Widget langsung Google Glance baharu akan datang kepada anda!

26
pratonton pembangun android 14 02
© nextpit

“Assistant at a Glance”, lebih dikenali sebagai Google Live Display, dijadualkan untuk ubah suai dengan pelancaran Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Tangkapan skrin awal telah pun mendedahkan ciri baharu pertama dan rupa widget langsung. Reka Bentuk Bahan mengucapkan salam!

  • Jangan ketinggalan ini: Beginilah cara Android baharu menukar telefon pintar anda!

Google Glance: Wajah baharu dan fungsi baharu untuk widget langsung

Syarikat Mountain View belum memaklumkan tarikh tepat apabila kami akan menerima fungsi dan optik baharu Google Glance, yang juga lebih dikenali sebagai “paparan langsung” kepada kebanyakan orang. Ada yang mengatakan ia akan tiba dengan Android 14, manakala yang lain mendakwa bahawa anda akan dapat melihatnya dalam Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro terlebih dahulu. Walaupun Android 14 dijangka dikeluarkan pada Q3 2023, generasi Pixel seterusnya berkemungkinan besar akan diumumkan lebih dekat pada musim luruh ini (Oktober).

Widget Langsung yang biasa akan menawarkan pengguna lebih banyak pilihan untuk paparan individu. Warna sistem untuk latar belakang boleh diakses dan tahap ketelusannya boleh dilaraskan. Susun atur itu sendiri juga nampaknya telah berubah. 9to5Google melaporkan bahawa janji temu kalendar dan Tugasan Google juga boleh dipaparkan selepas kemas kini Google Glance.

Google Glance

Beginilah rupa Google Glance pada Google Pixel 8 dan 8 Pro. / © 9to5google | edit oleh nextpit

Walau bagaimanapun, nampaknya terdapat lebih banyak fungsi dalam perancangan. Sebagai contoh, tekan lama pada widget dan fungsi yang berkaitan harus mendedahkan sumber maklumat. Bagaimana ia berfungsi? Tekan lama widget cuaca, dan ia akan mendedahkan bahawa datanya berasal dari Wetter.com. Untuk acara kalendar, akaun Google yang dipautkan harus kelihatan, berdasarkan tempat asal entri itu.

Satu lagi ciri baharu ialah pilihan untuk mengedit fungsi yang berkaitan secara langsung, yang perlu dilakukan melalui tetapan sebelum ini. Akhir sekali, widget “Google Glance” untuk skrin kunci telah berubah. Menurut apa yang kita ketahui, ia memaparkan semua kandungan bersebelahan antara satu sama lain dalam satu baris sahaja, yang saya fikir mungkin kelihatan tidak sesuai untuk bahasa selain daripada bahasa Inggeris.

Apakah pendapat anda tentang Google Glance baharu dalam pelancar Pixel? Adakah anda mahu menggunakannya walaupun anda tidak memiliki telefon Pixel? Anda dialu-alukan untuk berkongsi pendapat anda dengan kami dalam komen.

Sumber:
9to5google