Xiaomi Mi 11: Telefon pintar pertama dengan Snapdragon 888 akan datang pada 28 Disember

89
tarikh pelancaran xiaomi mi 11 snapdragon 888 disahkan 1
© Xiaomi

Xiaomi baru sahaja mengumumkan tarikh rasmi pelancaran China telefon pintar utamanya yang seterusnya, Xiaomi Mi 11. Syarikat itu baru-baru ini mengesahkan melalui Weibo bahawa telefon pintar mewah baharu itu akan diumumkan pada satu acara pada 28 Disember. Masa pelancaran memastikan Mi 11 menjadi telefon pintar pertama yang dilancarkan dengan SoC Qualcomm Snapdragon 888 baharu.

Apabila Snapdragon 888 diumumkan pada sidang kemuncak teknologi Qualcomm pada 2 Disember, beberapa pengeluar mengesahkan bahawa model perdana mereka akan menampilkan cip baharu itu. Antara peranti akan datang yang akan menampilkan cip SD888 termasuk Oppo Find X3 dan Realme Race. Namun begitu, nampaknya Xiaomi sudah bersedia untuk menewaskan mereka semua dan menjadi pengeluar pertama yang membawa telefon pintar yang membawa SD888 ke pasaran.

Langkah melancarkan siri Mi 11 juga akan memastikan Xiaomi mengalahkan Samsung yang juga dijadualkan mengumumkan barisan Samsung Galaxy S21 yang diperbaharui pada 14 Januari. Gergasi Korea itu dijangka mengumumkan kedua-dua varian telefon Qualcomm dan Exynos pada acara tersebut.

Penanda aras mendedahkan apa yang diharapkan daripada Mi 11

Sekarang setelah anda mengetahui tarikh pelancaran Xiaomi Mi 11, mari kita lihat beberapa aspek lain telefon yang sudah kita ketahui terima kasih kepada pembocor dari seluruh dunia.

Kebocoran terbaru mencadangkan Mi 11 akan menampilkan paparan QHD+ resolusi tinggi dengan kadar penyegaran 120 Hz, sokongan untuk MEMC yang pada asasnya menambah bingkai pada imej bergerak untuk menjadikannya kelihatan lebih lancar, penukaran SDR kepada HDR dan penskalaan AI. Walaupun tidak sepenuhnya baharu atau inovatif, ciri ini pasti bagus untuk dimiliki.

Walau bagaimanapun, perkara paling menarik yang kami perhatikan ialah markah penanda aras Geekbench. Xiaomi Mi 11 menjaringkan sehingga 1135 mata dalam ujian teras tunggal, dan 3790 dalam ujian berbilang teras. Ini adalah skor terbaik yang pernah diuruskan oleh telefon pintar Android dan lebih baik daripada skor yang disiarkan oleh Samsung Galaxy S21 dengan Snapdragon 888 (1075/2916).

Terima kasih kepada Geekbench, kami juga tahu bahawa telefon pintar mewah Xiaomi akan tersedia dalam pilihan 8GB dan 12GB RAM, dengan storan asas bermula pada 128GB dan sehingga 256GB. Selebihnya, kami perlu menunggu pelancaran rasmi pada 28 Disember. Ambil perhatian bahawa telefon ini sekurang-kurangnya buat masa ini, hanya tersedia di China. Kami tidak menjangkakan ia akan sampai ke pantai Eropah sebelum 2021.

Sumber:
Weibo