Watch 3 Pro 2022 baharu Huawei mungkin disertakan dengan navigasi autonomi, ECG

116
MG 0721 2
© NextPit

Huawei dijadualkan mengumumkan beberapa produk pintar baharu termasuk model Watch 3 Pro baharu pada 27 Julai. Syarikat itu turut mengusik peminatnya tentang ciri navigasi lanjutan yang akan tiba pada jam pintarnya. Ia dijangka akhirnya akan menggunakan ECG sebagai tambahan kepada sambungan 4G LTE yang dikekalkan.

TL;DR

  • Huawei akan mengumumkan satu set produk pintar pada 27 Julai.
  • Huawei Watch 3 Pro (2022) boleh menampilkan penderia ECG.
  • Ciri navigasi autonomi dijangka untuk model jam tangan pintar baharu.

Pada asalnya dilancarkan pada tahun 2021, Huawei Watch 3 Pro tidak boleh dikelirukan dengan Watch GT 3 dan Watch GT 3 Pro yang diperkenalkan baru-baru ini. Sepasang jam tangan yang terakhir ini sudah pun mempunyai penderia ECG melalui mahkotanya—serupa dengan Apple Watch Series 7. Ciri ini nyata tiada pada Watch 3 Pro bukan GT tahun lepas, yang kini nampaknya akan dilancarkan semula sebagai 2022 edisi.

Huawei Watch 3 Pro dengan ECG

Huawei menggoda Watch 3 Pro (2022) dengan navigasi GPS bebas / © Huawei

Lebih-lebih lagi, sudah dijangka bahawa jam tangan pintar yang akan datang mungkin dinamakan sebagai Watch 3 Pro ECG atau hanya Watch 3 Pro 2022. Apa yang salah dengan “4”—atau pun “5”, jika anda benar-benar percaya karut. Walau bagaimanapun, apa yang disahkan oleh Huawei ialah ciri “navigasi bebas” yang tidak memerlukan anda menyentuh telefon anda.

Fungsi yang disebutkan di atas nampaknya hampir serupa dengan ciri navigasi yang anda dapati pada jam tangan pintar Garmin sebagai contoh. Syarikat China itu boleh memanfaatkan Harmony OS 3.0 untuk membolehkan ciri navigasi. Walau bagaimanapun, adalah lebih selamat untuk menunggu pengumuman rasmi Huawei jika dan bagaimana ini akhirnya akan berfungsi pada Watch 3 Pro baharu yang belum diumumkan.

Harga dan ketersediaan Huawei Watch 3 Pro (2022)

Spesifikasi lain masih belum disahkan. Huawei Watch 3 (Pro) yang asal menampilkan paparan AMOLED bulat 1.43 inci, 2GB RAM, penarafan rintangan air 5ATM, GPS dan sambungan selular 4G. Huawei Watch 3 berharga $400 (€330) manakala versi titanium atau Pro dijual sekitar $500.

Adakah anda fikir peranti Huawei masih menawarkan nilai hebat untuk wang anda? Biar kami mendengar pendapat anda.

Sumber:
Huawei Central