Xiaomi 13 Ultra mungkin mengatasi Galaxy S22 Ultra dengan ciri gila ini

122
Kajian NextPit Xiaomi 12S Ultra
© NextPit

12S Ultra Xiaomi dilancarkan dengan persediaan kamera yang mengagumkan. Walau bagaimanapun, telefon kamera tidak berjaya memasuki pasaran global yang mengecewakan ramai peminat. Nampaknya, itu akan menjadi cerita berbeza untuk Xiaomi 13 Ultra yang dikhabarkan akan mencabar Galaxy S22 Ultra dan iPhone 14 Pro dalam bahagian kamera.

Seorang pengguna Twitter kini mendakwa bahawa Xiaomi merancang untuk melengkapkan Xiaomi 13 Ultra dengan kamera periskop baharu. Dia menambah bahawa sensor khusus ini “akan mengejutkan semua orang” walaupun tanpa memberikan butiran lanjut tentang bagaimana Xiaomi akan mencapai kejayaan sedemikian.

  • Ujian kamera mega: Xiaomi lwn Samsung lwn iPhone lwn Pixel

Xiaomi 13 Ultra memerlukan zum gila untuk mengatasi Galaxy S22

Dianggap bahawa Galaxy S22 Ultra Samsung mempunyai salah satu keupayaan penangkapan terbaik dengan mempunyai kamera periskopik 10MP dan zum optik sehingga 10x. Yang penting, untuk Xiaomi 13 Ultra mengatasi telefon pintar Galaxy, ia memerlukan sensor yang lebih besar dengan fungsi zum atau jarak fokus yang lebih tinggi.

Selain kamera periskop, Xiaomi 13 Ultra dijangka mengekalkan sensor 50MP 1 inci serta sensor TOF 3D, tetapi ia akan menambah teknologi penstabilan seperti gimbal. Tidak ada maklumat jika kamera ultra lebar 48 MP semasa pada Xiaomi 12S Ultra akan dinaik taraf.

Tarikh keluaran dan spesifikasi Xiaomi 13 Ultra

Di luar kamera, Xiaomi 13 Ultra dijangka tiba dengan cipset Snapdragon 8 Gen 2, jenis RAM yang lebih pantas dan sehingga 1 TB storan UFS 4.0. Sumber yang biasa dengan pembangunan peranti mengatakan Xiaomi mengekalkan reka bentuk kamera bulat di bahagian belakang.

Butiran seperti harga dan tarikh keluaran kekal tipis. Tetapi ia mungkin dilancarkan bersama versi global Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro.

Sebaliknya, Samsung dijangka menggunakan penderia ISOCELL 200 MP untuk kamera utama Galaxy S23 Ultra, mungkin meninggalkan kakap lain tidak berubah. Xiaomi mungkin melihat ini sebagai peluang untuk memasarkan ciri zum telefon kamera utamanya yang seterusnya. Tambahan pula, adakah anda fikir ia akan membantu syarikat China?