Xiaomi memperkenalkan stesen janakuasa Mijia dengan kapasiti 1kWj & pilihan port lebar

98
Pelancaran stesen mudah alih Xiaomi Mijia Power Supply 1000
© Xiaomi

Xiaomi telah mengembangkan siri stesen janakuasa mudah alihnya dengan melancarkan Mijia Outdoor Power Supply 1000 di China. Seperti kebanyakan blok bateri mudah alih bajet, bekalan kuasa baharu Xiaomi menjanjikan kitaran bateri yang sederhana dan kapasiti besar, tetapi pada harga yang berpatutan.

TL;DR

  • Bekalan Kuasa Luar Mijia baharu Xiaomi mempunyai kapasiti bateri 1 kWj.
  • Bekalan Kuasa Luaran Mijia menyokong pengecasan solar dan pelbagai antara muka AC/DC.
  • Xiaomi menjual Bekalan Kuasa Luaran Mijia 1000 di China pada harga ~$688.

Bekalan Kuasa Luaran Mijia ialah versi langkah turun bagi model pro yang telah dilancarkan sebelum ini. Ia mempunyai kapasiti 1 kWj dengan output maksimum 2400W, yang cukup untuk menghidupkan kebanyakan peralatan di rumah semasa gangguan. Terdapat set port USB-A dan USB-C bersaiz penuh bersama-sama dengan soket kereta tunggal.

  • Jangan ketinggalan: Stesen janakuasa mudah alih terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Xiaomi berkata pek bateri yang diperakui UL boleh mengekalkan 80% kapasitinya selepas 800 kitaran penuh. Ia hampir sama dengan 3000 kitaran yang EcoFlow tawarkan pada siri River 2 (Max) dengan bateri LiFePO4. Walau bagaimanapun, Bekalan Kuasa Mijia Xiaomi mendapat hampir dua kali ganda penarafan kWj daripada kemasukan EcoFlow, tetapi juga lebih berat pada 15.3kg (33.7lbs).

Bekalan Kuasa Xiaomi Mijia 1000

Ports Bekalan Kuasa Xiaomi Mijia 1000 / © Xiaomi

Pengecasan Xiaomi Mijia Power Supply 1000 dan ciri-ciri lain

Stesen kuasa Xiaomi mudah alih boleh dicas 80 peratus dalam masa 1.5 jam atau 2.5 jam jika anda bercadang untuk mengisi semula jusnya sepenuhnya. Pada masa yang sama, pengecasan solar disokong pada Bekalan Kuasa Luaran Mijia.

Ciri-ciri lain peranti termasuk paparan monokrom dan bar LED menghadap ke hadapan. Xiaomi juga menggandakan keselamatan melalui 21 penderia suhu dalaman dan perlindungan terlalu panas. Pengguna juga boleh memantau data kuasa melalui aplikasi mudah alih Mijia.

Xiaomi menjual Mijia Outdoor Power Supply 1000 pada harga $688 (4,999 yuan). Tetapi mereka menjalankan promosi untuk mereka yang membuat pra-pesanan di China yang mengurangkan harga kira-kira $75. Tidak jelas sama ada Xiaomi melancarkannya secara global.

Melalui: Semakan buku nota
Sumber:
Youpin, GizmoChina