VPN Terbaik untuk Singapura

130

Adakah anda sedang mencari VPN terbaik untuk Singapura? Peranan negara singa sebagai hab ekonomi dan teknologi di Asia Tenggara tidak pernah diragui. Namun, tahap kebebasan internet yang diberikan kepada warganya telah dipersoalkan pada masa lalu.

VPN Terbaik untuk Singapura

VPN, atau Rangkaian Peribadi Maya, menyulitkan semua trafik Internet yang bergerak ke dan dari peranti anda dan menyalurkannya melalui pelayan perantara di luar lokasi anda. Penggodam dan agensi pengawasan tidak dapat mengesan aktiviti dalam talian anda, termasuk kandungan yang anda strim atau tapak web yang anda lawati.

Tambahan pula, perkhidmatan VPN ialah alat yang hebat untuk bekas yang tinggal di Singapura yang ingin mengakses kandungan tempatan dari rumah seperti Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, SkyGo, BeIN Sports, ESPN dan perkhidmatan penstriman lain.

Artikel ini akan memecahkan lima VPN terbaik untuk Singapura.

Sekilas Pandang – VPN Terbaik untuk Singapura

Dalam siaran ini, kami akan membincangkan VPN terbaik untuk Singapura. Tetapi jika anda kekurangan masa, berikut ialah gambaran ringkas mengenai 3 pilihan teratas kami:

VPN terbaik untuk Singapura
ExpressVPN ialah VPN terbaik untuk Singapura untuk mengakses kandungan tempatan dan antarabangsa. Ia memberikan kelajuan yang pantas dan boleh membantu melindungi privasi anda. VPN ini disokong oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi anda boleh meminta bayaran balik jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut.
CyberGhost telah mengoptimumkan pelayan berkelajuan tinggi, jadi mengakses kandungan antarabangsa dari Singapura adalah mudah. Ia adalah VPN yang hebat untuk Netflix, privasi dan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.
Akses Internet Persendirian (PIA) ialah VPN pantas dan serba boleh yang boleh anda gunakan untuk menyahsekat perkhidmatan penstriman dan torrenting. Daripada semua VPN dalam senarai ini, yang ini mempunyai bilangan pelayan paling banyak di Singapura.

VPN Terbaik untuk Singapura: 5 Teratas

1. ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN ialah VPN terbaik untuk Singapura kerana ia menggabungkan reka bentuk yang bersih, ringkas dan berfungsi dengan perkhidmatan yang cemerlang.

Syarikat itu mengendalikan lebih 3,000 pelayan VPN selamat di 94 negara, termasuk di Singapura. Mudah untuk mencari sambungan yang sesuai. Pelayan Singapura bermakna rakyat boleh mengakses tapak web TV kabel tempatan (seperti StarHub TV) semasa melancong ke luar negara.

ExpressVPN tidak menyimpan sebarang log trafik; oleh itu, ia mendapat markah yang tinggi dari segi privasi dan tidak mahu dikenali. Syarikat tidak akan merekodkan alamat IP anda. Jika anda masih bimbang, anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan menggunakan alamat e-mel pembakar dan membayar menggunakan Bitcoin. Tiada cara untuk menjejak aktiviti kembali kepada anda.

Piawaian penyulitan sangat baik. Perkhidmatan VPN ini menggunakan protokol AES-CBC dengan kunci 256-bit, pengesahan HMAC dan kerahsiaan hadapan yang sempurna. Suis mematikan Internet, sering dikenali sebagai ‘kunci rangkaian,’ disediakan, yang bermaksud bahawa jika sambungan terputus secara tidak dijangka, semua aktiviti web akan dihentikan seketika.

ExpressVPN ialah salah satu perkhidmatan VPN terbaik yang boleh menyahsekat Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer dan banyak lagi. Ia juga menyokong torrenting.

Terdapat apl Android dan iOS, serta apl untuk Windows, macOS dan Linux. Jika anda mempunyai soalan tentang perkhidmatan mereka, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan mereka melalui sembang langsung atau e-mel 24/7.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan VPN ini, baca ulasan ExpressVPN kami.

KEBAIKAN

 • Hebat untuk mengakses kandungan tempatan dan antarabangsa
 • Perkhidmatan yang sangat pantas yang berfungsi dengan baik di Singapura
 • Menggunakan penyulitan gred tentera dan menyediakan perlindungan privasi yang sangat baik
 • Perkhidmatan pelanggan yang hebat yang tersedia 24/7
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Bukan VPN termurah dalam senarai ini

Dapatkan ExpressVPN sekarang

2. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost berpangkalan di Romania (bukan sebahagian daripada 5/9/14 Eyes) dan mempunyai dasar untuk tidak menjejaki sebarang aktiviti pengguna atau kandungan komunikasi.

VPN ini mempunyai lebih daripada 5,800 pelayan di seluruh dunia, dengan 48 daripadanya di Singapura. Anda boleh menggunakan perkhidmatan untuk mengakses pelbagai perkhidmatan penstriman, termasuk Netflix, Hulu dan BBC iPlayer. Hanya pilih mod penstriman tertentu dan perkhidmatan pilihan anda apabila log masuk ke akaun VPN anda.

CyberGhost menggunakan penyulitan AES 256-bit pada protokol OpenVPN secara lalai, kunci RSA 2,048-bit dan pengesahan MD5 HMAC, yang sepatutnya mengurangkan kebimbangan kehilangan data. Ini adalah piawaian peringkat teratas.

Terdapat juga suis bunuh internet, yang bermaksud bahawa trafik web akan dihentikan jika sambungan terputus secara tidak dijangka.

KEBAIKAN

 • Keupayaan membuka sekatan yang hebat
 • Mempunyai banyak pelayan (termasuk Singapura)
 • Ujian kelajuan sangat mengagumkan
 • Apl yang mesra pengguna dan mudah dipasang
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari untuk pelan setahun dan ke atas

KEBURUKAN

 • Beberapa pilihan untuk konfigurasi lanjutan

Beli CyberGhost sekarang

3. Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi (PIA) mempunyai rangkaian pelayan yang luas, dengan 30,000 pelayan di 80+ negara (termasuk Singapura). VPN ini cukup pantas untuk tugas seperti penstriman, panggilan video dan torrenting, jadi anda berada dalam tangan yang baik sama ada menonton Netflix atau menggunakan perbankan dalam talian semasa lawatan anda.

Anda juga tidak perlu risau tentang privasi. Trafik disembunyikan menggunakan penyulitan 256-bit, serta terdapat suis bunuh, serta perlindungan terhadap kebocoran DNS dan IPv6.

PIA mempunyai alat yang boleh menyekat iklan dan perisian hasad secara automatik. Selain itu, anda boleh bertukar kepada protokol WireGuard pantas jika anda mahu, atau menggunakan port lain untuk mengelirukan trafik OpenVPN anda. Jika anda memerlukan bantuan, sokongan pelanggan PIA tersedia 24/7 melalui sembang langsung.

KEBAIKAN

 • Mempunyai 30,000 pelayan di seluruh dunia (189 pelayan di Singapura)
 • VPN yang bagus untuk torrenting
 • Menjamin sambungan anda dan menyekat iklan secara automatik
 • Menyokong sehingga 10 peranti serentak
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Berpusat di negara Five Eyes (AS)

Beli Akses Internet Peribadi sekarang

4. NordVPN

NordVPN

NordVPN telah wujud selama lebih sedekad, bukti piawaian tinggi yang ditetapkan oleh syarikat untuk dirinya sendiri. Ia mempunyai dasar untuk tidak menyimpan maklumat tentang penggunanya (seperti tabiat menyemak imbas, cap masa atau maklumat pelayan). NordVPN sebelum ini telah menerima permintaan untuk maklumat tetapi mengatakan tiada apa-apa pada pelayannya boleh digunakan untuk menjerumuskan pengguna.

NordVPN mempunyai kira-kira 5,000 pelayan di 62 negara, dengan beberapa dioptimumkan untuk penstriman video, anti-DDoS, VPN berganda dan Tor melalui VPN, jadi ia sepatutnya dapat memenuhi keperluan anda.

Lebih daripada 160 pelayan ini berada di Singapura, menjadikannya sesuai untuk warga Singapura yang ingin mengakses laman web Singapura semasa melancong ke luar negara. Ia boleh memintas dengan mudah sekatan geo Netflix dan sekatan Hulu dan BBC iPlayer.

Tahap penyulitan NordVPN adalah luar biasa, dengan penyulitan protokol AES 256-bit secara lalai dan kunci SSL 2,048-bit. Terdapat juga perlindungan kebocoran DNS dan perlindungan Wi-Fi automatik (yang sangat berguna jika anda kerap menggunakan Wi-Fi awam).

Anda boleh menyambung sehingga 6 peranti serentak. Peranti Windows, macOS, Linux, iOS dan Android semuanya disokong.

KEBAIKAN

 • Nyahsekat tapak penstriman popular
 • Salah satu VPN terpantas di sekeliling
 • Mengendalikan lebih daripada 160 pelayan di Singapura
 • Apl mesra Tor, peribadi dan selamat
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Apl desktop boleh menjadi kikuk

Beli NordVPN sekarang

5. Surfshark

Surfshark

Calon lain untuk VPN terbaik untuk Singapura ialah Surfshark. Sekitar 1,700 pelayan dikendalikan oleh Surfshark di 60 negara, termasuk Singapura. Kelajuannya mencukupi untuk menstrim video definisi tinggi secara langsung dan ia boleh menyambung dengan selamat ke pelbagai platform penstriman (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, dll). Paling penting, kerana tiada had sambungan, anda boleh menggunakan satu akaun untuk melindungi semua peranti anda.

VPN ini mengambil berat tentang keselamatan dalam talian anda. Ia melindungi anda daripada kebocoran DNS, IPv6 dan WebRTC, menyulitkan komunikasi anda dengan penyulitan 256-bit dan menghalang iklan dan perisian hasad secara automatik. Terdapat juga suis bunuh, memastikan anda tidak pernah pergi ke dalam talian tanpa perlindungan, walaupun untuk sesaat. Surfshark tidak menyimpan sebarang log; oleh itu, anda boleh dikatakan tanpa nama apabila anda menggunakannya.

Apl Surfshark tersedia untuk Windows, macOS, iOS, Android dan Linux. Apabila ia datang kepada penghala wayarles, pemasangan manual diperlukan.

Perkhidmatan VPN ini menawarkan penstriman dan penyemakan imbas yang boleh dipercayai untuk pelbagai peranti. Surfshark ialah salah satu VPN bajet terbaik di sekeliling. Selain itu, ia menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

KEBAIKAN

 • Bilangan sambungan yang tidak terhad
 • Menyahsekat pelbagai jenis perkhidmatan di luar negara
 • mampu milik
 • Cukup pantas untuk kebanyakan tujuan
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Pelayan lambat sekali-sekala

Beli Surfshark sekarang

Soalan Lazim VPN untuk Singapura

Mengapa anda memerlukan VPN di Singapura?

Anda memerlukan VPN di Singapura kerana anda mungkin disekat akses kepada pelbagai berita, media dan tapak web terhad yang lain. Tambahan pula, walaupun negara ini bukan sebahagian daripada 5 Mata secara rasmi, ia mempunyai sejarah pengawasan.

Adakah penggunaan VPN sah di Singapura?

Ya, walaupun peraturan internet kerajaan Singapura yang ketat, alat tanpa nama seperti VPN masih sah di sisi undang-undang. Kami mengesyorkan anda menggunakan VPN pada setiap masa.

Apakah prosedur untuk mendapatkan alamat IP Singapura?

Mendapatkan alamat IP Singapura adalah mudah dan pantas dengan mana-mana VPN mesra pengguna. Hanya mendaftar untuk perkhidmatan VPN dengan pelayan Singapura. Muat turun dan pasang apl. Log masuk ke VPN. Apabila anda menyambung ke pelayan Singapura, anda akan diberikan alamat IP Singapura, membolehkan anda mengakses kandungan geo-had ke lokasi tersebut dan menyemak imbas dengan selamat.

Bagaimanakah anda mendapatkan VPN di Singapura?

Anda boleh melanggan VPN dengan mendaftar dan membayar perkhidmatan VPN dengan pelayan Singapura (seperti ExpressVPN), atau jika anda warga Singapura, cari penyedia dengan pelayan di negara yang mempunyai peraturan internet yang kurang ketat. Selepas memilih pembekal, cuma muat turun apl atau sambungan, log masuk ke akaun anda, dan kemudian sambung ke pelayan.

Pemikiran Akhir tentang VPN Terbaik untuk Singapura

Memilih VPN terbaik untuk Singapura boleh menjadi tugas yang sukar. Anda harus mempertimbangkan pelbagai faktor seperti privasi dan keupayaan untuk menyahsekat perkhidmatan penstriman dari pelbagai lokasi. Mudah-mudahan, kami telah membantu anda memilih VPN yang akan memenuhi keperluan anda semasa tinggal di atau dalam perjalanan ke Singapura.