Withings ScanWatch Nova menggabungkan Reka Bentuk Mewah dengan Ciri Pintar

23
Withings Scanwatch Nova reka bentuk keluli tahan karat nilam
© Withings

Withings telah melancarkan ScanWatch Nova, yang merupakan versi mewah ScanWatch 2 (ulasan). Boleh pakai baharu menambah beberapa sentuhan luaran premium seperti reka bentuk gaya penyelam, bezel berputar dan kalis air yang lebih teguh, tetapi ia juga mempunyai tanda harga yang lebih tinggi dan mengekalkan kebanyakan ciri pintar.

Bagaimana ScanWatch Nova berbeza dengan ScanWatch 2

Perbezaan yang sangat ketara yang dimiliki oleh ScanWatch Nova berbanding ScanWatch standard boleh dilihat di bahagian atas dengan mempunyai jarum jam dan indeks yang lebih tebal dan bercahaya. Penanda ini juga dinaikkan dan dipasangkan dengan dail sinar matahari untuk kebolehbacaan yang lebih baik pada waktu malam atau dalam air. Selain itu, kini terdapat bezel mekanikal yang diperbuat daripada seramik dan keluli tahan karat.

Secara amnya, jam tangan 42 mm menggunakan keluli tahan karat pada sarungnya dan mahkota digital, manakala tepinya digilap cermin dan paparan jam utama dilindungi oleh kaca nilam. Gelang tangan yang disertakan dengan peranti ini mempunyai reka bentuk tiram yang mengecil daripada 20 mm kepada 18 mm.

Withings ScanWatch Nova

ScanWatch Nova Withings mempunyai penanda dan indeks yang dipenuhi Lumina. / © Withings

Withings menaik taraf perlindungan kemasukan pada ScanWatch Nova kepada 10 ATM juga. Ini bermakna ia boleh menahan tekanan bersamaan dengan kedalaman 100 meter, atau cukup untuk memenuhi sukan air berkelajuan tinggi dan menyelam ke dalam air selain berenang.

Dengan ciri pintar ScanWatch Nova

Dari segi ciri pintar, skrin OLED skala kelabu bulat 0.63 inci memaparkan metrik kesihatan asas dan aktiviti sukan. Jam tangan ini dilengkapi dengan ECG gred perubatan untuk mengesan fibrilasi atrium, bersama-sama dengan pemantauan kadar denyutan jantung sepanjang hari dan perubahan suhu badan yang biasa. Terdapat juga pengesanan pernafasan yang tidak normal dalam tidur dan bacaan kadar pernafasan melalui oksigen darah semalaman dan atas permintaan, masing-masing.

Sama seperti ScanWatch 2, ScanWatch Nova mempunyai lebih daripada 40 jenis latihan pramuat dan menyokong pengesanan sukan untuk aktiviti asas. Pengguna juga boleh mengetik jam pintar hibrid untuk mendapatkan cerapan zon kadar denyutan jantung mereka, kalori yang dibakar dan tahap VO2 maks, antara lain. Dan apabila berehat, Nova menjejak tidur dan menghasilkan skor tidur serupa dengan jam tangan pintar Fitbit dan penjejak kecergasan.

Withings ScanWatch Nova jam pintar hibrid

ScanWatch Nova Withings dihantar dengan ECG atas permintaan, kadar denyutan jantung, tidur dan penjejakan SpO2, antara lain. / © Withings

ScanWatch Nova mendapat hayat bateri selama 30 hari antara pengecasan dan boleh dicas melalui stesen dok yang dilengkapi USB sama seperti ScanWatch biasa. Tambahan pula, ia serasi dengan peranti Android dan Apple dan bergantung pada GPS yang disambungkan dan Bluetooth LE untuk sambungan.

Withings telah membuka pra-pesanan untuk ScanWatch Nova dan berharga $599 satu pop. Syarikat boleh pakai Perancis itu berkata bahawa jam tangan itu akan tersedia pada Januari tahun depan.

Jika anda memilih, yang manakah anda lebih suka memiliki: jam tangan pintar hibrid dengan reka bentuk analog atau jam tangan pintar khusus? Dan mengapa? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.