Xiaomi Buds 4 dan Watch S4: Semua yang Xiaomi dedahkan

110
Pembesar suara pintar Xiaomi Sound Pro
© Xiaomi

Xiaomi terus mengembangkan penawaran perkakasan yang pelbagai. Sebagai tambahan kepada Xiaomi 13 (Pro) yang diumumkan, ia juga memperkenalkan fon telinga tanpa wayar Buds 4 dan jam tangan pintar Watch S2 bersama dengan senarai produk IoT. Semua ini akan dituju secara tempatan tidak lama lagi, tetapi kebanyakannya akhirnya boleh berakhir di pasaran lain.

Xiaomi Buds 4 TWS dengan audio spatial

Buds 4 in-ear baharu membawa reka bentuk Xiaomi Buds 4 Pro yang lebih mahal yang dilancarkan beberapa bulan lalu. Pasangan murah Xiaomi meniru Apple AirPods melalui bentuk berasaskan batang yang langsing dan dengan membuang hujung telinga. Selain itu, fon telinga mempunyai kemasan dua tona dan juga kalis air IPX54.

Dari segi keupayaan bunyi, fon telinga Buds 4 Xiaomi didatangkan dengan pembatalan hingar adaptif yang dilakukan melalui tiga mikrofon yang terletak pada setiap putik. Yang mengejutkan, terdapat sokongan untuk audio spatial 360 darjah dan sambungan berbilang pasangan untuk sehingga dua sumber peranti. Selain pensijilan audio resolusi tinggi, Xiaomi turut menambah codec LHDC 5.0.

Pelancaran fon telinga ANC wayarles Xiaomi Buds 4

Xiaomi Buds 4 dalam warna hijau, hitam atau putih / © Xiaomi

Fon telinga Xiaomi Buds 4 dijual pada harga $100 di China dan ia tersedia dalam warna kelabu, putih dan hijau. Hayat bateri pada tunas ialah 6 jam, tetapi ia boleh dilanjutkan sehingga 30 jam menggunakan kes pengecasan yang anggun.

Xiaomi Watch S2 dengan penjejakan lokasi

Pembuat China itu turut memperkenalkan Jam Tangan S2. Ia mempunyai bentuk bulat dengan kaca sedikit melengkung di tepi ditambah dengan sisi logam rata dan satu set butang di sebelah kanan, yang mengingatkan kita kepada Galaxy Watch 5. Jam tangan ini datang dalam dua saiz 42 mm (1.32 inci) dan 46 mm (1.43 inci) tetapi kedua-dua varian mempunyai penarafan kalis air 5 meter yang sama.

Tambahan pula, jam tangan kini membolehkan pemantauan komposisi badan yang mengukur data fisiologi lain seperti peratusan lemak dan jisim protein, antara lain. Pengguna masih boleh menggunakan penjejakan kesihatan dan kecergasan asas seperti kadar denyutan jantung dan paras oksigen darah dan juga pengiktirafan sukan.

Jam tangan pintar Xiaomi Watch S2 pelancaran, harga, tarikh keluaran

Xiaomi Watch S2 / © Xiaomi

Pada masa yang sama, Xiaomi mengumumkan bahawa Watch S2 mendapat penjejakan SOS kecemasan yang serupa dengan Apple Watch. Ini membolehkan pengguna menghantar lokasinya semasa kecemasan. Walau bagaimanapun, ciri ini terhad di China. Xiaomi Watch S2 berharga bermula pada $145 untuk 42 mm dengan hayat bateri selama 7 hari. Ia 46mm rakan sejawatannya mendapat 12 hari bateri untuk harga $160.

MIUI 14 dan lebih banyak produk IoT

OS Android 13 tersuai Xiaomi tiba sebagai MIUI 14. Kemas kini perisian utama memperkenalkan perubahan visual yang besar tetapi peningkatan yang lebih besar pada prestasi sistem. Ia akan tiba dahulu pada peranti Xiaomi 12 diikuti oleh telefon pintar Xiaomi dan Redmi yang lain.

Apa yang baharu ialah lebih banyak ciri penyesuaian seperti saiz ikon boleh laras. Terdapat juga format dan kandungan baharu untuk widget. Pengguna akan dapat memanfaatkan alat pemberitahuan dan pengurus privasi yang lebih baik serta fungsi AI tambahan seperti pengekstrakan teks. Lebih penting lagi, kesalingoperasian dengan produk Xiaomi IoT dipertingkatkan dengan MIUI 14.

Xiaomi MIUI 14 berdasarkan kemas kini OS Android 13

Xiaomi MIUI 14 memperkenalkan ikon baharu dan prestasi yang lebih pantas / © Xiaomi

Fokus, bagaimanapun, menjadikan perisian lebih ringan dan lebih cekap, terima kasih kepada enjin foton baharu, yang menyokong mempercepatkan aplikasi rasmi dan pihak ketiga. Menurut Xiaomi, kelancaran adalah 60 peratus lebih baik daripada versi sebelumnya.

Pelancaran PC Mini Xiaomi, harga, tarikh keluaran

Xiaomi Mini PC berjalan pada Windows 11 dan dilengkapi dengan Intel / © Xiaomi

Selain boleh pakai, Xiaomi juga mengumumkan PC Mini berkuasa Intel pertamanya. Ini disertai oleh pembesar suara pintar Xiaomi Sound Pro dan Xiaomi Router 10000. Mini PC berharga ~$570 untuk edisi standard manakala pembesar suara Sound Pro dan Router 10000 masing-masing dijual pada harga $145 dan $260.