Wear OS 4.0 Dilancarkan Dengan Ciri Pembunuh Dalam Perjalanan!

36
ujian mobvoi ticwatch pro 5 13
© nextpit

Selepas Google memperkenalkan telefon pintar Pixel Watch 2, Pixel 8 dan Google Pixel 8 Pro, sistem pengendalian masing-masing, Android 14 dan Wear OS 4.0, juga sedia untuk diedarkan. Kemas kini untuk jam tangan pintar amat ditunggu, kerana ia menyelesaikan masalah lama dan sangat menjengkelkan: menetapkan semula jam tangan pintar apabila menukar telefon pintar!

Google kini telah mula mengedarkan kemas kini kepada Wear OS 4.0. Walau bagaimanapun, mereka yang bertuah pada dasarnya adalah pemilik Google Pixel Watch generasi pertama.

  • Jangan ketinggalan: Cadangan nextpit jam tangan pintar terbaik untuk tahun ini.

Google telah mula melancarkan Wear OS 4.0

Saya akan jadi berani sekali dan meletakkan andaian di dalam bilik bahawa dalam kalangan pembaca nextpit hanya peratusan kecil adalah pemilik bangga Google Pixel Watch yang kami semak tahun lepas. Namun begitu, selepas keluaran Pixel Watch 2 (ulasan)-yang telah pun mempunyai Wear OS 4.0 diprapasang di luar kotak, pelancaran Wear OS 4.0 (TWD4.2301005.002) telah bermula untuk jam tangan Google yang pertama!

Memandangkan kemas kini kini juga tersedia kepada rakan kongsi OEM lain seperti Samsung, Mobvoi dan Fossil, kemas kini boleh dijangkakan untuk beberapa model mereka juga. Ini juga amat diperlukan kerana selama bertahun-tahun pemilik jam tangan pintar Wear OS berasa jengkel tentang kehilangan data apabila menukar telefon pintar mereka atau jam tangan yang lebih baharu. Oleh itu, Mountain View pada masa ini mengumumkan bahawa, antara lain, fungsi Sandaran dan Pemindahan Tontonan kini menjadi sebahagian daripada kemas kini.

Inilah yang kami tunggu-tunggu!

Dalam kes ini, Watch Transfer bermakna anda tidak lagi perlu menetapkan semula jam pintar anda kepada tetapan kilang apabila anda menukar telefon pintar anda. Pada masa lalu, sebagai contoh, muka jam yang dicipta dengan penuh kasih sayang telah dipadamkan dan perlu dibuat semula dengan susah payah. Secara teorinya, kini mungkin juga untuk memasangkan jam tangan pintar dengan berbilang telefon pintar.

Tangkapan skrin Pemindahan Jam Tangan antara peranti Wear OS yang berbeza

Google mendayakan pemindahan jam tangan dengan Wear OS 4.0. / © Google

Ciri sandaran menyampaikan dengan tepat apa yang dicadangkan: anda boleh menyandarkan data dan tetapan jam tangan pintar anda ke awan, supaya anda boleh beralih kepada jam tangan pintar baharu dengan mudah sambil memulihkan sandaran bersama-sama muka jam. Penambahbaikan lain termasuk apl kalendar baharu, yang kini memaparkan 30 hari janji temu dan tugasan, dan juga menjadikannya tersedia kepada pembangun sebagai komplikasi pada muka jam.

Juga patut disebut ialah semakan enjin teks ke pertuturan, pasport kecemasan yang tersedia dan pengesanan pautan pintar, yang kini mengubah hala anda ke apl yang sepadan (Telefon/Peta Google) pada jam tangan untuk nombor telefon atau alamat. Pada akhirnya, kami hanya boleh berharap pengeluar jam tangan pintar Wear OS yang lain juga akan segera menyampaikan kemas kini kepada Wear OS 4.0.

Siapa di antara anda yang juga mempunyai jam tangan pintar Wear OS dan model mana dengan versi yang mana? Jangan ragu untuk menyiarkan penemuan anda dalam ulasan di bawah.

Sumber:
Google


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya