Xiaomi Civi 3 Mewarisi Reka Bentuk Kamera Xiaomi 13 Ultra

55
xiaomi civi 3 01
© Xiaomi | edit oleh NextPit

Xiaomi mengadakan acara pelancaran kecil di Jerman hari ini, yang mana kami turut dijemput. Kami hanya boleh meneka apa yang akan kami lihat di sana. Di China pula, mereka sedang bersiap sedia untuk pelancaran Xiaomi Civi 3, yang akan dipersembahkan pada 25 Mei mengikut bahan pengiklanan yang meluas. Sebuah video sudah menunjukkan reka bentuk, yang sangat mengingatkan kita tentang Xiaomi 13 Ultra.

Xiaomi Civi 3: julat pertengahan memenuhi perdana kamera

Saya telah menyebutnya pada mulanya: Xiaomi juga mengadakan acara jangka pendek di Jerman hari ini. Walau bagaimanapun, Xiaomi tidak membayangkan apa yang akan mereka paparkan. Mungkin Xiaomi Smart Band 8 dan e-skuter atau mungkin sudah Xiaomi 13 Ultra, yang kami sudah dapat periksa di China dan diuji untuk anda. Tarikh pelancaran global untuk perdana kamera masih belum selesai.

  • Bacaan sebelum tidur segera: Xiaomi atau Samsung? Siapa yang akan muncul sebagai pemenang daripada arena Android?

Di negara asal China, sebaliknya, orang ramai sedang bersiap untuk pelancaran Xiaomi Civi 3 pada 25 Mei jam 2:00 petang (waktu Asia), yang mungkin akan meluncur ke rak di sini sebagai Xiaomi 14 Lite. Telefon pintar jarak pertengahan telah menyebabkan beberapa kebocoran pada masa lalu, yang melaporkan paparan AMOLED 6.55 inci dengan resolusi FHD+ dan kadar penyegaran 120 Hz. Kamera dwi 32 MP (punch hole) di bahagian tengah atas.

Tiga kamera di bahagian belakang mengingatkan kita kepada Xiaomi 13 Ultra.

Tambahan pula, Xiaomi Civi 3 aka Xiaomi 14 Lite akan menampilkan Dimensity 8200 daripada MediaTek dan tiga kamera 50 MP di belakang, yang terdiri daripada penderia imej IMX800 daripada Sony. Susunan kamera inilah yang mengingatkan kami dengan kuat kepada Xiaomi 13 Ultra yang diuji. Susunan kamera bulat sedikit lebih kecil dan diletakkan di sebelah kiri, tetapi persamaannya tidak dapat disangkal.

Imej teaser Xiaomi Civi 3

Xiaomi Civi 3 sudah menunjukkan dirinya dengan penuh gemilang sebelum acara pelancarannya! / © Xiaomi | edit oleh NextPit

Sementara itu, syarikat itu sendiri memaklumkan secara meluas di saluran Sina Weibonya, Civi 3 hadir dalam empat warna berbeza di pasaran: Mint Green, Adventure Gold, Coconut Grey dan Rose Purple. Sebuah video juga telah disiarkan di China, yang mana rakan sekerjanya berasal Semakan Buku Nota sila disediakan di YouTube.

Apakah pendapat anda tentang Xiaomi Civi 3? Adakah kita sudah melihat reka bentuk siri Xiaomi 14 yang akan datang di sini? Adakah anda mendapati reka bentuk kamera dominan lebih menarik, atau adakah anda lebih suka ia lebih bijak, seperti pada Samsung Galaxy S23 (ulasan), di mana tiga optik kamera kecil disusun secara menegak? Tulis kami pilihan anda dalam komen.