Xiaomi Mempersembahkan Xiaomi 14 Secara Langsung Di Sidang Kemuncak Qualcomm

32
IMG 1562
© nextpit

Presiden dan rakan kongsi Xiaomi William Lu mengeluarkan Xiaomi 14 baharu daripada poketnya semasa Sidang Kemuncak Qualcomm 2023 di pulau Maui, Hawaii—dan kemudian mengesahkan tarikh pelancarannya. Lu sangat teruja dengan cipset Qualcomm baharu, Snapdragon 8 Gen 3.

Dengan keluarga Xiaomi 13T yang masih segar daripada ketuhar—seperti ulasan Xiaomi 13T Pro kami—di Eropah, model perdana pengeluar China yang seterusnya telah pun diumumkan.

Semasa mengulas mengenai perkongsian antara Qualcomm dan Xiaomi, pengurus Xiaomi tiba-tiba mengeluarkan Xiaomi 14 dari poketnya dan dengan bangganya memegangnya (malangnya terlalu ringkas) ke arah auditorium. Ini, Lu mendedahkan, akan dikuasakan oleh Qualcomm SoC, Snapdragon 8 Gen 3, yang telah diperkenalkan tidak lama sebelum ini. Ia akan menjadi telefon pintar pertama di seluruh dunia dengan cipset telefon pintar Qualcomm baharu.

Kami diberitahu beberapa kali semasa pembentangan bahawa Qualcomm amat berbangga dengan Snapdragon 8 Gen 3. Cip baharu itu sepatutnya mempunyai lonjakan prestasi yang besar (30 peratus CPU lebih pantas) dan menggunakan 20 peratus kurang tenaga pada masa yang sama. Terutama untuk permainan, tetapi juga dari segi AI, Xiaomi mahu menjaringkan gol dari segi prestasi dengan Xiaomi 14.

Tuntutan prestasi daripada Xiaomi 14 baharu

Xiaomi 14 baharu juga sepatutnya menawarkan prestasi terbaik dalam permainan. / © nextpit

Sudah tentu, ia masih dapat dilihat sejauh mana kehebatan perdana Xiaomi yang baharu pada akhirnya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menandakan tarikh pelancaran dalam kalendar anda, anda perlu menetapkan sasaran anda pada 26 Oktober 2023 pada pukul 7 malam waktu Cina (4 pagi PST, 13j CEST).


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya