Xiaomi 13 Ultra mungkin tidak berada di MWC 2023 Barcelona

141
NextPit xiaomi 12s ultra 01
© NextPit

Terdapat peluang singkat untuk Xiaomi 13 Ultra untuk diperkenalkan secara global pada Kongres Dunia Mudah Alih (MWC 2023) yang akan datang, bersama-sama dengan Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro. Walau bagaimanapun, beberapa tips yang boleh dipercayai kini bersetuju bahawa kami perlu menunggu lebih lama untuk Xiaomi 13 Ultra.

Xiaomi 13 Ultra akan datang kemudian

Dalam beberapa hari kebelakangan ini, terdapat beberapa khabar angin bahawa Xiaomi 13 Ultra mungkin akan diperkenalkan secara global pada MWC 2023 di Barcelona, ​​bersama-sama dengan Xiaomi 13 dan 13 Pro, yang telah pun dilancarkan di China. Pameran perdagangan teknologi antarabangsa sekali lagi akan berlangsung di Barcelona di Fira Gran Via dari 27 Februari hingga 2 Mac tahun ini dan pada dasarnya akan menjadi platform yang ideal untuk pelancaran sedemikian.

  • Xiaomi atau Samsung: Siapa yang membina telefon pintar yang lebih baik?

Tetapi nampaknya, perniagaan syarikat yang merosot mengikut Canalis terancam oleh pelancaran bersama. Ultra mungkin akan menghina Xiaomi 13 Pro, kerana kedua-duanya menampilkan penderia imej IMG989 Sony 1 inci. Andaian ini kini turut disahkan oleh tipsters Alam Semesta Ais dan Stesen Sembang Digital, yang dianggap boleh dipercayai. Dan ini bukan satu-satunya berita sedih yang perlu kami sampaikan hari ini.

Kebocoran Xiaomi 13 Ultra

Di sini kita melihat kebocoran pertama Xiaomi 13 Ultra, yang kelihatan sangat mirip dengan Huawei Mate 40 Pro./ © SPinfoJP / edit oleh NextPit

USB 3.0 menjadikan Xiaomi 13 Ultra lebih perlahan semasa mengecas!

Ini kerana walaupun kami telah dapat menguji versi Cina Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra mungkin akan mengambil langkah ke belakang dari segi teknologi pengecasan. Kedua-dua sumber mendakwa bahawa ia hanya akan dihantar dengan penyesuai kuasa 90 watt, walaupun Xiaomi 13 Pro dalam ulasan kami disertakan dengan penyesuai kuasa HyperCharge 120 watt.

Lucunya, sebabnya ialah peningkatan port USB Type-C daripada standard 2.0, yang sering kami kritik. Menurut maklumat semasa, Xiaomi 13 Ultra akan mempunyai port USB Type-C 3.0. Walau bagaimanapun, ia belum mampu menjadi standard pengecasan terpantas Xiaomi atas sebab teknikal.

Akhir sekali, saya ingin menambah bahawa kamera quad Leica dari Xiaomi 13 Ultra sudah tentu akan mempunyai beberapa ciri tambahan berbanding Xiaomi 13 Pro. Kanta 6P, yang sepatutnya dilengkapi dengan apertur berubah-ubah, harus disebut dengan jelas di sini. Malangnya, kamera quad Leica tidak muncul dengan bukaan pembolehubah 10x seperti pada Huawei Mate 50 Pro, tetapi bukaan pembolehubah 2x.

Bagaimana dengan kamu semua? Secara peribadi, saya sangat teruja dengan tangan saya terhadap Xiaomi 13 dan menganggapnya sebagai salah satu telefon pintar Xiaomi terbaik. Antoine agak kurang bersemangat dengan 13 Pro. Atau adakah anda sedang menunggu spesimen “rumah penuh”? Kami ingin tahu tentang pendapat anda!