WWDC 2023: Apple Kongsi Jadual Acaranya!

59
Tarikh Jun Acara Apple WWDC 2023
© Apple

Seperti Google, Apple juga mempunyai persidangan pembangunnya sendiri, yang secara logiknya tidak dipanggil Google I/O 2023, tetapi Apple WWDC 2023, yang bermaksud Worldwide Developers Conference. Tahun ini, ia akan berlangsung dari Isnin, 5 Jun hingga Jumaat, 9 Jun, 2023. Apple kini telah menerbitkan jadual untuk hari pertama, yang diketahui sebagai ucaptama pembukaan dengan banyak pelancaran baharu.

Ucaptama pembukaan Apple WWDC 2023

Persidangan pembangun Apple akan berlangsung tahun ini dari 5 hingga 9 Jun 2023 di Apple Park di Cupertino bukan lagi berita. Bos kami Fabi Röhlinger sudah memberitahu anda tentangnya lebih sebulan yang lalu. WWDC 2023 sepatutnya dijangkakan tahun ini sekali lagi dengan angin keterujaan tertentu, kerana khabar angin bertimbun dari semua pihak bahawa Apple akhirnya akan mempersembahkan cermin mata VR/XR pertamanya tahun ini.

Tim Cook sendiri telah memberitahu beberapa kali bahawa masanya sudah tiba untuk Apple Reality One, atau Apple Reality Pro, yang akan menjalankan sistem pengendalian xrOS dan mungkin menelan kos sekitar $3,000.

  • NextPit bercakap tentang perkara yang anda patut jangkakan di WWDC 2023!

Memandangkan tarikh telah ditetapkan, “jadual” untuk hari ucaptama pembukaan – Isnin, 5 Jun 2023—telah dirahsiakan. Tiada lagi! Acara paling penting mungkin akan berlangsung pada 10:00 AM (PDT). Pembangun dan pelajar, yang akan berada di tapak, boleh dibimbing ke lawatan di “padang rumput dalam” dan “gelang dalam” “Infinite Loop” yang direka oleh Norman Foster selepas ucaptama, pelancaran (12:00 PM) dan pertemuan dengan pasukan Apple pada 3:00 PM (0:00 CET).

Auszug aus den WWDC23 Terminen

Semua pelan utama WWDC 2023. / © Apple | edit oleh NextPit

Seperti setiap tahun, akan ada peluang yang sesuai untuk menghadiri acara secara langsung melalui strim video. Kami sudah tentu akan memberitahu anda pada NextPit tepat pada masanya.

“WWDC ialah salah satu masa kegemaran kami sepanjang tahun di Apple kerana ia adalah peluang untuk berhubung dengan pembangun berbakat dari seluruh dunia yang menjadikan komuniti ini begitu luar biasa. WWDC23 akan menjadi acara terbesar dan paling menarik kami, dan kami tidak boleh tunggu untuk melihat ramai daripada anda dalam talian dan secara peribadi di acara yang sangat istimewa ini!” kata Susan Prescott, naib presiden perhubungan pemaju sedunia di Apple.

Apakah yang paling anda nantikan pada WWDC 2023 tahun ini daripada Apple? Adakah topik AR/XR juga seperti saya, atau adakah anda berminat dengan kemajuan terkini pada iOS, iPadOS, macOS, watchOS dan tvOS? Sila tulis kepada kami pilihan anda dalam komen!

Sumber:
Paul Hudson