Warna iPhone 15 Pro: Adakah ini Kelabu Titanium Baharu?

44
NextPit Apple iPhone 14 Pro
© nextpit

Setiap tahun, Apple telah menjadikan tradisi untuk memperkenalkan kerja cat baharu yang eksklusif untuk duo iPhone Pro. Sebagai contoh, ia melancarkan warna ungu khas untuk iPhone 14 Pro (semakan) tahun lepas. Walaupun acara iPhone dijangka akan berlaku bulan depan, kami telah menemui butiran tentang laluan warna yang dipilih untuk iPhone 15 Pro, yang termasuk warna kelabu dan biru gelap yang unik.

  • Baca juga: Mantra Harry Potter terbaik yang berfungsi dengan Siri pada iPhone

Warna baharu Apple iPhone 15 Pro

Diperkirakan bahawa iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max akan debut dalam warna kelabu dan biru baharu (melalui 9to5Mac). Menurut outlet itu, yang pertama mungkin dikenali sebagai Titan Grey untuk menjadikannya melengkapkan casis titanium pasangan itu. Selain itu, ia akan menggantikan varian emas standard iPhone yang telah ditawarkan selama bertahun-tahun.

Dari segi bagaimana warna ini akan kelihatan pada peranti, pemaparan menunjukkan bahawa rona lebih hampir kepada kelabu matte pada panel kacanya dengan kemasan yang lebih ringan pada bingkai titanium. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa ini bukan gambar rasmi warna dan masih boleh berbeza dalam realiti.

Paparan warna Apple iPhone 15 Pro Titanium Grey

Penyampaian dakwaan Apple iPhone 15 Pro dalam warna Titan Grey baharu. / © 9to5Mac

Sebaliknya, warna biru tersuai dikatakan sebagai varian khas baharu untuk iPhone 15 Pro. Rona ditetapkan untuk menggantikan ungu tua semasa pendahulunya. Walau bagaimanapun, tidak ada nama yang pasti mengenai warna yang akan dipanggil, meletakkannya dalam bot yang sama dengan warna kelabu. Pada masa yang sama, pilihan warna lain untuk iPhone 15 Pro (Max) yang disebutkan adalah kelabu angkasa dan perak.

Mengenai model Apple iPhone 15 dan iPhone 15 Plus vanila, kedua-duanya ditetapkan untuk tiba dalam warna merah jambu, kuning, hijau, hitam dan biru. Ini juga dikhabarkan akan menampilkan kaca belakang berfros serupa dengan model Pro, tetapi mereka dijangka menggunakan casis aluminium dan bukannya titanium yang lebih lasak.

Spesifikasi dan tarikh keluaran Apple iPhone 15

Mengenai ciri dan spesifikasi lain, iPhone 15 Pro dijangka dikuasakan oleh cipset Apple A17 Bionic yang dipadankan dengan RAM 6/8 GB dan storan yang lebih besar. Pro Max khususnya dipercayai menggunakan kamera periskop baharu manakala kedua-dua entri Pro akan menggunakan butang tindakan boleh atur cara baharu.

Seluruh rangkaian iPhone akan melihat perlepasan dari port Lightning ke USB-C bersama-sama dengan kabel data jalinan yang sepadan untuk setiap jalur warna. Kebocoran baru-baru ini mencadangkan iPhone 15 Pro boleh mengambil kesempatan daripada standard sambungan Thunderbolt 3.0 atau 4.0.

Syarikat Cupertino dijangka akan mengusahakan acara khas pada 12 September, yang kemungkinan besar akan diterjemahkan kepada pelancaran siri iPhone 15. Prapesanan harus bermula beberapa hari atau seminggu selepas itu dengan ketersediaan untuk menyusul tidak lama lagi.

Apakah pendapat anda tentang pilihan warna iPhone 15? Kongsi pendapat anda dengan kami dan kerja cat yang anda mahu lihat dalam ulasan.

Melalui: 9to5Mac