untuk penstriman ialah ExpressVPN.

Bagaimanakah VPN penstriman berfungsi?

Semua VPN berfungsi dengan cara yang sama. Mereka mengalihkan sambungan peranti anda daripada pembekal internet dan sebaliknya menggunakan salah satu pelayan mereka sendiri. Ini bermakna ISP anda tidak dapat melihat perkara yang anda lihat dan trafik pelayan VPN disulitkan.

VPN boleh memberi anda akses kepada kandungan luar negara dengan mengubah laluan sambungan melalui salah satu pelayannya di negara asing. Melakukan ini ke mana-mana tapak web kelihatan seperti anda berada di negara itu, boleh mengakses mana-mana kandungan yang sebaliknya hanya boleh didapati jika anda berada secara fizikal di kawasan itu.

Untuk apa anda boleh menggunakan VPN penstriman?

Terdapat 2 situasi asas untuk menggunakan VPN penstriman: anda berada di luar negara dan ingin menonton kandungan yang disekat geo dari rumah; atau anda berada di rumah dan suka menonton kandungan yang disekat geo dari luar negara.

Walau apa pun alasan anda, terdapat sejumlah besar kandungan yang ditawarkan yang anda boleh dapatkan hanya dengan VPN penstriman. Contohnya, Netflix mempunyai sejumlah besar kandungan yang hanya tersedia di kawasan tertentu, manakala perkhidmatan seperti BBC iPlayer dan Hulu hanya tersedia di satu negara. VPN boleh membantu anda mengakses perkhidmatan penstriman tersebut.

Mengapa anda memerlukan VPN untuk penstriman?

Pembekal VPN yang boleh dipercayai membantu menyahsekat kandungan atau platform sekatan geo yang tidak tersedia di lokasi anda.

Sesetengah perkhidmatan penstriman seperti Netflix, Amazon Prime dan HBO Max mengehadkan kandungan berdasarkan lokasi geografi. Sebagai contoh, Netflix US menawarkan 5,000+ tajuk, manakala Sepanyol hanya mempunyai 3,500+ judul. Jadi, VPN ialah penyelesaian terbaik untuk mengakses semua rancangan yang tersedia yang ditawarkan oleh platform penstriman.

Bukan itu sahaja; perkhidmatan penstriman mungkin tidak tersedia di negara anda. Sama ada anda berada di sana atau sedang melancong, VPN boleh membantu anda memintas sekatan dan membolehkan anda menerokai platform yang berbeza, sama ada menstrim filem, hiburan sukan atau rancangan TV kegemaran anda.

VPN ialah alat yang berharga untuk menstrim permainan sukan. Sama ada permainan itu tidak tersedia kerana anda berada di lokasi yang berbeza atau terdapat pemadaman permainan tempatan, menukar lokasi pelayan VPN akan membolehkan anda mengakses permainan yang ingin anda tonton.

Adakah VPN memperlahankan kelajuan sambungan anda?

VPN menyulitkan data antara peranti anda dan Internet. Langkah tambahan ini adalah tipikal untuk mengurangkan sedikit kelajuan sambungan. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan bahawa VPN sebenarnya akan meningkatkan kelajuan sambungan anda jika anda mempunyai sambungan yang lembap pada masa ini akibat pendikitan ISP. VPN terpantas menawarkan lebar jalur tanpa had dan cukup pantas untuk tontonan HD dan juga 4K.